Jump to content

Dujinio suvirinimo iranga


banderukis

Recommended Posts

Pazystamas, betvarkydamas garaza, rado sena suvirinimo iranga su acetileno generatoriumi, ir pasiule uz simboline kaina ja perleisti :) Generatorius toks:

53333825.jpg

Man prie ukio ji butu labai naudinga, reiketu kelias sandarias siules padaryt ir pan. Bet kadangi neturiu jokios patirties su dujiniu suvirinimu, turiu kelis klausimus:

1. Ar dar galima gauti nusipirkti karbido (juk jis naudojamas acetileno generatoriuje?) Internete ziurejau, tai http://www.serpantinas.com/ lyg ir turi, bet realiai neskambinau.. Gerai butu kaune, ar aplink :) Kiek jis gali kainuoti ?

2. Kokio kiekio karbido reikia, norint uztaisyti viena karta generatoriu ?

3. Kiek gaunama vienu kartu duju, kiek mazdaug laiko galesiu sujungineti du lakstus 3 mm storio?

4. Ar po panaudojimo karbida reikia specialiai utilizuoti, ar jis aplinkai nekenksmingas ir ji galima bet kur ismesti ?

5. Ar galima uztaisius viena porcija ir neisnaudojus visu duju, generatoriu palikti kokiam menesiui su dujomis, kol kita karta prireiks? Ar pagal saugumo technika reikia isleist dujas baigus virinti?

6. Ar acetilenas sunkesnes uz ora? Ar galima laikyti generatoriu rusyje? Kiek pavojingas acetileno duju nuotekis? Ar tai labai sprogios dujos?

7. Ar esant reikalui galesiu nusipirkti acetileno baliona su reduktorium, ir naudoti tas pacias slangas ir degiklius, ar kazkas skiriasi ?

Jeigu turit kazkokiu patarimu, ka reiketu zinoti turint ir naudojant tokia iranga, buciau labai dekingas :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Šitas daiktas turi būti naudojamas su vandens užtvaru, nes gali sprogti. Acetilenas lengvesnis už orą. Sureagavus kalcio karbidui su vandeniu išsiskiria acetilenas ir susidaro kalcio hidroksidas, kuris yra šarmas. Bet kur nepilk, bet nieko ten baisaus nelieka. Acetileno nuotėkis pavojingas, nes maišydamasis su oru sudaro labai sprogų mišinį. Nusipirkęs balioną su reduktoriumi naudosi tą pačią įrangą, nieko nereiks perdarinėti. Šiaip tai siūlyčiau nusipirkti tą balioną kuo greičiau, nes patogumo mažai su šita įranga... Su balionu viskas aišku : kad ir 3 metus gali stovėti, kai reikia atsukai, pasinaudojai, kai nereik užsukai ir viskas.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

Tai tu ir nugvelbei sita aparata man is panoses :lol: jei gerai atsimenu, kalba ejo apie Kauna :icon-wink: Siaip tai cia ASP-1.25 B7 modelis. Jam korpuse nera monometro, o tas vandens uzdoris yra ant sono, tik foto nesimato, nes kitoj pusej jis :) Nasumas 1,12m/kub i valanda, acitileno slegis: ribinis-1.5 kgf/cm2, darbinis-0.1-0.7. Max kalcio karbido ikrova 3,5kg. Granuliacija( karbido gabaleliu stambumas mm) nuo 25 iki 80. Grieztai draudziama deti labai smulku, nes gali buti bom. Kas del pasirinkimo tarp baliono ir generatoriaus, jei i metus karta du tereikia aicitileno, tai generatoriaus per aikis. Ypac kai kaina tokia. O balionas su dujom iseis zymiai brangiau. Aisku, vargo daugiau bus su generatoriumi.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

O kur jus perkat tuos acetileno balionus :icon-eek: .Esme tame kad kai man reikejo tai aplaksciau visas rimtas imones vilniuj kurie prekiauja techninem dujom ,tai visur girdejau tik viena atsakima :neparduodam ir ne pildom ,galima tik issinuomot pasirasius kazkokias sutartis .Ir jeigu tarkim atvesciau jiems nuosava uzpildit ,tai atimtu ,nes tipo vogtas :icon-eek: .O noma mano atveju netika , virit tenka retai ir kai issinuomoji tarkim parai tai susimoki uz nuoma ir uz pilna baliona duju nors ir sunaudojai ten ju gal koki 5%.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

siauliuose dujos 270, balionas apie 250 kainavo, taciau stovi jis pas mane taip ir nepajungtas, pilnas jau antri metai, jungi propana ir pirmyn, na bet jei galvoji virinti autogenu tada permaza temperatura gal :icon-rolleyes: , bet kas gi siais laikais virina autogenu ? :)

:eusa-doh:

dabar dar karta paskaityk ka parasei ir leisim pasitaisyti paciam :icon-cool:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

netaisysiu,nes apie virinima dujomis nieko neraukiu, nusipirkau tada kai is Algio priekaba parsivariau, visokiem pasildymam ir nupjovimams, paemiau acetileno baliona, bet kazkas ispeike tai nuo tada naudoju propano butanno misini, apie temperaturas ne neisivaizuoju kuriomis dujomis aukstesne, naudoju tik pakaitinimams arba pjovimui, taigi sorry jei nusisneku, bent jau nemeluoju kad zinau

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sakyciau, kad biski per didele prabanga pasildymui ir pjovimui naudoti acitilena. Mielu noru priglausciau ta baliona :lol:

Acitileno degimo temperatura apie 3050-3150C. O butano tik apie 2400C. Taciau su butanu galima suvirinti iki 3mm metalus. Aisku, sukabinti imanoma ir storesni, taciau tai bus tik "sulitavimas", nes terminiame metalo apdirbime yra labai svarbi savoka IVIRINIMO GILUMAS. T.y. i kuo gilesni sluoksni prasiskverbs kuo aukstesne temperatura- tuo geriau. Be to, nepamirskime, kad suvirinimo kokybe labai priklausys nuo liepsnos sudeties, kuria lemia acitileno ir deguonies santykis. Buna normali(atstatanti), ianglinanti( su acitileno pertekliumi) ir oksiduojanti( su deguonies pertekliumi) liepsna. Vienam acitileno turiui visiskai sudegti reikia 2.5 turio deguonies. Vienas turis tiekiamas is deguonies baliono,o likes 1.5- is oro. Yra tokia taisykle, jog metalui reikia apdirbti apie 250 C karstesnes liepsnos, nei yra to metalo lydimosi temperatura.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 mėnesių...
  • po 4 metų...

sveiki noriu susilituot kuro vamzdelius ar man uzteks propano ir deguonies ir jai uzteks kokio slegiu susireguliuot abejus balionus ar jau geriau pirkt acitileno

uzteks, be patirties manau nepavyks, geriau susirasti suggebanti zmogu ir padarys. siaip slegis deguonies iki 5 pas mane, propano nezinau rodykle nukritus, o liepsnele nusistatai kad nenupustu lydomo metalo ir nepradegintum vamzdelio.
Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...