Jump to content

Duncia

Nariai
  • Pranešimai

    693
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    5

Atsakymai kurių autorius Duncia

  1. Kaip jums sekasi i PPIS suvedineti trasu panaudojima? Bandziau bet nedirba sistema normaliai vienintelis variantas pagal pernykste deklaracija su pernykščiais lauku kodais. Nereiks paskui is naujo suvedineti kai bus 2024 deklaracija? 

  2. Prieš 6 valandas, Inžinierius pranešimas:

    Tai kad kviečiuose ir žala nepadaryta, galėtai būt gailestingesnis ir pasidalinti su žvėreliais

    Kasmet situacija blogeja... Cia dar spejau perseti dali, cia jau po atsejimo. Ko cia gailet kai ju tiek priviso, pagal tave atiduok zvereliam, atiduok valstybei, atiduok zemes savininkams, bankams, firmoms...😀

  3. Kovo 10 rapsas, ribojasi su misku, aplinkui 2 sodybos ir kelias asfaltuotas. Vien pedos iki pat kelio. Apie 15 % lauko neatsigavo, pagrinde ten kur luomeles. Velniskai daug dregmes per ziemos atlydzius su lietumi. Manau ir gyvunai kad nugrauze nepadejo atsilaikyti. Sernai po rapso kvieciuose irgi siauteja. Stirnos pernai kokias 10 t kviecio tikrai nurijo ir istrype. Nesveikai ju laukuose po 30 ganosi. Belieka tik derlingos akuotuotos veisles ieskoti. Medziotojam px. 

    IMG_20240310_111736.jpg

    IMG_20231028_130536.jpg

    IMG_20231111_095741.jpg

  4. Prieš 7 valandas, AG Paulius pranešimas:

    Atsakyk į klausimą kodėl prieš 20 metų apsimokėjo laikyti 5 karves o šiandien nebeapsimoka laikyti 30 karvių. ? 

    Todel kad pakilo pragyvenimo lygis, jei seimoj abu dirbantys, nedegradai kokie. Tai netgi kokiam miestelyje gali maziausiai 1600 per men susirinkti ir tureti laisvo laiko. Kur prie gyvulio to nebūtų. Todel ir neidomios to karves niekam

  5. Prieš 8 valandas, sgts pranešimas:

    Katik  iš NMA gavau naują laišką, dėl daugiamečių pievų atkūrimo, kuriame nurodyta, kad ankstesnis pranešimas naikinamas (negalioja), o naujame vėl tas pats tekstas ir vėl liepimas atkurti, vėl grąsinimas sankcijomis. 

    Į ankstesnį pranešimą siunčiau teisininko paruoštą raštą (kur LŪS dalijosi), taip pat kitus neatitikus nurodžiau, tačiau jokio atsakymo, tik kad ankstesnis pranešimas naikinamas ir še tau naujas, į siųstas pastabas neatsižvelgta.

    Tai ką vėl kartojasi dainelė, ar ir kiti gavo naujus pranešimus? ar gas gavot atsakymus į prieštaravimus pirmajam pranešimui? 

    Šį kartą jie tiksliau surašė, kurie laukai kokiais metais. Tai tikriausiai surašė, tai ko prašėme su  teisininko raštu. Toliau nzn vel teisininko reik klaust

  6. Chebra o niekas nežinot kaip skaičiuojami tie referenciniai metai nuo kurių žiūrima kiek pievų sumažėja?

    Mintis tokia, kad ministerija dabar pasirinko nedideles sankcijas, tai dauguma manau rinksis sankcijas, vadinasi pievų mažės. KADA KITI REFERENCINIAI METAI 2025 ar 2026? Tais metais pievų bus mažiau, nes su tokiom sankcijom neapsimoka atstatinėti. Jei nuo tų metų vėl persiskaiciuos, tai tada, gal veliau ir tų pievų sumažėjimas nebetaps problema, ir nebereiks sankcijų...

    Na kaip 2013 ar kelintais ten, kai dirbtinai tų pievų prisidaugino, tai dabar negali tokiu pačiu būdu ir sumažėti ? Nejau nepakentetume su 5% sankcijom kelis metus? Pagaunat mintį? 

  7. Sutarėm su su zmogum, kad žemę parduos. Mes kaimynai. Nuejo į vietinį žemėtvarkos skyrių sako ko čia atėjęs. Popieriuose žemės paskirtis nurodyta kaip kita. Tai kaip ir negalioja reikalavimai pardavimo. Gal kas susidūrė? Sako galima tiesiai pas notarą. 

    Man savininkas aiskina kad registru centre kazkokia klaida buvo įvelta seniau. Nebus man paskui čia problemų? 

  8. prieš 1 minutę , dzipas pranešimas:

    O tai sove valdisku pinigu taskytojas..... nu ok ne valdisku - musu, nu gal ir europietisku. Sovei tai sovei kaip saudo rumininkai.... kodel visi turi susimesti del tu kurie prisinuomavo dgp ir jas suare, del ko tie patys negalejo suarti dgp, nes zum  pievas netiketai padare dgp? Solidarumas pasibaigia ten kur tavo hikos sako plesykim maikes. Galiu duoti kokius 99 proc kad pacio tevai mete melziamas karves, uki perrase ant taves ir tau dabar kviecius reikia seti i dgp ir tai solidariai kolegom sakai - davai susimetam. O kurioj vietoj dgp turi gryzti i paprastas sejamas ganyklas. O jei rimtai - tai turejai laiko - buvo siulymu protingu.

    Gudruoli, pasiūlyk kažką, kad visiems tiktų... Jei būtų lengvai sprendziamas klausimas, jau senai būtų išspręstas. Kodel butent mes turim susimest visas DGP ant savęs? Todėl, lygiai taip pat kaip ir pats, neturintys DGP, nenori net pagalvot apie paemima DGP pas save. 

  9. prieš 3 minutes , AG Paulius pranešimas:

    O gal geriau tiesog ministerijai sumokėti baudą dėl neišlaikytų pievų ploto,  o mums visiems solidariai susitaikyti su kažkiek sumažėjusia bazine išmoka, kaip Jums toks senarijus. Solidariai mažėtu gaunama išmoka nuo deklaruoto ploto tačiau nebūtų prarastas plotas kurį reikėtų užsėti pieva. 

    Penktadieni vaziuokit i kaimo sueiga, seimo aktų salėje vyks, galesit užduoti visus klausimus ir priekaistus

  10. prieš 9 minutes , ramas 1 pranešimas:

    Koks čia dar gali but solidarumas ? Žemes ukis ,kaip ir kiti verslai yra verslas.Gal kazkas nores pasidalyt pelnu ,kaip mano zieminiai isals? .Be sarkazmo nu camon hebra ,mane asmeniskai kol kas nelieciai pievu nesu isares,bet atset uz kazka nesiruosiu.

    Mes turim DGP, mes irgi nesiruosiam ju atstatyti, skirtumas tik tas kad mes busim sankcionuojami, jus ne... 

  11. prieš 1 minutę , hobis pranešimas:

    Tai nori pasliulyti geras žemes apseti pievom ,nes kaz kas atsibudes suare visokius smelynus,kalnynus džiumbrinus ir tt.. Kazko aš čia visiškai nesuprantu

    Tai gerai tegul daro kazkiek skirstyma kažkokį pagal našumą. Bet ne taip, kad vienam ukiui 30 ar net 80 % (zinau tokiu)  valdos atseti. 

  12. Prieš 2 valandas, Ramza pranešimas:

    Visi zinojot kad reiks atset pievas, nieko cia naujo, prie pievu sumazejimo patys prisidejot kam puolet tos vadinamus "sofos" ukininkus dziaugetes kad "sofa"negaus zalio kuro uz tai turit rezultata. 

    Jus galvojat kad as nedeklaruosiu to plota  kur isarta pieva ir viskas bus gerai, nieko panasaus, zemelapiai sudaryti kur isartos pievos, biurokratai gudresni jie tam pasiruose ir issisukt nepavykst, tad nori ar nenori pieva turesit atset

    Bus visai Lietuvai reikalingas procentas uzdetas, arba bus pazeidinejama. Kitaip sakant nedeklaruoji DGP ir viskas, nebent prades bausti savininkus kas teisiskai niekaip nesipaiso. Kodel as turiu atset 30 % savo ukio, jei kažkas vidurio Lietuvoj 0? Kam labiau skaudetu ar man 30 % ar kitam 5 %?  Su mielu noru atseciau tuos 5 % jei dar kaip negamybines uzkaitytu manau ir nebeliktu sios problemos. ŽŪM tikriausiai didziule itaka daro bendrovės ir didieji vidurio Lietuvos ūkiai, nes šio varianto nelabai žiūri. O tu čia nevaidink gudruolio neturedamas tu DGP. Nežinai mūsų rytų Lietuvos, bei zemaitijos ūkių situacijos... 

  13. prieš 14 minutes , salmas_11 pranešimas:

    Kad kaip supratau kas modernizacija ima is vis asilo vietoj sedi, lyg privaloma tada jau atset tas pievas ir islaikyt visa laikotarpi projekto

    Jei paskutinėj deklaracijoj mazai DGP deklaruota tada dzin. 

  14. Viso gero ukio plėtrai, viso gero planuojamam modernizacijos projektui. Ateitis visiskai neaiski, kai ukininkauji daugiamečių pievų krašte....visdar negaliu patiketi, kad niekaip neisprestas sitas klausimas. Kažkoks kosmosas, tikriausiai bandysim nedeklaruot tu DGP plotų. Planavom karves kitais metais isvezt ir 60 ha DGP isarti. 

  15. prieš 8 minutes , ggg pranešimas:

    Kodel bandot lyginti nesulyginamus dalykus 2009m ir dabar. Viskas absoliuciai subrange, nuo produktu, paslaugu iki tiesiog pragyvenimo, o kai kas net kartais pabrango. Siai dienai 220eur uz kviecius yra blogiau nei pvz 2011 - 180eur uz t 

    Kai kvieciu yra pakankamas kiekis, ar net perteklius, tikrai niekam neidomu, nei kitu produktu, nei paslaugu, nei kazko kito kainos. Taip pat ir su auginimo savikaina. Kol atsiras kas gali sau leisti parduoti pigiau tol ir nebus tų kainų.

  16. prieš 10 minutes , Marijus197 pranešimas:

    Dėl 3t/ha, yra laukas 4ha, 50% durpynas kuris per žiemą užmirksta ir pradžiuva gegužio mėnesiui ir 50% smėlis kuriame gerais metais pasiseka ir 5t/ha nukulti, bet kaip šiemet nudegina ir tik nusigraibai varpas (o investicijos trašoms, AAP produktams padarytos). Tai kaip ir geresnis variantas arodo tą plotą versti į DGP ir pasiimti išmoką, manau pas daugelį įmanoma rasti tokių plotų.

    Ir dar nuoma 200 sumokat? 

×
×
  • Create New...