Jump to content

Recommended Posts

Paskelbta

Sveiki,

Gal galit patart, kaip geriau ir lengviau idirbt durpyna, nes pas mane nemazai tokiu zemiu yra.. Art su plugu beprasmiska, tik nervus gadini, kai reikia pluga iskelt kas 5 metrai, o paskui su kultivatoriumi kelias dienas lyginti.. :D .. ka jus darot, gal kokiom lekstem geriau butu idirbt?

Paskelbta

po javu stengiuosi nuskust kultivatorium, bandau art, bet labai reik pataikyt dregme zemes, nes kai slapia, nevercia, limpa, o kai sausa nelenda plugas. Siaip gal leksciavimas gal ir sprendimas butu....

Paskelbta

viksrinis pusantrinis su 4 korpusu odesos plugais aria 8 - 10 kmh greiciu. Svarbu kad labai slapia nebutu, nes tada niekas jo nebeispes is tos pelkes.

Paskui seka lygintuvas su atraminias ratais (taip ribojamas darbinis gylis) ir akeciom, po to kultivatorius.

Paskelbta

o ka geriausia auginti durpese, jei didesnis plotas, kad kuo mazesni nuostoliai butu, nes daugiausia visos kulturos isgula... Aisku gal pieva geriausia, bet pievu man nereikia... siaip manyciau gal rugys geriausia.. kokia jusu nuomone?

Paskelbta
o ka geriausia auginti durpese, jei didesnis plotas, kad kuo mazesni nuostoliai butu, nes daugiausia visos kulturos isgula... Aisku gal pieva geriausia, bet pievu man nereikia... siaip manyciau gal rugys geriausia.. kokia jusu nuomone?
Durpėj auga rugiai, ž.kvietrugiai ir v.rapsas. Tręšti nelabai patariu nes greitai gula, ypač rugiai ir vasarinis rapsas, o tada su paėmimu didelės problemos. Max iki 100 kg salietros fiziniu svoriu. V.rapsą sėju apie gegužės 15 ar net 20, nes anksčiau nušąla.
Paskelbta
Durpėj auga rugiai, ž.kvietrugiai ir v.rapsas. Tręšti nelabai patariu nes greitai gula, ypač rugiai ir vasarinis rapsas, o tada su paėmimu didelės problemos. Max iki 100 kg salietros fiziniu svoriu. V.rapsą sėju apie gegužės 15 ar net 20, nes anksčiau nušąla.

o kai veliau paseji rapsa, neuzdziuna? nes dazniausiai tai geguzes men nelyja... kaip ir siemet su grikiais buvo, pasejau ir uzdziuvo... bet paskui atsigavo...

Paskelbta

na o kaip isnaikint piktzoles durpej? girdejau, kad geriausia suleksciuot bent pora kartu ir giliai apart, apie 50 cm... tada piktzoles uzdusta, negaudamos oro... bet man taip melioracija padare, tai toj is giliai isverstos durpes jokios gyvybes nera, pasejau zole, tai tik isdygsta ir nuruduoja, net piktzoles nenori augt... o neariant giliai nelabai jau isnaikinsi ir su raundapu...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...