Jump to content

holsteinai


Juodas

Recommended Posts

  • po 1 mėnesio...

asturiu holsteine netikra tai yra liet.juodmarges ir holsteino palikuone,bet ji atrodo kaip veisline hol.labai didele apie 700 kg.sveria gal ir daugiau,pirmaverse dave 25 ltr.pieno skanus ir riebus,bet sitom karvem reikia duot mineralus ir vitamuminus kaip ir kitom nes nieko gero ir negausi.Veda didelius versius tai yra didelis pliusas,nesunkiai versiuojasi,veliau pieno gauni iki 40 ltr.Ramaus budo ,nes maniske kaip suniiukas pasaukta ateina,nebauiksti :eusa-clap: as sita veisle patenkinta ir nesiruosiu naikint tik plestis.Dar turiu svedu zalmarge telyciuke 4 men.tai edrumas bet ir auga gerai paziuresiu kas per gyvulys uzaugs,labai linksmo budo,vedant nesiblasko ,paklusni. :eusa-clap: Jei yra galimybe galit drasiai veist holsteines man jos patinka,ne karves o mersedesai,tokios dideles ir jaukios.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na jei mažam ūkiui tai tikrai nerekomenduočiau holšteinių, nes jos labai greit „išsimelžia“. Po trečio veršio saviškę išbrokavome. Retkarčiais pasirgdavo mastitu, po dvynukų nebesusikergė, pradėjo formuotis cistos kiaušidėse. Ir viskas atsiremai į šėrimą ir genetiką.

O gero tai iki trečio veršiavimosi labai nemažai pastebėjome. Lyginant su „pusiau holšteinės“ motina, dukra buvo žymiai stambesnė, stambesnius veršius vedė, labai gražaus eksterjero, pieno žymiai daugiau riebesnio ir skanesnio davė, charakterisi irgi geresnis.

Visgi specialistai akcentuoja, kad tai labai trumpaamžiai gyvuliai. Produkcijos duoda daug ir geros, bet po to prasideda problemos su sveikata. Net buliai reproduktoriai tiek ilgai netarnauja, kiek pvz., lietuvos juodmargiai.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...