Jump to content

Mėsinė galvininkystė


Narys

Recommended Posts

Pievą jau pasejau, karves ganosi, šalta-žolė kaip išsigandusi stovi, šienas dar duodamas, pašarų yra sočiai, tėvukas sako kad šiemet šienapjūtė bus staigi kai sušils po dviejų savaičių reikės pradėti pjauti. Pasipyliau JUMZ tai darbo kaip kiaulę pasipjovus, laimė kad gavau dantračius, darbymečio būtų netlaikęs vargšelis.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Matai angusų yra trys šakos ir dvi spalvų grupės: Aberdino (Škotijos), Kanados arba Amerikos ir Vokiečių spalvos dvi žali ir juodi, mano tikslas išsigryninti iki Aberdino anguso o jie yra tik juodi . Šita šaka yra orginalas o visos kitos jau patobulintos nes skiriasi savo dydžiu labiausiai nu ir skoninėm savybėm. Kanados-Amerikos angusas savo svoriu artimas šarolė. http://www.sitecenter.dk/hedebo-farm/sd ... ction=Back

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na neblogas,bet gal per didelio svorio gimė-50kg,kai Aberdynų angusai turėtų gimti 28-32kg...net Šarolė turėtų 41-46kg gimti :icon-rolleyes: Bet kiti duomenys neblogi-200 dienų(čia manau nujunkymo metu) 368kg(kaip Šarolė),o metinis 365 dienų net 675 kg :icon-exclaim: 1,5 metų svėrė 814kg,o priesvorį palikuonims duoda net 1,71kg per parą.

Dabar tas bulius 1500kg sveria :icon-exclaim: Įdomu kiek jis kainuotų,bet čia kiek suprantu vieni iš Norvegijos bulių lyderių...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Už suaugusių gyvo svorio kg moka tiek pat :( Na gal kas labai daug augina,gal ir sugeba išsiderėti kitokią kainą,bet kitiems ji vienoda.Už tikrą mėsinį galima gauti kai parduodi pagal skerdenas-parduodi "ant nematuškių"-kieme pasveria,bet apmoka už tą svorį,kurį gauna paskerdę,atmetę žarnas,galvą(liežuvis yra delikatesas,bet už jį nemokama)ir kojas-žodžiu už gryną mėsą...nepriklausomas vertintojas gamykloje nustato koks tavo gyvulio mėsos svoris ir kokia įmitimo kategorija-pagal tai ir gauni pinigus :icon-twisted: Žodžiu pirma atiduodi gyvulį,o pinigus tau vėliau paskaičiuos kiek jis vertas...na kaina už mėsos kg yra didesnė nei 1 kg gyvio svorio,galima ir "užprotestuoti' vertinimą,galima ir dalyvauti vertinime,bet ar apsimoka dėl 1-2 buliukų važiuoti į gamyklą :icon-question: o be to ir skerdenos kg kaina nėra aukšta,nes dauguma bulių eina į prastesnę kategoriją...buvo kas ir džiaugesi taip pardavę,bet daug nepatenkintų.

Ta skerdenų vertinimo sistema nepasiteisino,nors užsienyje tik pagal ją parduodama.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Mėsos supirkimo kaina skiriasi, jai įrodai kad pas tave mėsiniai- tai dadeda 10 cnt už kilograma gyvo svorio (aš taip realizuoju senas ir brokuotas žindenes), bet jei parduodi pagal skerdeną tai gauni daugiau nes išeiga didesnė, o suaugusio buliaus mėsos savybės juk vienodos ar pieninio ar mėsinio (dešrom tinka puikiai), auginimo technologija juk vienoda. Juk nepirktu žydeliai mūsų pieninių veršelių jei jie būtų prasti? Išimtis yra tik rožinė jautiena bet niekas oficialiai jų nesuperka o atiduoti už buliaus kaina nesinori kai gali gauti daugiau parduodamas tam kas žino kokios tai kokybės mėsa, kaip sakė vienas žinomas žmogus "užauginti gali daug kas, bet gerai parduoti- nekiekvienas"

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...