Jump to content

zieminis rapsas


Algis...

Recommended Posts

butu idomu isgirsti nuomone apie tu kurie naudoja augimo reguliatoriu Caryx o ne reguliatoriaus savybiu turincius fungicidus, kokia kaina jo isvis, kokie pastebejimai, mastau gal verta butu kitamet panaudot kad neuzaugtu tas rapsas toks iki traktoriaus langu, papasakokit kas esat naudoje ar naudojat

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai kas gali paaiškinti kaip išties yra? Ar registruoti reikia visus purškimus tiek kviečių tiek rapsų ir ne tik žydint o visada kaip purški, bet man jau taip aiškina Konsultavimo tarnyba, ar tik būtent žydėjimo metu žydinčius? Nes kiek ko paklausi visų atsakymai skiriasi o kaip iš ties yra kas žinot?

 

registruotis reikia pries purskiant zydincius augalus, iskaitant ir nekulturinius, t.y piktzoles, pvz jei zadi purkst pvz koki kvieciu lauka ir jame zydi daug sakykim kiaulpieniu, ne keletas pavieniu, tai irgi reikia registruotis. jei lauke niekas nezydi, nei kvieciai, nei piktzoles tai nieko ir neregistruoji :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

46. Žemės naudotojas, besirengiantis apdoroti žydinčius augalus profesionaliajam naudojimui skirtais augalų apsaugos produktais, ne vėliau kaip prieš 2 kalendorines dienas prieš purškimą profesionaliajam naudojimui skirtais augalų apsaugos produktais, turėdamas galimybę naudotis elektronine bankininkyste pats prisijungęs prie Paraiškų priėmimo informacinės sistemos (toliau – PPIS) arba padedamas seniūnijos darbuotojo, atsakingo už pasėlių deklaravimą, nurodo fizinio asmens vardą pavardę, juridinio asmens pavadinimą, kontaktinio telefono numerį, planuojamo purškimo datą, laiką (pradžią ir pabaigą), vietą (kontrolinio žemės sklypo numeris, lauko numeris, jei žemės ūkio naudmenos ar kitas plotas buvo deklaruotas, žemės sklypo, kito ploto tiksli vieta (savivaldybė, seniūnija, vietovė), jei žemės ūkio naudmenos ar kitas plotas nebuvo deklaruoti), augalų pavadinimą, augalų apsaugos produkto pavadinimą. ŽŪIKVC nedelsdamas (per 2 val.) suformuoja ir išsiunčia SMS žinute, el. paštu pranešimą bičių laikytojams, kurie laiko bites 2,5 km atstumu nuo purškiamo žemės sklypo ar kito ploto ribos.

 

Neparasyta cia kad kaupiancius ar nekaupiancius nektaro, parasyta zydincius, javai irgi zydi :)

Javam isimtis tik tokia kad juos gali purkst dienos metu :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

tai kol nusiskundimu nera tol purskia, o kai koks bitininkas parasys zajaba i aplinkos apsaugos inspekcija,

ir ką? Rode reportažą per žinias krito vos nevisos bitės...ukininkui bauda 89€... purškia didieji koncernai ir bendrovės dienom..nieko..jaučiu jei pagautu koki mažiuka paskutinius kaliošus atimtu.. čia reiktu tvarkos panašiai kaip brokoneriavimo atžvilgiu...didelė bauda atligis už žalą gamtai.. arba kaip yra su krovinių pervežimu užperkrova baudžia netik vairuotoja bet ir ta kas pakrovė..taip ir čia bauda ūkininkui ar ūkio agronomui 1t € purškėjui 500€..pakartotinis atvejis braukti išmokas..susitvarkytu tuoj viskas..
Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...