Jump to content

sau0le

Nariai
  • Pranešimai

    69
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    sau0le got a reaction from Vanagas in Buhalterinės apskaitos pradžiamokslis   
    1001
  2. Patinka
    sau0le got a reaction from Bauer in Zymeto Kuro Kaina   
    Eil. Nr.
    Žemės ūkio produkcijos rūšis
    Matavimo vienetas
    Gazolių norma
    1.
    Grūdiniai, ankštiniai ir kiti augalai, už kuriuos mokamos tiesioginės išmokos
    l už ha
    115
    2.
    Rapsai
    l už ha
    115
    3.
    Bulvės
    l už ha
    240
    4.
    Daržovės
    l už ha
    240
    5.
    Cukriniai runkeliai, pašariniai šakniavaisiai
    l už ha
    150
    6.
    Versliniai (intensyviai prižiūrimi) sodai
    l už ha
    250
    7.
    Versliniai (intensyviai prižiūrimi) uogynai
    l už ha
    150
    8.
    Linai, pluoštinės kanapės
    l už ha
    115
    9.
    Pievos ir ganyklos
    l už ha
    12
    10.
    Pūdymai ir trumpos rotacijos želdiniai
    l už ha
    70
    11.
    Grybai (substrato gaminimas ir grybų auginimas)*
    l už kv. m
    20
    12.
    Grybai (grybų auginimas)**
    l už kv. m
    6
    13.
    Arkliai
    l už SG***
    115
    14.
    Avys, ožkos
    l už SG***
    90
    15.
    Galvijai
    l už SG***
    115
    16.
    Kiaulės
    l už SG***
    30
    17.
    Paukščiai
    l už SG***
    30
    18.
    Kiti gyvūnai
    l už SG***
    30
    19.
    Bitės, kai laikoma daugiau kaip 40 bičių šeimų
    l už šeimą ****
    10
    20.
    Sraigės
    l už ha
    55
    21.
    Sliekai
    l už kv. m
    7
     . praėjusiais ūkiniais metais Ūkinių gyvūnų registre registruotą vidutinį sutartinių gyvulių skaičių (skaičiuojamas nuo praėjusių kalendorinių metų birželio 1 d. iki einamųjų kalendorinių metų gegužės 31 d. kiekvieno mėnesio paskutinės dienos duomenimis registruotų ūkinių gyvūnų vidurkis);
  3. Patinka
    sau0le got a reaction from ludditas in TIK EKOLOGISTAM !!   
    Na va , kažkaip netikėtai ir visas eko išmokas gavau. Tik sausio 16 pateikiau Ekoagros 3 lentelę, o vasario 7 gavau visas eko išmokas. Ūkis virš 200 ha, pienininkystė.
  4. Patinka
    sau0le got a reaction from zverukas in TIK EKOLOGISTAM !!   
    Na va , kažkaip netikėtai ir visas eko išmokas gavau. Tik sausio 16 pateikiau Ekoagros 3 lentelę, o vasario 7 gavau visas eko išmokas. Ūkis virš 200 ha, pienininkystė.
  5. Patinka
    sau0le got a reaction from ricardaas in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Tavo atveju sumažėjus žemei, jokių sankcijų nebus.
        2015m. minėtai priemonei buvo 3 priežiūros rodikliai: grynasis pelnas, pelningumas ir SP. Tuos tris dydžius ir vertins. "Didžiajai" paramai vertins rodiklius visus 7 metus (pirmus 2 metus gali ir visiškai ir neatitikti, sankcijų nebus). 2015m. "mažajai" paramai vertins  grynąjį pelną ir pelningumą  tais metais, kai pabaigsi įgyvendinti projektą, o SP tik 5 (paskutiniais)kontrolės metais.  Pats žemės dydis nėra kaip tiesioginis priežiūros rodiklis, todėl jis gali mažėti bet kiek be  jokių sankcijų, jeigu bus išlaikyti anksčiau paminėti rodikliai (pvz., sumažinus žemės kiekį, bus padidinta gyvulių ar pasėtos kultūros duodančios didesnį SP). Už kiekvieną rodiklio nepasiekimą, jeigu jis neturėjo įtakos prioritetinei eilei, sankcijos atsiranda tik tada, kai jos nepasiekiamos daugiau kaip 30%. Jei gerai atsimenu rodiklio nepasiekimas nuo 30iki 50% nubraukia lygtai 0.5% paramos.
        2016m. pateiktai netgi mažajai paraiškai visus 7 metus vertins žemės kiekį, gyvulių skaičių ir SP, o pelningumą ir pardavimo pajamas tik vienus metus, kai bus įgyvendintas projektas. Todėl 2016m. pateiktas paraiškas kaip ir sunkiau bus įgyvendinti.
  6. Patinka
    sau0le got a reaction from gerasukis in Išmokos 2014-2020   
    Nepozityvi patikra reiškia, kad išmokas gausit vėliau, tačiau tai nereiškia, kad bus taikoma sankcija. Pagal dabartines taisykles gali trūkti, kad ir pusė vieno lauko, tačiau jeigu bendroje sumoje vienos rūšies pasėlių visų laukų trūkumo nebus daugiau kaip 3 procentai arba 2 ha., tada jokio sankcijos nebus. Bet visa tai neturi būti susiję su GAAB, o tik su ploto trūkumu. Pvz. deklaruota 100 ha, iš kurių vienas laukas deklaruotas 5 ha, nors patikros metu randa 3ha. Vadinasi bendras laukų plotas po patikros gaunasi 98ha. Vadinasi bendroje sumoje trūksta 2 % laukų, tačiau jokia sankcija taikoma nebus.
       Su laukais, kurie skirti žalinimui, truputi yra kitaip, ten vertinamas lygtais kiekvienas laukas (to nesu įsigilinęs, nes man neaktualu). Šiaip gan sunkiai skaitosi reglamentas.
     
         Sankcijos dėl plotų neatitikimo taikomos pagal 2014 m. kovo 11 d. Komisijos deleguoto reglamento (ES) Nr. 640/2014 II antraštinės dalies IV skyrių. http://eur-lex.europa.eu/legal-content/LT/TXT/PDF/?uri=CELEX:32014R0640&from=LT. Žiūrėti 63 psl.
     
  7. Patinka
    sau0le reacted to Zilvis55 in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Pirma: I ukininku sajungas priima be problemu neatsizvelgiant I ukio dydi. Bent pas mus rajone.
    Antra: Kooperatyva gali ir pats sukurt.
    Trecia: pats rasai kad 85, 200 ar 2000 ha jokio skirtumo - taip kad visi lygus ir nera kam ko pavydet.
    Ketvirta: Jauniems intensyvumas padidintas 20%. Beje smukiems ir jauniems ukiam yra kitos programos. Ar jose numatytos taisykles tinkamos tai cia jau kita diskusija.
     
    Pabaigai: Tavo vadinami "buozes" nepradejo ukio nuo 200 ar 1000ha. Dazno is ju starte apie paramas is ES net svajoniu nebuvo. Jie nuo taves skiriasi tik tuo kad nedejavo, o reikiamu momentu rizikavo, nebijojo prisiimti atsakomybes, daznas ir didziuliu paskolu. Mate ir silto ir salto. Tikejo kad zemes ukis bus reikalingas, nors daugelis teige visiskai priesingai. Ar jie del to kalti kad sugebejo sukurti konkurencingus ukius???
     
    Taip kad tokiu zmoniu vadinimas "buozemis" tik parodo tavo pacio akla pavyda.
  8. Patinka
    sau0le got a reaction from ricardaas in ekologinis ukis   
    Šiandien ZUM atstovas vis kartojo, kad dėl priskyrimo  1sg=1ha reikia vadovautis kažkokias skaičiavimais, o ne praktika, kur 1SG turi būti mažiausiai 2HA. Nežinau kokias skaičiavimais jis rėmėsi, bet LEUA puslapyje yra paskelbti Ekologinio ūkininkavimo kompensacinių išmokų skaičiavimai. Ten ir yra nurodyta, kad už 1ha daug. pievų kompensacinė išmoka atskirais metais yra 697, 578, 1092, 346Lt. (visos informacijos nematyti, nes blogai nuskanuoti lapai). Išvedus vidurkį gaunasi 647lt. už vieną ha daug. žolių.  Minėta suma panašiai atitinka patvirtintą išmoką už pievas, todėl galima teigti, kad ministerija ir rėmėsi šiais skaičiavimais.
          Tačiau arba niekas nenorėjo arba nėra pakankami protingi, kad pastebėtų, kad toje pačioje apskaičiavimų lentelėje minėta 600lt. išmoka gaunam tik tuo atveju, kai ekologiniame ūkyje  SG skaičius, tenkantis 1ha yra 0,46,  0,45,  0,53,   0,53 .
           1 SG skaičiaus, tenkančio 1ha vidurkis  (iš man matomų duomenų), gaunasi 0,4925. Išvedus atvirkštinę proporciją, gauname, kad  1SG padengia 2,03 ha.
            Ir tik tuo atveju, kai 1SG padengia 2,03 ha daug. žolių kompensacinė išmoka yra 647 lt.. Todėl, jeigu ministerija nori patvirtinti, kad 1sg lygu 1 ha, tai turėtų atlikti naujus skaičiavimus ir ko gero paaiškėtų, kad dar labiau reikėtų didinti kompensacinę išmoka.
            Pakomentuokit ar teisus, nes rytoj nusiųsiu savo nuomonę į  ministeriją.
  9. Patinka
    sau0le got a reaction from ricardaas in ekologinis ukis   
    Dėkui, kad pranešėte. Aš ne asociacijos narys, bet tikrai dalyvausiu ir jau prikalbinau dalyvauti dar vieną ūkininką. Esam gyvulininkai.
×
×
  • Create New...