Jump to content

country

Nariai
  • Pranešimai

    5
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Kaunas

country pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. country

    Avininkystė.

    Gal kas turite vaizdines informacijos apie tvartelius, gardus ir laikymo salygas avim. Suprantu, kad internete yra ir randu, jos. Bet kartais zmones turi daugiau ir gal galetu pasidalinti. Norisi vaizdu, kaip tvarkingai irengti, privaciose, nedidelese fermose. Kad butu kompaktiska, gal klojimas, sukomponuotas su tvarteliu... Kaip atrodo, kaip lauko gardai, ar ju reikia... ir t.t. Nes nesinori apsistatyti neizvaizdziais pastatais, apkaltais lentom ir toliu..!?
  2. Gal kas turite vaizdines informacijos apie tvartelius, gardus ir laikymo salygas avim. Suprantu, kad internete yra ir randu, jos. Bet kartais zmones turi daugiau ir gal galetu pasidalinti. Norisi vaizdu, kaip tvarkingai irengti, privaciose, nedidelese fermose. Kad butu kompaktiska, gal klojimas, sukomponuotas su tvarteliu... Kaip atrodo, kaip lauko gardai, ar ju reikia... ir t.t. Nes nesinori apsistatyti neizvaizdziais pastatais, apkaltais lentom ir toliu..!?
  3. country

    Avininkystė.

    Kad konkrečiau patarti reikia žinoti konkretesnius paties norus.Ar jas registruosi[auskarai],??ar nori kokios paramos iš valdžios??Tai apsprendžia amžių ir kiekį.Turguj abejoju ar ką gausi.Avino pakaks vieno[20-30 avių]Per skelbimus.Skelbtis kad perki-brangiau nei imti iš parduodančio.Veislės pažymėjimo parduodant maistui nereikia[nebent draugas paprašys] Rasote, kad avinas vienas, o aviu 20-30... Tai cia i ta 1,5 ha galima sutalpinti ? As kiek supratau, tai dabar perku 4-5(?) avis ir viena avina. Ir jos ganosi tuose 1,5 ha. plote ir dauginasi... Del noru - turiu vienkiemi, planuoju kurti ukininko sodyba. O gal ir kreiptis i paramos fondus (nors cia man miglotai viskas atrodo, bet...) Sodyboje yra ne maza dalis slaito, pamaniau, kad bus grazu kai ganosi avys, ant slaitu graziai atrodo, ir nauda (zole nueda, mesos sau pasiruosi, o ir draugai nebrezgavotu....manau nupirktu). O gal ir i kazkoki versliuka, nedideli, peraugtu. Bet tai ne pagrindinis tikslas. Patarkite, konkreciau, kur kreiptis siam pirminiam pirkimui, kokiai veislei prioritetas, kokio amziaus pirkti ? Ir gal konkreciai galite nukreipti, patikima ukininka... P.S cia noretusi konkretumo, - va kreipkis ten ir ten, zinom, matem, girdejom, ten patikima ir t.t. Del registarvimo tai ka as galiu pasakyti reikia, nereikia - nezinau. Todel ir kreipiuosi patarimu i isprusiusius siuo klausimu. Tiesa, kaip minejau teritorija apie 3,5 ha tai ja po biski ir noresiu apgyvendinti - avimis. Savaime aisku pastatysiu ir grazu ukini, su klojimu ir tvarteliu avims ziemoti... Didelis aciu uz pamokymus ir patarimus.
  4. country

    Avininkystė.

    ]Avių viename ha gali ganytis 7vnt su vaikučiais. Užteks žolės ir nusišienauti žiemai. Jei auginsite mėsytę sau, tai kam tie dokumentai? Lietuvos juodgalvės mūsų krašte auga be problemų, yra nereiklios, neserga, prieauglis ir nederlingose ganyklose puikiai auga. Sufolkų ėriukus teks šildyti, bet gerai šeriami jie auga greičiau, mėsa labai gera. Romanovai veisiasi, kaip triušiai, niekuo praktiškai neserga, bet svoris bus mažas, nes avytės beveik per pus mažesnės už sufolkus ir juodgalves. Romanovų didelis privalumas - labai jaukios, atsiliepia net į vardus, jos puikiai gali vadovauti baikštesnių veislių bandai. Pati ieškau vienos romanovų avytės savo rajone. Visiškai nepatarčiau pirkti vietinių šiurkščiavilnių, nes jų mėsa turi stipresnį kvapą, jos užaugina daugiau lajaus, daugiau gyslų ir plėvių ir labai maža mėsos išeiga. Čia tik mano nuomonė, bet man nei jos, nei jų mišrūnai vaikai nepatiko. Sveiki, aciu uz informacija. Taciau, kaip toj patarlej - kuo giliau i miska, tuo daugiau malku... Gal dar galite patarti? Dabar turiu numates teritorija 1,5 ha, i kuria galiu, kad ir siandiena paleisti avis. Del veisliu pasirinkimo daug maz aisku (Lietuvos juodagalves, Sufolkai, Romanovai). O jei konkreciau, - kokio amziaus dabar pirkti ?, kiek erevedziu, kiek avinu...? Jei minite kad 7 vnt. Kur pigiausia ir kaip ieskotis - ar per skelbimus, ar vaziuoti i Kauno-aleksoto turgu sekmadini, ar per forumus skelbtis, kad noriu pirkti, ar pas stambius augintojus kreiptis....? Ir kokia veisle imti pradziai, kuriai prioritetas...? Jeigu sau tai suprantu, kad nereikia dokumentu, bet jeigu ateityje noreciau mesyte parduoti i draugo kavine, kaip tada...? Is anksto dekoju uz atsakymus ir patarimus.
  5. country

    Avininkystė.

    Sveiki, aviu augintojai. Noreciau siokios tokios konsultacijos del aviu auginimo. Turiu 3,5 ha pievu plota. Gal zinote, kiek aviu tokiame plote galima butu auginti ? Kur, pirma karta, patartumete isigyti ? Kur pigiausia ? Pirkti maziukus ar didele avi su avinu..? Su dokumentais, ar be ? t.t. Siuo klausimu esu naujokas, lauksiu Jusu patarimu. Aciu.
×
×
  • Create New...