Jump to content

Motoblokas vs. traktoriukas


Eras

Recommended Posts

Sveiki,

neseniai įsigijau sodybą su 2 ha žemės bei 2 ha miško. Sodyba neprižiūrėta 5-7 metus. Norėtųsi sutvarkyti žemę. Su kastuvu, šakėmis ir trimeriu - vargas: reikia išlyginti kiemą (50 a), išsikasiau prūdą (6 a), tai reikia aplink prūdą žemes išsilyginti (~10 a), didelis plotas užžėlęs žole, galvoju futbolo aikštelę pasidaryti, iš miško reik malkas atsivežti (mašinos gi nelaužysi), akmenų begalės, reik į vieną vietą suvežt, norisi ir darželį pasidaryti. Vat galvoju įsigyti motobloką (ale NEVA) su padargais (šienapjove, kultivatoriumi ir priekaba, gal dar ir kitokiais), kad turėti savo ir nekvaršinti kitiems galvos.

Pasidalinkit savo patirtimi, ar toks agregatas tinkamas tokiuose plotuose ar žiūrinėti į traktoriukus. Su traktoriukais bėda ta, kad reikalinga techninė apžiūra, jis užima daug vietos (motobloką nukišai į rūsį ir rami galva) ir aplamai traktoriukas tokiam palyginus nedideliam plotui nelabai racionalu turbūt.

Dėkui už bet kokius patarimus/komentarus

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Mes turim "neva" motobloką(su visais "pribambasais"), dirbamos žemės 30a. Dabar vyras dabaiginėja savadarbį (ne pats darė, tik variklį stato) traktorių, gamyklinių panaudotų dar neįperkam(gi JŪ, pradedam nuo 0:))

Savaitgalį buvo atvažiavęs jo brolis (tikras miestietis), sako, kam jums traktorius, gi motobloką turit...davėm JAM 2a iškultivuoti...poto sakom, dabar supratai kam mums traktoriukas:)

P.S. turbūt supratai, ką aš norėjau patarti:)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

romka 50,

>>prudui kasti tai reikes rimto ekskavatoriaus

Prūdas jau iškastas

>>ir buldozerio istumdyti zemes

"Rimtas" ekskavatorius taip išstumdė, kad belieka tik su kultivatorium prasieiti ir su grėbliuku išlyginti.

>>galima kasti 5 a be leidimo

nuo praeito rudenio pasikeite reglamentas, leidziantis iki 10 a be leidimo, o anskciau buvo ne 5 a, o iki 3 a

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...

nu nezinau, ar motoblokas atstos traktoriu :) Aisku traktoriukas kainuoja, bet jei yra galimybes - tai tik traktoriukas. as kaip savaitgalinis :) ukininkas ir tai tevuko palikto t-25 nepraduodu - uzsidejau peili sniegui stumdyt, kaupikus nusipirkau, zodziu, est nepraso, o savaitgali kaime smaginuosi kaip imanydamas :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...