Jump to content

Laisvas

Nariai
  • Pranešimai

    334
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Laisvas paskelbtas turinys

  1. Laisvas

    Už kiek perkate žemę?

    Surasyta buvo SUTARTIS, paliekami rankpinigiai, kaip siuo atveju ?
  2. Laisvas

    Už kiek perkate žemę?

    SOS , reikia patarimo. Pries metus pardavejui palikau rankpinigius (uzstata) uz perkama zeme, susiraseme susitarimo lapa, kad paliekame uzstata ir uz kokia kaina tas pirkejas parduoda zeme. terminu sandorio ivukdymo neraseme.mano sklypas ribojasi su parduodamu sklypu. Pardavejas minejo gog zeme nera atidalinta, tame sklype yra ir kitas savininkas. Minejo jog siule bendrasavininkui uz ta kaina savo sklypa, bet jis nesutiko pirkti. Kai palikau uzstata ir su pardaveju nuvykome pas bendraturti jog jis pasirasytu kad atsisako pirkti, tas nesutiko. Pardavejas sako palaukiam kazkuri laika .Siais metais pirkejas pirkejas per notara nusiunte bendrasavininkui laiska jog parduodama zeme, jau uz daug didesne kaina.Bendrasavininkas perka uz pasiulyta kaina. As lieku uz "borto" Ar pirkejas privalo man grazinti dvigubai avansa (rankpinigius)??
  3. Labas, gal traktoriaus valtra S 280 nuo 2003m hidraulikos ir visu mechanizmu zinyna pagelbetumet gauti, pagarbiai ukininkas!
  4. Laisvas

    Pieno kainos

    kaip ilgai prie tokiu kainu galite isgyventi ? grudininkai supirks zemes ir liksite tik savo ukio darbininkais.......
  5. Laisvas

    Kombaino pasirinkimas

    Taip, viskas suprantama, taciau vis i zeme pinigus kisi, o technikai minimaliai, tai vis remonuoji ir remontuoji, nesinori kredituose iki zilos galvos gyventi, mastai ( svajoji) jog parama gausi ir nauja technika nusipirksi. Pilnumoi pritariu - tik galingesne tecnika isigyti.
  6. Laisvas

    Kombaino pasirinkimas

    Mastau jog nusikulti javus per 150val, kitaip sakant per dvi savaites, pasiruoses ir grudu suvezima paspartinti. O kaina salotinio - 290ag ir 360 ag, praktiskai vienoda pagal metus ir pagal isdirbio valandas, pora kombainu su 295ag , 870 bugno ir kitas 1100val, jau praleidau, o 560 360 ag., dar truputi ir pigesnis uz anuos silpnesnius, todel gerbiamos publikos ir klausiu patarimo, del stambesnio ??
  7. Laisvas

    Kombaino pasirinkimas

    Hmm, rimti vyrai pataria -bandysime atsizvelgti i tai
  8. Laisvas

    Pieno kainos

    siemet baigiasi isipareigojimai ir karvytes panaikinsime , apie 80 melziamu
  9. Laisvas

    Kombaino pasirinkimas

    9m kederis "nelimpa" ir dar ratai 1050cm, jau beveik "buldozeris" gaunasi )
  10. Laisvas

    Kombaino pasirinkimas

    Pvz, 22ha laukas, salimais pervaziuoji i 3ha, i 4ha, vel 4ha ir taip kitur vel panasiai, ,,, buvom priprate prie 6m kederio, kurio niekados nesiveziojome ant vezimelio.
  11. Laisvas

    Kombaino pasirinkimas

    bandau ieskoti 2007 -2009m apie 1000 - 1300val, bugno darbo, isoriskai apynaujis kombainas atrodo,bet kederiai 9m daugiausia, musu laukuose nelabai tinkantys.......
  12. Laisvas

    Kombaino pasirinkimas

    400ha kulti ,siai dienai, renkuosi kombaina lexion 540 - 560; new holland 8070 - 8080 modeliai nuo 2006m, kainos praktiskai vienodos, ka galite patarti is savo praktikos? gal kas kuliat ir vienu ir kitu .
  13. Laisvas

    Grūdų kainos?

    Gal zinote kas kviecius 2kl apie Marijampole brangiausiai superka ?
  14. traktorius su frontaliniu krautuvu,dar tik 1000mval,sausa lengva ruli kelia normaliai,o slapia siloso rulio jau i dalytuva neykelia,net ir zyzimo garsas atsiranda ,tepalo norma.Pries du tris menesius buvo pastriges voztuvas paskyrstymo dezuteje,niekaip neissiplove jis,imeciau is senos dezutes voztuva, viskas buvo gerai,taciau tas senas voztuvas buvo pareguliuotas, pusantro apsisukimo varztas daugiau isuktas,kadangi seno mtz siurblys pavarges buvo ir zyze pastoviai,o dezuteje irgi defektas buvo tai tos dalys keitesi naujomis..... su prisuktu voztuvo varztu frontalinis " linksmiau" dirbo, nieko nekeliant taciau gerai uzgazavus siurblio korpusas truko !!! pakeiciau tepalo siurbli ( pagal orginala iki 200baru) ir paskirstymo dezuteje voztuvo varzta 1,5 karto grazinau i anksciau buvusia padeti, frontalinis dirbo zymiai vangiau nei anksciau.dabar per diena iskroviau tris furas trasu ir auksciau keliant atsirasdavo zyzimo garso ir pradejo prasciau kelti,kaip ir tepalo kazkiek reikejo,dapyliau,taciau kelia prastai,pask.dez.voz.varsta vel pasukau,taciau tai nepadeda.....matuosiu spaudima sistemoje ka siurblys duoda... gal kazkiek tepalo truko ir siurblys pavargo,,, nors viena diena iskraunant 50t trasu jis nezyze kele norm, kita diena tokio kruvio neatlaike, gal kam kas panasaus buve ???
  15. Taip,buvau apziureti BRC technikos,domina traktorius nuo 200ag, taciau nesusizavejau jais,matai cia nelengvasis automobilis ,kad nuejes srote orginalia dali nusipirksi nebrangiai.... padangos pagal traktoriaus metus neatitinka !!!+ apie 16000 - 20000 lt naujos padangos ir ta pavaru deze autopoveris !!! dojaus mechanikas pazystamas sako" autopoveri " pirk tik nauja, o nuo tokiu nuomuotu traktoriu eik toliau,naudoto ieskau paprastesnio !! kiekvieno nuomuone skirtinga !!!
  16. grudu sandeliavimui noriu isirengti sandeli, manau kokiems 500 - 700t, kita dali grudu iskart isvezame i supirktuves,ka patartumete,geram pusmeciui sandeliuoti statytis boksta ar koki angara ?? ka is savo praktikos galite patarti ? jeigu boksta, tai kokios firmos?
  17. Laisvas

    Pieno kainos

    kokios supirkimo kainos ,kasdien priduodant apie 1t pienuko ?????? 1lt turbut mazoka
  18. Laisvas

    Už kiek perkate žemę?

    parasyk man i privatu tel. nr.,siaip as nuo tu krastu,pasikalbesime ....
  19. Laisvas

    Pieno kainos

    1t i diena, 1,03lt tai nuo kada cia tokios kainos,ar nuo 1 rugsejo ar jau anksciau mokejo ? virs 1t pieno upes moka 0,97 lt nuo 1 rugsejo,tai zema kaina pagal kitus
  20. Laisvas

    Pieno kainos

    kasdien virs tonos priduodu,moka po 0,95lt. pora menesiu neseku kainu,tai cia vidutine ar jau zema kaina ?? ineskite aiskumo kolegos !!!
  21. Turiu priekabas WF ir Laumetrio.pirmoji 3 -ias sezonas, antroji - antras sezonas.Pliusai wf,nors laumetrio pagal kaina daug pigesne,kam ko ir uz kokia kaina reikia.Perkant WF priekaba pasirinkau platesnes padangas negu standartas,tas pasirinkimas tikrai pravercia dregnoje dirvoje.laumetrio - standartas,greitai nugrimsta slapesneje zemeje.Augalininkysteje tik pradedantysis,deja isitikinau kad traktorius turi dirbti laukuose,o sunkvezimis neisvengiamai reikalingas....
  22. Laisvas

    kukuruzu smulkinimas

    parasyk i PM koki sav, pirkai,kiek kainavo ?
  23. Laisvas

    kukuruzu smulkinimas

    Vyrai, kas gali patarti?antri metai auginu kukuruza silosui,kuo ji geriau sudoroti,nuimti,koki smulkintuva ziureti pirkti.Auginu 20ha kukuruzo.Vieni smulkina kolukiu laiku forschtritais,kiti prikabinamais smulkintuvais,pazangesni - savaeigiais vakarietiskais smulkintuvais. Pernai samdziau savaeigi ....Ateityje gal ir 30 ha kukuruzo bus sejama ir sienaini zoles gaminsiuos.Dvieju vagu prikabinamo smulkintuva ar uztektu ? kas turite praktikos ??Lauksiu patarimu.
  24. Laisvas

    zieminis rapsas

    Paulius teisus .Dar tas, kas pats dirba ,paskaiciuokim aukstos kvalifikacijos specialisto atlyginima,plius virsvalandziu,naktinius ir sventinius priedus prie atlyginimo,matysis kad sitie metai su tokiomis kainomis nieko gero nezada.Galbut tik atlyginima uzsidirbsime,jeigu zeme nuosava, tai tas pliusas ir bus,gautos ismokos.Sekmes )
×
×
  • Create New...