Jump to content

Razienos


Raimisx

Recommended Posts

Vat siandien suzinojau idomokoka dalyka. mano kaimyne dirba ŽŪ konsultavimo tarnyboj Dotnuvoj. sake yra projektas, kad jei zmogus, nuemes javus paliks raziena iki pavasario nedirbta, gaus papildoma 500 lt/ha ismoka. tik sake, kad yra tikimybe, kad gali nepraeit.....

ka manot apie toki varianta????

Jo, girdejau sita. Nu manau reiks pabandyt, nes turiu kazkiek tu razienu dar neuzares, nesuskutes, tik biski durna, kad isipareigoji kiekvienais metais palikt tiek pat HA razienu. O gal dar daugiau yra kokiu isipareigojimu? Kazin kada cia reiks tas paraiskas teiki?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

pries 5 metus stazuojantis danijoje jau tada jiems mokeja tas ishmokas, reishkia razienos sustabdo nitratu ishsiplovima ir suteikia prieglobsti smulkiajai faunai ir pauksciams.Nuo rugsejo 30 negalima darti jokiu zemes dirbimo darbu, iki to laiko galima tik lengvai prakultivuoti piktzoliu sudaiginimui. dar apribojimai purshkimui yra tik tiksliai neatsimenu, berods po kulimo nebegalima purkshti.

uz tai gauni iki 500 lt uz ha, plotas turi nesikeisti tai yra sutarties laikotarpiu turi islikti nemaziau sutarto hektaru kiekio, pats laukas kasmet paliekamas neartas gali kisti, svarbu suminis plotas.

Bet.....

tik grazi utopija kuri lietuvoje vis dar neveikia, nors ir kazkur rugsejo menesyje buvo ishkelta i vieshuma ir lyg ir pagarsinta, taciau agentura tyli, nes taupo pinigus kitiems nebaigtiems reikaliukams, tas pats kaip ir su zemes ukio valdu modernizavimu, skelbiasi kad turi milijardus, o istikro is vienos kisenes deda i kita ir taip tampo zemgrauziu nervus, o ka tie gi dar ne tiek iskentejo tai pakentes ir dar truputi. va taip ir mausto.

O paziurekite kaip viskas graziai spaudoje atsispindi, nera geresniu kaip musu zemes ukio ministerijos ir kt instanciju shulai

zodziu su razienom ant stabdziu, su pilna atsakomybe rashau shita praneshima, nes man tai yra labai aktualu, kadangi kiekvienais metais palieku ne maziau 100 ha razienos, vat uztai ir ishsamiai zinau, tik tiek kad man is to jokios naudos (pinigine prasme)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...