Jump to content

Simentalai


kaliausė

Recommended Posts

tai negi Lietuvoje niekas nelaiko pieno-mesos simentalų, kad nėra jokių žinių.Aišku, netikiu, kad kas nors laikytų grynaveislius, bet galbūt kas nors augina Lietuvos juomargius+simentalus mišrūnus, būtų įdomu pasidalinti patirtimi, nes galvoju, kad labai neblogai šie gyvuliai ir pieningi ir prieauglis gerai auga.Galima laikyti kaip žindenes ir kaip penines.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Simentalai labai gera veislė gyvulių tik LT dar mažai sėklintojai sėklina nes veislininkystės inspektoriai prastos kvalifikacijos ir neveda agitacijos ar aiškinamojo darbo apie gyvulių veisles, brukama hoštinizuoti galvijai. Simentalai yra visą laiką gero imitimo, gražūs , ramūs, pieningi,gerai išnaudoja pašarus, prieauglis gerai auga , lengvai veršiuojasi, galima sėklinti su mėsinėmis veislėmis ir gausime gerus mėsingus mišrūnus. Lietuvoje juk reikia geros kokybiškos mėsos, simentalai mišrūnai yra geros perspektyvos gasvijai,todėl nedvejodami veiskite ir pataikysite į dešimtuką.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kiek zinau,LT spermos pieniniu simentalu galima gauti,bent pries kelis metus tikrai buvo galima.Reikia tik pasikalbeti su seklintoju.

Kitas klausimas ar apsimoka.Siu metu dirbu NO.Ukyje yra misrunai,No karviu ir pieniniu simentalu.Po truputi ju atsikratoma.Cia gaunasi kaip su universaliom padangom.Netinka nei vasara nei ziema.

Karves grazios,stambios ,ramios.Pieno siaip sau,20=25 lt.Geras riebumas ir baltymas.Pagrindine beda,ilgai melziasi.Kietos.Na,gal cia naudojamo buliaus beda.Vienzo baigia jau jas isnaikinti.Girdejau,kazkas Lt laiko Holstinu ir Simentalu bandas,tai sumaisius ,piena,gaunasi liuks rodikliai.Bet tik girdejau.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Čia eina kalba apie mėsinę galvininkystę, veršeliams bus pakankamai pieno ir jie sparčiai augs. Reikia žiniti kokiu buliu buvo sėklinta kad kietos karvės. Juk pusė Vokietijos juos laiko , Austrijoje, Šveicarijoje, tai gal mums kiša tokius kurie jiems netinka, reikia užlaušti vadibininkus jie tegų jieško normalaus tešmens perdavėjo.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 metų...

Sveiki.Del mesiniu simenteliu galite klausti manes, cia arba mano elektroniniu pastu [email protected]

Mes auginam grynaveislius simentalius. Pliusai ju butu tai kad karves pienyngos, ramios, nereiklios pasarams, stambios.

Kaip minusa galiu pamineti tik tai kad skerdenos iseiga netokia gera kaip pvz limuzino. Siaip veisle viena is populiariausiu europoje,

tik Lietuvoj nelabai paplitusi.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...
  • po 5 savaičių...
  • po 3 mėnesių...
  • po 4 mėnesių...
  • po 4 mėnesių...
  • po 1 mėnesio...
  • po 2 metų...
  • po 11 mėnesių...

Sveiki kolegos,gruodžio 6-7 dienomis į Lietuvą iš Vokietijos grįš furgonas su atrinktais geros genetikos veisliniais aubrakų ir simentalų veislės galvijais.
Dar yra galimybė rezervuoti 1 mėsinių simentalų veislės buliuką.Jis yra naujos genetikos,18 mėnesių amžiaus.
Kaina būtų 2 850 € ir + transporto išlaidos(100-200 €).
Kreiptis galite į 8614 22171 arba asmenine žinute.
 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...

SVEIKI, ūkininkai, galbūt pasidalintumėte informacija, kokios dabar yra bulių ir mėsinių karvių gryno svorio kainos? Kokias supirkėjai siūlo jauniems 6-12mėn buliukams? Ar skiriasi ir koks tas kainų skirtumas limuzinų, šarolė ir sementalų galvijams. Taip pat ir kitos veislės domina.
Labai pagelbėtumėte, jei pasidalintumėte info   :icon-wink: 
AČIŪ

(jeigu nesinori dalintis viešai, el-paštas: [email protected]
Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 metų...
  • po 4 savaičių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...