Jump to content

Karvės nėštumo nustatymas iš pieno mėginio.


Rofo

Recommended Posts

Laba diena,

norėjau pasiteirauti ūkininkų koks jų požiūris į nėštumo nustatymą iš kraujo serumo(28dienoje po sėklinimo) ir nėštumo nustatymą iš pieno mėginių (35d po sėklinimo).

Nėštumo nustatymas iš kraujo serumo 28d po sėklinimo buvo atliktas atrinkus 336 karvių kraujo mėginius iš visos lietuvos.Atliekant tyrimus iš serumo ir plazmos, diagnostinis jautrumo vidurkis yra 99,5% . Specifiškumo vidurkis iš serumo mėginių siekia 93,1proc., o iš plazmos –net 94,7proc.Tyrimą atliko Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas. Tyrimas placiau aprasytas Vet info 2012/6 numeryje. Greitu metu tyrimas bus iš pieno mėginio kurį atliks pieno tyrimai, viskas ką reiks padaryti ūkininkui, tai paimti pieno mėginį 35 po apsėklinimo.

Taigi įdomi jūsų visų nuomonė

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tyrimas geras,taciau vargu ar turi praktines reiksmes.

Gali labai pakelti seklintoju,spermos tiekeju prestiza.Ankstyvame versingume gana didelis embrionu mirtingumas,vis tiek 3-cia menesi teks persitirti.

Tai praktiskiau pagal jus kai tarkim karve prastovi bergzdzia? Tame lietuviskas praktiskumas? :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai reik paseklinti,kad nebutu bergzdzia.

Paaskinsiu smulkiau.

Tarkim ,nustatom 28 para versinguma,apsidziaugiam ,atejus laikui uztraukinam ir nesulaukiam versio.Tada tikrai karve bergzdzia ir dar uztraukinta.O atsitiko ne todel,kad tyrimas netikslus,o vaisius neprisitvirtino gimdoje,zuvo ir rezorbavosi.Kiausideje liko geltonkunis,rujos nera.Kad taip neatsitiktu,reikia persitirti versinguma,galima ir is pieno ar kraujo dar karta.

Dideliame ukyje,kur grupuojamos karves,puikus budas.Smulkiasniame,viskas priklauso nuo kainos.Kainuos ir paemimas ir pristatymas ir istyrimas.Todel ir sakau,kad vargu ar ras praktini panaudojima,ne pramoniniame komplekse.Nebent kazkaip suorganizuotumete is PT pateikiamu meginiu istyrima.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...