Jump to content

ANTISOMAPLEX


graskyte

Recommended Posts

ANTISOMAPLEX skirtas pieninių karvių:

tešmens atsparumo infekcijai didinimui bei somatinių ląstelių skaičiui piene mažinti;

imuninės sistemos stiprinimui ir produktyvumo didinumui;

vaisingumui gerinti;

nagų stiprinimui.Siandien nusipirkau isbandysim si produkta jis pigesnis uz penergetik 1kg.apie 36litus. http://www.dimela.lt/_ANTISOMAPLEX.html

http://svaruspienas.tv/konsultantai-pat ... o-higiena/

post-6614-14152180485_thumb.jpg

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Alaus mielės kaip baltymai karvėms abejotinas dalykas (vienareikšmiškai netvirtinu, per mažai žinau..) o soda iki mėnesio po apsiveršiavimo - visiškai būtina, jei karvė duoda virš 30 kg/dienai...kartais ir mažiau...

Dėl sodos būtinumo,gal paaiškink>Nežinau,ieškosiu vėliau.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kolega KAZE, ilgas aiškinimas, bet pabandysiu... Karvei, kaip atrajotojui, labai svarbu prieskarandžio darbas. Sveikame ir gerai veikiančiame prieskrandyje pasigamina iki 2,5 kg mikrobinio baltymo per dieną.

Geriausi pasaulyje kombinuoti pašarai - 80 proc baltymų kurių 80 proc visiškai įsisavinama.. Mikrobinio baltymo gamybos procese (na, prieskrandžio fermentacijos procese) gaminasi amoniakas, metanas, ir LRR, laisvos riebalų rūgštys (sviesto, acto ir propioninė pagrinde) Šios rūgštys įgeriamos per prieskrandžio gaurelius, kitaip vadinamas papiles, ir duoda karvei iki 70 procentų visos reikalingos energijos. Tai čia pas normalią, sveiką, daugiau kaip mėnuo po apsiveršiavimo karvę.

Dabar esmė: - Karvei užtrūkus, sumažėjus apetitui, sulėtėjus maisto medžiagų praėjimui per virškinimo traktą (pas laktacijos pike esančią produktyvią karvę pašaras praeina per trumpiau kaip 24 h. Tuo tarpu per užtrūkusią - iki 72 h) Dėl visų šių priežasčių prieskrandyje apmiršta (degraduoja) iki 50 procentų gaurelių, papilių įgeriančių laisvas riebalų rūgštis.. Todėl ką tik apsiveršiavusi karvė negali pakankamai įgerti prieskrandyje susidarančių laisvų riebalų rūgščių, ir prasideda prieskrandžio terpės surūgštėjimas. Pradeda augti "prieskrandžio piktžolės" Stafillococus bovis populiacija ir natūraliai gyvulys nebegali susitvarkyti su acidozės grėsme.... Todėl iki to laiko, kol pilnai atsistato prieskrandžio gaurelių (papilių) kiekis ir dydis (o tai įvyksta iki 28 dienos po apsiveršiavimo) rekomenduojama neutralų prieskrandžio pH palaikyti šeriant sodą. Kiekiai - kiek būtina, klauskit savo konsultantų. Lygiai taip pat kaip soda, veikia ir gyvos mielės, tik rekomenduoju palyginti kainą... Taip pat galėtume nešerti greitai skylančio krakmolo grūdų..... galima kažkiek grūdų pakeisti cukriakų makaronais...

Va tiek..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Privati nuomonė - kokie apsaugoti riebalai??? Kalcio muilai, hidrolizuoti riebalai ar atskirtos atskiros prisotintos riebalų rūgštys??? Visi šie turi savų minusų..pradedant nuo skonio, baigiant kaina...

Nors, norint gerą karvę išlaikyti daugiau negu tris laktacijas pradiniu laikotarpiu po apsiveršiavimo be apsaugotų riebalų apsieiti neįmanoma... Praėjus mėnesiui po apsiveršiavimo - tik laaaaabai produktyvioms karvėms (virš 15000 kg/ per laktaciją) neįmanoma pasiekti reikiamos energijos be apsaugotų riebalų..

Jokiu būdu negalima tikėti tų RIEBALŲ PARDAVĖJŲ REKOMENDACIJOMIS!!!! Teko matyti šiuos riebalus trūkstančios karvės racione, kas mano privačia ir kitiems neįpareigojančia nuomone yra pati didžiausia nesamonė,kokia tik būti gali...

O šiaip.... jų reikmė yra labai plati tema, pradedant nuo fermentacijos prieskrandyje ir baigiant ketonų kaupimuosi kepenyse..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Duoti reikia kasdien..Ir kuo tolygiau.. Kiek? Čia reikia klausti konsultanto, kuris geriau žino jūsų bandą ir atskiras karves...geriausia atsižvelgiant į gromuliavimą (kiek atrajoja, kiek ilgai atrajoja)... Šiaip tai daugiau kaip šimto gramų dienai per kokius keturis kartus tuo metu kai šeriate pašarus turtingus cukrais krakmolais (grūdai,geras kukurūzų silosas) nemanau, kad reikėtų... Tiesa, dar kiekis priklauso nuo to, kokius grūdus ir kokia forma šeriate... Kviečiams - avižoms reikės daugiau, miežiams - kukurūzams - mažiau.... Jei šeriate smulkius miltus - daugiau, jei traiškytus grūdus- mažiau..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...