Jump to content

Recommended Posts

• po 2 savaičių...
  • Atsakymai 105
  • Sukurta
  • Paskutinis įrašas

Daugiausiai įrašų parašė

Daugiausiai įrašų parašė

Paskelbtos nuotraukos

Paskelbta

Turiu registruotą grynakraujį Zaaneno ožį. Jam 4 metai. Sveria virš 100kg. Sėklidžių apimtis 30cm. Beragis. Norėčiau keisti į analogišką ožį su registracijos dokumentais. Pardavimo variantas netinka. Nebus norinčių čikšt su dalgiu per gerklę ir į autoklavą. Paskubėkite laikysiu apie 2-3 savaites. Tel.nr. 861714675

• po 6 mėnesių...
Paskelbta

Norečiau paklausti.Ar reikia pradėti melžti ožką dar jai neapsiožiavus nes labai didelis tešmuo.Nežinau kada

gimdys nes pirkau jau nėščią,o šeimininkai irgi nežino kada ji susikergė.Pilvas jau nukaręs tai gal jau greitai?Tešmenį

vos paneša.

Paskelbta

turiu klausima, mano ozka keistai pradejo mazinti piena ir jau visai uzrauke, o eda kaip pasiutus ir dar praso, stora kaip balionas. kas galetu buti ir kaip elgtis patarkit.ir kazkaip ilgai dar rujos nepastebejau

Paskelbta

Simona , jūs neparašėt ar buvo bent kokia galimybė ožkutei susikergti be jūsų žinios.

Jeigu ji laukiasi ir yra stora per pilvą, o ne visas kūnas - nemažinkit pašaro. Prieš ožkavimasi "ant dietos ' pastatyta ožka bus silpna po apsiožkavimo.

Paskelbta

gal ir galejo, viena ryta pas ja garde radau jos oziuka, o ir laukuose nutrukes buvo, tai gal... sutvarke reikalus, nors rujos tikrai ne zenklo nebuvo, o oziukas siumetinis, vasario menesio :icon-confused:

o pilvas jos po nakties, kol dar nevalgius, kai ant varteliu pasiremia, tai atrodo kad du kamuolius prarijus butu. bandziau pilva ciupinet ar ko neuzciuopsiu, tai baisiai kietas

Paskelbta

Normali graži ožka. Pabandykit prisimint kada vaiks buvo pas mamulę įšokęs.

Jeigu ožka turi galimybes nors ir per tvoros plyšelį su kavalierium bučiuotis - rują vargu ar pastebėsit :D

Paskelbta

Nieko panašaus. Visi turi saugotis tokių dalykų kad kuo mažiau taip atsitiktų , o patarimai tik tiems kuriems jau atsitiko ir dėl to labai susirūpinę.

Jūs Roma mane neprovokuokit , juk žinot kad neišlaikau kur nors liežuvio neįkišus :lol:

Paskelbta

Aš visai rimtai .Noriu žinoti kaip reikėtų elgtis toliau jeigu jau taip nutiko.Juk niekas nesam apsaugoti nuo tokių nepageidaujamų "netyčiukų".Pasidalinkit savo patirtim,juk žinau ,kad turit ką apie tai mums pasakyti.

Paskelbta

Per visą savo ožkininkystės stažą turėjau du tokius atvejus. Pirmasis buvo žiauriai nesėkmingas , bet tada dar buvau kvailesnė už avį ožkų auginime. Dabar irgi turiu dvimetinę tokią ožkutę. Jos brolio jau seniai ir skonį pamiršom , o ji pati jau turės antrus vaikus. Nerizikuosiu ją parduot , nes turi gerokai nubijinių kraujų , o nauji šeimininkai jeigu neatsakingai pasielgtų... ( dažnai ožkininkai renkasi "žentą"

ne pagal kraujus , o pagal atstumą ) Nenoriu gadinti nubijų prestižo. Antros eilės kraujomaiša gali duoti gerokai liūdnesnius rezultatus.

Jeigu kam nutiko tokia bėda , gimus ožkutė iš pažiūros atrodys sveika ir stipri, ir pasiryšit ją augintis , paskambinkit kai jai sueis 3 -4 mėnesiai . 8689 23604

Paskelbta

Nebijokit. Tokie nėštumai nebūna su kokiom nors patologijom. Bėdos kokios nors dažniausia išlenda antroj trečioj kartoj. Dėl neišraiškingos rujos , nesusikergimo , negyvų gimusių jauniklių , naujagimių "skystų " kojyčių sąnarių ir daug kitokių dalykų galima kaltinti ne vien kraujomaišą. Kai tikrai žinai kad tavo ožka , jos tėvai ir seneliai nebuvo kraujomaišiniai , o vis tik bėda ištinka - belieka kaltint netinkamą ožkos mitybą arba gyvenimo sąlygas. Prie gerų norų tai yra pataisoma , o kraujomaišines bėdas , kad ir kaip būtų liūdna, pataiso tik puodas.

Paskelbta

Turiu "šunišką " nuojautą.Pasirodo neklydau.Jausmas buvo toks,tarsi aš su tuo esu kažkaip susijus. Labai smagu,kad p.Regina yra čia,tai turėsim su kuo pasitarti,nes mano nuomone ši moteris-"Teorinė ir praktinė ožkų auginimo enciklopedija".Ačių Jums p.Regina už daugybę patarimų,kuriuos dalinote Ožkos lt.,nes man tai buvo "ožkų auginimo pradžiamokslis".

Paskelbta

ir as baisiausiai dekinga uz patarimus, as dar tik mokausi ozkininkystes. O del ozkeles tikiuosi paskubejau su isvadom, nes siandien ji kazkokia nerami ir vis i akis ziuri, gal ateina visgi jos dienos:) Ieskosim tinkamo kavalieriaus!

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...