vitalija Paskelbta Kovo 29, 2009 Pranešti Paskelbta Kovo 29, 2009 gal galit pasakyt ar turiu nors maza galimybe gauti parama,pastatams tvarkyti.jie labai seni,auginu 31vnt.aviu,turiu tik 3.20ha pievu.
Dzūkija Paskelbta Kovo 29, 2009 Pranešti Paskelbta Kovo 29, 2009 Jei ūkis būtų didesnis ar lygus bent 2 EDV, tai galima pusiaunatūrinių parama. Bet jūsų ūkis ko gero tų 2 EDV nesieks, todėl paramos kaip ir nėra.
Dzūkija Paskelbta Balandžio 14, 2009 Pranešti Paskelbta Balandžio 14, 2009 Gal kas atras ir save tarp laimingųjų http://www.zum.lt/documents/isakymu-pri ... al%202.pdf
Laisvas Paskelbta Birželio 7, 2009 Pranešti Paskelbta Birželio 7, 2009 Gal su "Dzukija" galima butu susisiekti ?? o gal kas forumieciu jos kordinates turite,is anksto dekoju.
Dzūkija Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 Pranešti Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 Manau bus įdomu, kad jau nereikia privalomai drausti pasėlių dalyvaujantiems KPP priemonėje ,,Žemės ūkio valdų modernizavimas“. Galioja ir tiems, kurie jau pasirašė sutartis (ne tik naujiems). O JŪ jau nuo balandžio nereikia.
Zvanas Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 Pranešti Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 pas mane paramos sutartyje parasyta,kad turiu drausti paselius- praleidus pirmus metus reikia drausti du metus is eiles. Tai dabar jau nebereikia ar kaip? Kaip te tas istatymas atrodo?
RAD Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 Pranešti Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 Teisingai sako, tik per pusiau natūrinį galima ištemti. Ir tai tik kitą metą gerai pasukus galvą, nes avys mažą vertę sudaro skaičiuojant EDV.
Dzūkija Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 Pranešti Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 pas mane paramos sutartyje parasyta,kad turiu drausti paselius- praleidus pirmus metus reikia drausti du metus is eiles. Tai dabar jau nebereikia ar kaip? Kaip te tas istatymas atrodo? Iš pradžių aš irgi abejojau dėl jau pasirašytų sutarčių, bet įsakyme yra sakinys "P a v e d u Nacionalinei mokėjimo agentūrai prie Žemės ūkio ministerijos taikyti šio įsakymo nuostatas pareiškėjams, pateikusiems paramos paraiškas nuo 2007 metų." Dirstelkit patys, gal minčių kitokių kils. http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaiesk ... ry=&p_tr2=
Vaidasj Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 Pranešti Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 Kitais metais busiu jau iregistraves uki zemes bus virs 15h ,bet ne visa bus mano nuosava .Tai ir man gal duotu kokia paramele kaip manote kolegos
Dzūkija Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 Pranešti Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 Duos jei kreipsiesi po 1000 EUR už ha. Tik ne sava žemė turi būti sutvarkyta - sutartėlės, registravimas registrų centre, nuoma ar panauda ne mažiau 5 metams.
Zvanas Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 Pranešti Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 8. Išdėstau 28.11 punktą taip: ,,28.11. pareiškėjas įsipareigoja apdrausti turtą, kuriam įsigyti ar sukurti bus panaudota parama, ne trumpesniam kaip 5 metų laikotarpiui nuo paramos sutarties pasirašymo (didžiausiu turto atkuriamosios vertės draudimu nuo visų galimų rizikos atvejų (išskyrus vagystę) projekto įgyvendinimo laikotarpiui, o įgyvendinus projektą – likutinei vertei, atsižvelgiant į atitinkamos rūšies turto naudojimo laiką ir taikomas turto nusidėvėjimo normas)11..Paramos gavėjas pagal šią priemonę privalo drausti savo žemės ūkio augalų pasėlius 2 metų laikotarpiui nuo paramos sutarties pasirašymo datos. Po paramos sutarties pasirašymo praleidus pirmąjį vienerių metų žemės ūkio augalų pasėlių draudimo laikotarpį turi būti apdrausti dvejų iš eilės einančių metų žemės ūkio augalų pasėliai;“. o kaip atrode ankstesnis punktas? ar cia as kazko nesuprantu
deivisD Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 Pranešti Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 Duos jei kreipsiesi po 1000 EUR už ha. Tik ne sava žemė turi būti sutvarkyta - sutartėlės, registravimas registrų centre, nuoma ar panauda ne mažiau 5 metams. cia tamsta apie JU rasote ?
Dzūkija Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 Pranešti Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 o kaip atrode ankstesnis punktas? ar cia as kazko nesuprantu Kažką ne ten nužiūrėjai BUVO "28.11. pareiškėjas įsipareigoja apdrausti turtą, kuriam įsigyti ar sukurti bus panaudota parama, ne trumpesniam kaip 5 metų laikotarpiui nuo paramos sutarties pasirašymo (didžiausiu turto atkuriamosios vertės draudimu nuo visų galimų rizikos atvejų (išskyrus vagystę) projekto įgyvendinimo laikotarpiui, o įgyvendinus projektą – likutinei vertei, atsižvelgiant į atitinkamos rūšies turto naudojimo laiką ir taikomas turto nusidėvėjimo normas) . Paramos gavėjas pagal šią priemonę privalo drausti savo žemės ūkio augalų pasėlius 2 metų laikotarpiui nuo paramos sutarties pasirašymo datos. Po paramos sutarties pasirašymo praleidus pirmąjį vienerių metų žemės ūkio augalų pasėlių draudimo laikotarpį turi būti apdrausti dvejų iš eilės einančių metų žemės ūkio augalų pasėliai" DABAR„28.11. pareiškėjas įsipareigoja apdrausti turtą, kuriam įsigyti ar sukurti bus panaudota parama, ne trumpesniam kaip 5 metų laikotarpiui nuo paramos sutarties pasirašymo (didžiausiu turto atkuriamosios vertės draudimu nuo visų galimų rizikos atvejų (išskyrus vagystę) projekto įgyvendinimo laikotarpiui, o įgyvendinus projektą – likutinei vertei, atsižvelgiant į atitinkamos rūšies turto naudojimo laiką ir taikomas turto nusidėvėjimo normas)11“. Vienžo - nubrauktas sakinys apie pasėlių draudimą. Ko gero dar nėra pakeistos pačios taisyklės.
Dzūkija Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 Pranešti Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 cia tamsta apie JU rasote ? Nus taip, vaikinukas sakė kitais metais jau ūkį registruos, tai apie modernizavimą dar jam per anksti.
Zvanas Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 Pranešti Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 mat kaip, reiks skambinti i NMA ir klausti, jei sakys, kad nebereikia tai reiks rastiskai paklaust, kad neapgautu vagys
Dzūkija Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 Pranešti Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 mat kaip, reiks skambinti i NMA ir klausti, jei sakys, kad nebereikia tai reiks rastiskai paklaust, kad neapgautu vagys Iš kur tu toks optimistas Zvanai. NMA tau duos raštą ?? Jie pasakys tą patį, ką man kažkada sakė - skaitykit taisykles, ten viskas nurodyta. Nori rašto, raštu ir kreipkis. Būtinai.
Zvanas Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 Pranešti Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 Tai ir kreipsiuos rastu, kad sutartyje butu panaikintas punktas apie paseliu draudima, dar pridesiu koki tai valstybes ziniu numeri, kad pasiskaitytu ar gerai sakau?
Dzūkija Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 Pranešti Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 Niekas tau to punkto nekeis. Tu įsivaizduoji, kiek yra sutarčių. Užsi... (pypt) jie ten visas kaitaliodami. Paprasčiausiai rašai mandagų raštą. "Gerbiamieji, mano sutarties Nr. xxxx x.x punkte yra numatytas pasėlių draudimas, tačiau ž.ū. ministras savo įsakyme Nr. 3D-556 nurodo, kad pareiškėjai, pateikusieji paramos paraiškas nuo 2007 metų, neprivalo drausti pasėlių. Prašau raštiško patvirtinimo, kad aš neprivalau drausti savo pasėlių, t.y. kad aš neapdraudęs pasėlių nepažeisiu paramos sutarties x.x punkto". Nu kažką panašaus.
Vaidasj Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 Pranešti Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 Pagal mano plana, iskarto po nauju gristi i Letuva ir susitvarkyti popierius, galvijus pradejau supirkineti po biski jau dabar, zemes iesko viskas kaip ir pagal plana ,jei yra europos pinigai, tai gal iseitu pasinaudoti
Zvanas Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 Pranešti Paskelbta Rugsėjo 2, 2009 Niekas tau to punkto nekeis. Tu įsivaizduoji, kiek yra sutarčių. Užsi... (pypt) jie ten visas kaitaliodami. Paprasčiausiai rašai mandagų raštą. "Gerbiamieji, mano sutarties Nr. xxxx x.x punkte yra numatytas pasėlių draudimas, tačiau ž.ū. ministras savo įsakyme Nr. 3D-556 nurodo, kad pareiškėjai, pateikusieji paramos paraiškas nuo 2007 metų, neprivalo drausti pasėlių. Prašau raštiško patvirtinimo, kad aš neprivalau drausti savo pasėlių, t.y. kad aš neapdraudęs pasėlių nepažeisiu paramos sutarties x.x punkto". Nu kažką panašaus. cia tas isakymo numeris toks ir yra koki parasete?
Dzūkija Paskelbta Rugsėjo 3, 2009 Pranešti Paskelbta Rugsėjo 3, 2009 Taip tas. Ankstesniame poste įdėjau nuorodą į tą taisyklių pakeitimą.
RAD Paskelbta Rugsėjo 3, 2009 Pranešti Paskelbta Rugsėjo 3, 2009 O jeigu neis per JŪ, tai tuomet telieka pusiau natūrinis. Reikia įtaikyti nuo 2 EDV iki 4,99.
deivisD Paskelbta Rugsėjo 3, 2009 Pranešti Paskelbta Rugsėjo 3, 2009 viskas priklauso nuo zemes [nuosavos] ploto
Dzūkija Paskelbta Rugsėjo 3, 2009 Pranešti Paskelbta Rugsėjo 3, 2009 viskas priklauso nuo zemes [nuosavos] ploto Nu kad ne tik nuo nuosavos
Zvanas Paskelbta Rugsėjo 3, 2009 Pranešti Paskelbta Rugsėjo 3, 2009 siandien gavau laiska is NMA, parasyta, kad keiciamas punktas del paseliu draudimo, nebereiks drausti, ir nereiks paciam rasyt
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti