Jump to content

lokalus tresimas


1221

Recommended Posts

nusipirkom sejamaja su trasu iterpimu ir iskilo klausimas ar trasu norma reiktu deti mazesne ar tokia pat kai zinom kad trasa pateks po grudu .is anksto dekoju :)

na su tokiom grudu ir trasu kainom turbut kiekvienas mazins trasu normas :)

o kokias kulturas planuojate seti?rapsa, kviecius, kvietrugius, miezius?. kuriu plotus didinsit, kuriu mazinsit ar kuriu is vis gal atsisakysit? nebesugalvoju ka beseti :) manau idomu butu padiskutuoti ir isgirst kitu nuomone apie taikomas sejomainas

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

na mano nuomone tokia aisku lokaliu tresimu augalas pasisavina geriau trasa bet jei ju bus mazai tai derlius nebus dziuginantis manau jau geriau pataupyti ant technologijos o trasu norma islaikyti mazdaug tokia pat.Na pvz arti su tankintuvu kuris is kart paruosia dirva sejai ar seti i skusta dirva.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

as didinsiu rugiu ir ko gero zirniu plotus. Sios kulturos maziausiai reiklios tresimui ir chemijai.

Kiek man teko girdet lokalus tresimas pranasesnis uz pakrika tik naudojant nedideles trasu normas (iki 250kg/ha 5-20-30) Kuo trasu norma didesne, tuo skirtumas mazesnis. Bet cia tik kitu mintys, kuriom pagrist randu logiska paaiskinima.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Jau pavasarį apie tai ėjo karštos diskusijos, tereikia surasti temą. Aš lokaliai tręšiu nuo 100 iki 200 kg/ha. Mokslo vyrai nepataria lokaliai tręšti daugiau kaip 150 kg/ha, bet liaudis sėja ir po 300 kg/ha. Sunku čia ką ir patart. :icon-rolleyes: Dėl kultūrų, tai pelningos išlieka žieminės kultūros, o iš vasarinių tik rapsas. Bet dėl užsitęsusių kulimų dažniausiai sunku spėti daug pasėti žieminių, todėl tenka sėt ir vasarojaus.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

tai tokiu atveju nepatariai kai grudai eina su trasom kartu (sejamos sz, vm), bet tipo dabar buna kazkokiu geru trasu, kurios beriant kartu dygimo nemazina, bent jau vm sejamuju brosiuroj taip raso.

Jei lokalus kaip vaderstad, tai esme ta, jog esant dideliai trasu mormai jos dirvoje gerai pasiskirsto ir lokalus kaip ir nebetenka prasmes.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...