Jump to content

Recommended Posts

Paskelbta

Dali jau pasodines o kita dali ploto sodinsiu lapkricio viduri.

Ar yra dar kurie galvojate taip velai sodinti  zieminius cesnakus?

Aš pernai puskibiri sėklos sodinau gruodžio mėn. Įvertinant tai , kad toj vietoj mažai kas užauga, tai sąlyginai neblogi buvo.

Paskelbta

as taip darysiu nes kai anksti paseji tai anksti ir islenda, tada negaliu pilnos normos dirvinio herbicido ispurkst ir su zolem problemos prasideda

Svarbiause, kad gerai isisaknytu. 

Pernai sodinau pushektari spalio 4 ir pushektari spalio 31 isisaknyjimas panasus buvo o pavasari ir panasiai islindo anksti tad manau atsizvelgus i orus galima ir veliau sodinti.

Paskelbta

Aš pernai puskibiri sėklos sodinau gruodžio mėn. Įvertinant tai , kad toj vietoj mažai kas užauga, tai sąlyginai neblogi buvo.

Gruodi gal ir gerai, bet reik bent menesi, kad pliusas butu.

Paskelbta

Pernai gruodis nešaltas buvo. Kai sodinu nedaug yra tokia technika kaip arkliukas. Sodinu vagutėmis, bet ant lygaus lauko pasidarom griovelius ir sukaišom, po to užlyginam. Ne iškiliom vagutėm, nes jei sausa, greit džiūtų. O kas sodina didelius plotus, manau savo technika atidirbo.

Paskelbta

o kaip zeme tokiu metu isdirbti? kad ir dabar pastoviai lyja, tai neina gerai zemes isdirbti, tai paciam per lietu nemalonu dirbti.

Na jo orai siais metais labai nepalankus. Del oru as ir dali sodinimo nukeliau i lapkricio viduri tikuosi bus geresni nei dabar.

Paskelbta

Du metus sodinau vagutese tai 80 procentų žūdavo. Jei ne nusale tai nuo pasaknio ligu jei ne nuo pasaknio tai nuo sausros. O lysvese viskas kitaip.

O koks skirtumas sodinti į padarytą vagą ar į lysvę ? Labiau nušąla sodinti į vagas ? Ligos labiau puola dėl to ?  :icon-rolleyes:

Paskelbta

O koks skirtumas sodinti į padarytą vagą ar į lysvę ? Labiau nušąla sodinti į vagas ? Ligos labiau puola dėl to ? :icon-rolleyes:

Labiau nueala nes giliau isala. Lysveje isala iš vienos pusės o vagose iš trijų. Dėl to ir prasideda visos bėdos.

Paskelbta

Tas giliau 5 - 10 cm? Žemė Lietuvoje įšąla apie 1 m, o jei molis ir apie 1,5 m.  Česnakai sodinami į 6-8 cm gylį. Tai aš čia to ir nesuprantu "giliau įšąla". :)

Gal ne tiek iššala, kiek išdžiovina greičiau. Kai pas mane daugiau priesmėlis, daug ką sodinam "ant lygumos" nes kitaip išdžiūna.

Paskelbta

Gal ne tiek iššala, kiek išdžiovina greičiau. Kai pas mane daugiau priesmėlis, daug ką sodinam "ant lygumos" nes kitaip išdžiūna.

Dzionina ne tik saulė ir vėjas. Dziovina ir saltis. Lysveje daug mažiau pakenkema saknims nei vagose. Ne zieminems kultūroms vagos skirtos.

Paskelbta

Ka gi tu ten sulyginsi? Cesnakai virsuj issivers...

As su bulviu kaupiku padarau vagas i vagos dugna paguldau skilti ir grebliu vagos virsu uzstumiu ant cesnako,po sodinimo laukas gaunasi lygus galima apdirbineti kaip nori kauptuku,benz.freza,traktoriu.

Paskelbta

ir as taip darau tik manau atstumas biski per didelis gaunasi tarp vagu.

Bet kai su kaupiku nori pavasari vagas padaryti ir dirbti zeme nuo piktzoliu, gaunasi cesnakas labai giliai, nes virs jo pasidaro vaga. Ar as klystu ?

Paskelbta

Bet kai su kaupiku nori pavasari vagas padaryti ir dirbti zeme nuo piktzoliu, gaunasi cesnakas labai giliai, nes virs jo pasidaro vaga. Ar as klystu ?

Ant kaupiko yra komplektas norageliu ravejimui ,kaupimo noraga nuimi,ir zeme ispurenta cesnakai neapkaupti.

Paskelbta

ir as taip darau tik manau atstumas biski per didelis gaunasi tarp vagu.

As zoles naikinu ir tarpvagius purenu benz. freza tai plotis pats tas.Kasant su traktoriu pravaziuot toks plotis reikalingas.

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...