Jump to content

Ūkis50

Nariai
  • Pranešimai

    69
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Visas nario Ūkis50 paskelbtas turinys

  1. Ką ten sukt, kai vaizdas toks... Duota sulfato 120 kg ir KAS 300 ltr.
  2. Ūkis50

    Kombaino pasirinkimas

    Niekas čia nieko nepasiūlo su hidro. Aš irgi ieškau panašaus .
  3. Ūkis50

    Kombaino pasirinkimas

    Pritariu, mechanine važiuokle jau turėjęs, norėčiau truputį progreso
  4. Ūkis50

    Kombaino pasirinkimas

    Norėčiau daugiau informacijos apie jį, gal kokios nuotraukos... Chederio dalgio ne reduktorius jam ?
  5. Ūkis50

    Kombaino pasirinkimas

    Ieškau kombaino ,70 ha. kūlimo. Gal kas ką gali pasiūlyti normalaus..., Labiausiai domina dominatoriai 88, 98 , hidro važiuoklė, kondicionierius ir stora sraigė būtų privalumas...
  6. Ūkis50

    Deklaravimas

    Joo..., manau jog jūs teisus , nes pūdymą žalinimui taip pat galima purkšti nuo rugpjūčio 1 d. Neaiškumas buvo tik dėl žirnių nes rašo jog negalima naudoti pesticidų iki derliaus nuėmimo, tačiau kaip tada jei to derliaus visai nenuiminėsi...?
  7. Ūkis50

    Deklaravimas

    Kada galima glifosuoti , žalinimui deklaruotus žirnius, jei aš jų nekuliu , o užlėkščiuosiu.
  8. Sveiki. Gal kas nors iš gerai pasikausčiusių mokesčių sistemoje forumiečių galėtų mane apšviesti apie tai kiek ir kokių reikės mokėti mokesčių jei esu : pagal darbo sutartį ir ne minimalų atligį uždirbantis, ūkininkas, PVM mokėtojas, apie 10 EDV , jei už metus turėjau 3000 pelno ?
  9. Juokinga ir verkti norisi , kai kokia Klaipėdos miesto poniutė žemės nuomuotoja , pasiskaičiusi kokios nuomos kainos vaikšto pvz. Joniškio derlingose žemėse,nori tiek pat ir dar daugiau gauti už Kupiškio žvyrinėlius.
  10. Todėl ir rašau , kad skaičiau(matai gi , kad žvengiu)..., ir juokiuosi iš ūkininkų ,kurie pagatavi už nuomą pridėti iš šono , kad tik atkirsti žemę iš kaimyno... P.s. sausra suėdė mano pajamas ir nuomuojantis ar perkant reikia visada įvertinti panašias rizikas.
  11. Šiais metais iš hektaro išėjo uždirbti apie 170 eurų + išmoka apie 135. Kaip manote, kiek galima mokėti už nuomą ? )))
  12. Ūkis50

    zieminiai mieziai

    Ačiū. Taip reikės ir daryti. Skusta jau prieš dvi savaites. Išgulusių šiaip nebuvo tik pamiškėje gal iš kokių 20 arų stirnos ir šiarnai buvo stadijoną pasidarę , tai jau niekaip jų nebesurankiojau.
  13. Ūkis50

    zieminiai mieziai

    Po žieminių kviečių sėti žieminius miežius ar gerai ? Tik nukūlus buvo suskusta dabar reikia arti ir sėti. Gal bus kvietmiežiai...?
  14. Ūkis50

    Miežių auginimas

    Ką patartumėte daryti su v.miežiais ? Pasėjus vieni sudygo , o kiti kokie 60 %, tik po kokių 3 savaičių. Įsivaizduokit kas dabar su jais... Gal glifosuoti? Tačiau tada gali būti problemų su augalų apsaugos tarnybomis, reikės įrodinėti jog žolėti ir t.t.
  15. Ūkis50

    Vasariniu kvieciu auginimas

    Trečius metus taip darysiu. Rezultatu visiškai patenkintas.
  16. Kokios nuomonės apie Nordstenus noraginius ? Šiauliuose yra Fiona 3 metrų su kompakteriu, turbūt ją jau reikėtu kabinti prie 110 arklių traktoriaus 82 nepakeltu...?
  17. Tai va, ir aš taip manau. Mano galingesnis tampo germį, o sėjamai lieka tik 82...
  18. Kokius komplektus rekomenduotm ? Ar 82 pakels tą komplektą su sėkla ?
  19. Įpratęs prieš sėją varyti du kartus germinatoriumi, o po to jau dirbimo jokio kaip ir nebereikėdavo. Kompaktorius todėl atpuola. Šiaip tai norėčiau patarimų ir dėl markių...
  20. Beveik dakaliau savo SPU 4. Ką specai parekomenduotų pirkti ant 70 ha žemės ploto. Temps MTZ 82, apie naujas nesvajoju. Iki šiol pilnai tenkino kaip sėjo maniškė.Žemės nesunkios.
  21. Taigi , rudenį nebuvo pirkti . Aš irgi jų gavau vėlai ir papyliau ant jau sudygusių.
  22. Ūkis50

    Pieno kainos

    Nežinau,klauskit jo paties. O jūs jiems pieną iš šaldytuvo atiduodate ? Nes latviams gali parduoti tik turėdamas šaldytuvą ,tiesiai iš jo, ir pieno patalpą registruotą vet.tarnyboje.
×
×
  • Create New...