Jump to content

Vasariniu kvieciu auginimas

Recommended Posts

Paskelbta
prieš 1 minutę , Ūkis50 pranešimas:

Reikia patarimo, kaip elgtis su pieva pavasary  ? Ka dar galima būtų įsėti iš javų ?

O tai v. rapsas netinka? Aš visada sėdavau į pievas tik v. rapsą ;) 

Paskelbta
prieš 25 minutes , Ukmin pranešimas:

Rudeni suariau dirva, ten buvo arta pries koki 10 metu,  gal daugiau. 

Ka rekomenduotumet seti? Rapsa? Pupas? 

Paskelbta
prieš 48 minutes , Ukmin pranešimas:

Dėl rapso -, kaip ir aišku tik, kad aš jo nesėju ir nežadu sėti, nes samdomame darbe dirbančiam,  su rapsu labai sudėtinga.

Paskelbta
prieš 50 minutes , Raimis45 pranešimas:

Rudeni suariau dirva, ten buvo arta pries koki 10 metu,  gal daugiau. 

Ka rekomenduotumet seti? Rapsa? Pupas? 

Tai ar ten pieva buvo ar pvz koki kviečiai?

Paskelbta
prieš valandą, Ūkis50 pranešimas:

Reikia patarimo, kaip elgtis su pieva pavasary  ? Ka dar galima būtų įsėti iš javų ?

aš ir turiu šiek tiek pievos suartos iš rudens tai sėsiu kvietukus, viena buvo ganykla , sėta prieš 4 metus , o kitas plotelis net nežinau kada artas , bet ir ten sėsiu kvietukus.

Paskelbta
prieš 2 minutes , Ukmin pranešimas:

Tai ar ten pieva buvo ar pvz koki kviečiai?

Neaiskiai parašiau. 

Suariau "pimpyne". Prieš dešimt metų buvo suarta ir palikta. Tai sužele žolė. Krūmai buvo pradėję augti. Bet viskas uzsiare. Plotas nedidelis apie 2ha bet vistiek..

Paskelbta
prieš 11 minutes , Mantas2342 pranešimas:

aš ir turiu šiek tiek pievos suartos iš rudens tai sėsiu kvietukus, viena buvo ganykla , sėta prieš 4 metus , o kitas plotelis net nežinau kada artas , bet ir ten sėsiu kvietukus.

Turiu pievos suartos iš rudens , tai ten žadu sėti kvietukus ir dėl to galvos nesuku, tačiau ką daryti su pieva , kuriai gal 30 metų ir nearta ...

Paskelbta
prieš 1 minutę , Raimis45 pranešimas:

Neaiskiai parašiau. 

Suariau "pimpyne". Prieš dešimt metų buvo suarta ir palikta. Tai sužele žolė. Krūmai buvo pradėję augti. Bet viskas uzsiare. Plotas nedidelis apie 2ha bet vistiek..

Siūlau sėt rapsą, nes jei buvo dar krūmai tai neprisigaudysi kokių šaknų į kombainą, nes rapsas kuliasi aukščiau bei kai sudigs rapsas ir varputis tai nupurkši targa super arba supero tai varputis gaus per sprandą. Čia aš taip galvoju ;) 

Paskelbta
prieš 6 minutes , Ūkis50 pranešimas:

Turiu pievos suartos iš rudens , tai ten žadu sėti kvietukus ir dėl to galvos nesuku, tačiau ką daryti su pieva , kuriai gal 30 metų ir nearta ...

Bandyt art anksti ir vėliau sėt v rapsą  , nes geriausiai sukultūrina dirvą , o jei rapso nesėji tai gal kokius miežius pabandyt , o jei ne tai paskutinis varijantas palikt pūdymą ir rudenį sėt kviečius.

Paskelbta
prieš valandą, Ūkis50 pranešimas:

Įdomu ką keičia tas 30 metų nearta?

Paskelbta
prieš 1 minutę , linas78s pranešimas:

Įdomu ką keičia tas 30 metų nearta?

Tai, kad rimta velėna, o ne tokia kaip būna 3 ar 5 metų pievos ir , kad žolė naturali , o ne kokia svidrė. O pasėti norisi labai )))

Paskelbta
prieš 1 minutę , linas78s pranešimas:

Velėna-organika džiaugtis reikia:)

Ną taip, tačiau visą plota per vasarą laikyti pudymu, būtų per didelė prabanga. Todėl gal reikės anksti pavasary suskusti dalį iki juodumo ir tada suarus kažkaą pasėti...?

Paskelbta
prieš 54 minutes , Ūkis50 pranešimas:

Ną taip, tačiau visą plota per vasarą laikyti pudymu, būtų per didelė prabanga. Todėl gal reikės anksti pavasary suskusti dalį iki juodumo ir tada suarus kažkaą pasėti...?

Ka siūlote seti po tarpiniu(aliejinio ridiko)? Priešselis buvo kvietukai. 

Kas butu jei pupas pasejus? 

Paskelbta
Ką tik, Raimis45 pranešimas:

Tai kokia nuonone apie ta ridika? Blogai pupom tokioi dirvoi? :eusa-think:

Manau niekur ner blogai pupom. Jai savos seklos turi. 

Nes kiek esu girdejas pvz, garstyciu prieselis ner gerai rapsui. 

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...