Jump to content

antras pasaulinis karas


gintrs

Recommended Posts

http://silverrebel.livejournal.com/171526.html pries paskutineje nuotraukoje panasu kad rusai sustojo paklausti vokieciu kelio :lol:

7 foto: Vokiečių generolas H. Guderianas (kaireje) kartu su sovietų 29-os lengvųjų tankų brigados vadu S. Krivošeinu (dešinėje) per paradą Breste 1939 m. rugsėjo 22 d.

"Karinis bendradarbiavimas prasidėjo Vokietijai užpuolus Lenkiją, vokiečių aviacija naudojosi Minsko radijo stotimi kaip radijo švyturiu, dėl ko Geringas pasibaigus Lenkijos kampanijai oficialiai padėkojo Vorošilovui ir dargi padovanojo lėktuvą[36]. Rugsėjo 8 d. Molotovas, išsikvietęs Lenkijos pasiuntinį, oficialiai jam pranešė, kad karinės pagalbos Lenkijai tranzitas per Sovietų Sąjungos teritoriją yra uždraustas, tokiu būdu SSRS pažeidė 1932 m. Lenkijos - SSRS nepuolimo sutartį[37]. Rugsėjo 3 d. Vokietijos pasiuntinys Šulenbergas kreipėsi į Molotovą prašydamas, kad Raudonoji armija kaip galima greičiau įžengtų į rytines Lenkijos sritis. SSRS savo kariuomenę į rytines Lenkijos sritis įvedė rugsėjo 17 d. Rugsėjo 19 d. Raudonosios armijos priešakiniai daliniai prie Lvovo susidūrė su Vermachto priešakiniais daliniais, abi pusės pamanė, kad prieš juos stovi lenkai, dėl to kilo susišaudymas. Per susišaudymą sovietai neteko 1 tanko, 2 šarvuotų mašinų, žuvo 3 ir buvo sužeisti 4 kariai, vokiečiai neteko 3 prieštankinių patrankų, 3 žuvusių, 9 sužeistų karių[38]. Pastebėjusios klaidą abi pusės pradėjo derybas, per kurias vokiečių ir sovietų kariškiai reikalavo atitraukti kariuomenę ir netrukdyti šturmui, nė viena pusė nenorėjo nusileisti, kol rugsėjo 20 d. vakare vokiečiai gavo įsakymą atitraukti kariuomenę nuo Lvovo[39]. Nugalėjus Lenkiją buvo surengtas bendras karinis paradas ne tik Breste, bet ir Gardine bei Pinske."

is http://www.antraspasaulinis.net

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...