Jump to content

vytautasdrazdauskas

Nariai
  • Pranešimai

    29
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario vytautasdrazdauskas paskelbtas turinys

  1. Sveiki,antrus metus kuliu javus su Sampo 30 kombainiuku.Pasėlių tik 10 ha.Man jis labai patogus/turėjau Nivą/,gedimų kol kas nebuvo,tačiau piktžolių sėklas labai gerai surenka,reikia tuoj pat valyti javus.Švariuose pasėliuose-malonumas-grūdai byra su minimum priemaišomis.Turiu problemą-nežinau kokiu būdu įtempti diržą,sukantį kuliamosios būgną.Būgno skriemulys laisvai numaunamas nuo ašies su šlicais,o kitas skriemulys yra sublokuotas su kitu,kurio stebulėje yra vidinis sriegis.Jei kas susidūrėte su tokia problema,prašau,paaiškinkite.Būsiu labai dėkingas-Vytautas.
  2. Sveiki.Gal kas išbandėt efektyvias priemones kalkių nuoviroms pašalinti iš radijatoriaus ir variklio bloko? Dar- su kuo galima pašalinti riebalus nuo variklio ir radijatoriaus.MTZ variklis ariant,kultivuojant užkaista,vandenį tenka nuolat pildyti.Dėkoju.Vytautas,
  3. Sveiki,forumo dalyviai.Kaip matau,niekas nesiima dalintis patirtimi,kaip remontuoja senų kombainų kratomąsias lentas.Būkime aktyvesni,paskleiskime savo patirtį.Vytautas.
  4. Sveiki,ruošiuosi pirkti seną nedidelį,nebrangų javų kombainą 10-15 ha grūdinių plotui.Kiek girdėjau,kiek mačiau iš nuotraukų,jie atrodo žymiai geriau,negu rusiškos senos Nivos.Tačiau kyla abejonių dėl variklių.Mane domina patirtis tų,kurie keitė originalius variklius į einamus buityje:dyz lengvųjų automobilių,traktorinių-MTZ-80.Kaip pritaiko skriemulius,pačius variklius,kaip įrengia aušinimo sistemas,kaip parenka variklius pagal galingumą.Mačiau skelbimų,kuriuose rašoma,kad kombainiuką suka net 1,6 dyz Golfo variklis,kitas rašė- su MTZ-80 varikliu.Būtų gerai,kad atsilieptumėte ir sąžiningai papasakotumėt apie savo bandymus.Kokios teigiamos ir neigiamos problemos iškilo kuliant.Taip pat labai reikšminga kita tema-tai diržų pritaikymas.Malonūs diskusijų dalyviai,pasidalinkime savo patirtimi,prikeldami senai išbandytus užsienyje,tačiau nuo darbų ir laiko pavargusius mažuosius kombainiukus.Domina:Massey Ferguson 186,Sampo 30,35,John Deere-430,Volvo,Droninborg 1250,Class tipo ir kt.Ši tema,manau,aktuali ir kitiems mažas pajamas turintiems senyvo amžiaus valstiečiams.Būtų labai malonu sulaukti vienokių ar kitokių komentarų.Su pagarba Jums-Vytautas.
  5. Sveiki,diskusijų dalyviai.Norisi aptarti problemą su kombainų kratomosiomis lentomis,jų remontu,jų išėmimu,su skardų keitimu.Manau, ši tema daugiausiai lies tuos,kurie dirba su senais kombainais,mėgstančiais krapštytis patiems.Naujos kratomosios lentos yra brangios,skardos -taip pat.Domėjausi Nivai SK-5-kainuoja parduotuvėje 820 Lt,o juodo metalo skarda /jau stipriai parudyjusi /užsinietiškam kainavo virš 500 Lt.Mane domina siauresni kombainai-iki 3 m,tokie,kaip;Sampo 30,Massey Ferguson 186,Volvo 830S,John Deere 430.Žinoma,jie seni,didelio amžiaus,bet juos dar pardavinėja už žemesnę kainą.Šie kombainai skirti tiems,kurie neturi daug žemės ir lėšų naujesniam įsigyti.Man reikėtų tokio,tačiau neramina jų bėdos,juos remontuojant.Norėčiau išgirsti Jūsų patyrimą mano aprašytais klausimais.Šį tą žinau apie Nivą,kurios kratomąją lentą šiuo metu remontuoju.Lentą išėmiau pro priekį:nuėmiau kederį,įstrižainę,atsukau 8 veržles nuo sietų ir švaistiklių.Šis darbas atliekamas pro kombaino skyles šonuose.Reikėjo nuimti greičio variatoriaus skriemulį.Kiek sunkiau su dviem medinėmis atramomis,nes blogas priėjimas,tai sukau su monteruote į šoną,Geriausiai būtų nupjauti,nes jie stipriai padilę ir padaryti naujas atramas.Jas perpjauti išilgai ir,išgręžus 6 mm skyles,dedant lentą atgal,suveržti varžtais.Varžtų reikėtų po 4 kiekvienai.Patogu-bet kada galima tas atramines svirtis pakeisti.Skardą dariau iš nerūdijinčio plieno skardos rankinio preso pagalba,šonuose kiėk priplojau riflius,prisukau 6 mm varžteliais.Tai tiek mano patirties.Sėkmės remontuojant Nivas.Laukiu kitų atsiliepimų apie savus ar turėtus kombainus.Vytautas.Mob:8-685-53054
  6. Dėkoju Jums už informaciją.Sužinojau vėl naują technologiją,kurios neteko man matyti iki šiol.Sėkmės-Vytautas.
  7. Norint gauti išmokas už ražienas,žemę dabar reikalaujama nukultivuoti arba nudiskuoti taip,kad būtų matyti ražai.Klausiau tikrintojo,kodėl reikalaujama ražienas supurenti/seniau nereikėjo/,tai atsakė,kad ražienose nebūtų įsėlių.Tada išeina,kad įsėti prieš javapjūtę nieko negalima.Vytautas
  8. знаем, плавали Už "Ergus" 200 A su AC / DC, impulso moduliatoriumi ir reguliavimo pedalu teko atmojuoti 14 kLt be PVM ... Vien tik su DC funkcija ir "lift" lanko uždegimu dėvėtą inverterį galima nupirkti ir už 3 kLt. Bet už "pribambasus" reikia primokėti nemažai, faktas. Sveiki,malonu,kad daug papsakojate apie šitą variavimo būdą.Norėčiau išgirsti Jūsų nuomonę apie metalų pjaustymą plazma.Žiūrėjau vidio įrašus-gražiai ir greitai metalą pjausto.Vytautas.
  9. tai reikia misingio ir borokso.variu nemaciau virinant Dėkoju,kiek suprantu,reikia variuojamąją dalį gerai nušveisti,po to autogenu gerai pakaitinti,pabarstyti borokso miltelių ir lydyti vario strypelį.Teko matyti-ištirpęs varis lyg vanduo apipylė nuvalytą dalį.Tačiau man neaišku,kiek reikia kaitinti variuojamą dalį.Būtų labai malonu apie tai sulaukti Jūsų komentaro.Dėkoju-Vytautas.
  10. Sveiki,gal kas žinote,kaip su autogenu užvariuoti kuro,hidro sistemų nulaužtus,pratrintus vamzdelius.Būsiu dėkingas už patarimus.Vytautas,
  11. vytautasdrazdauskas

    pomidoru seklos

    Sveiki,pirkite sėklas ar daigus šitokius:Tolstojus ir Taifūnas išauga iki 3 m,jei leisite. Tai vidutinio ankstyvumo,derlingi,skanūs,gali užauginti 2-3 stiebus,visi dera iki lapkričio mėnesio šalnų.Kiek vėlyvesni yra BRUKLINO veislės pomidorai,jų kietesnė odelė,galima transportuoti,netyšta,taip pat skanūs,dera iki vėlyvo rudens,labai derlingi.Šiemet šių trijų veislių pomidorai užaugino virš 100 suaugusių vaisių kiekvienas augalas,pomidorus rišau ant vielos,leidau šakotis iki 3 stiebų,laisčiau su šlangu iš bačkos,žemė apie pomidorus buvo padengta 5-7 cm šiaudų sluoksniu,kuris neleido dygti piktžolėms bei sulaikė drėgmę,pomidorų vaisiai nesproginėjo ir nesirgo nei maru ,nei bakteriniu puviniu.Iš ankstyvųjų gera veislė yra ROTKAFEN,kuri pakankamai derlinga,užauga iki 80 cm,rišti prie kuoliukų,į kv. metrą galima sodinti 4-5 vnt,gražiai šakojasi ,vaisiai mažesni,nei aukštaūgių,skanūs,odelė plonesnė.Sėkmės -Vytautas.
  12. Turėjau aš tokį,nervuodavo,nes nerišdavo kartais vienas aparatas.Tai aš vieną rišimo aparatą nuėmiau,0 likusį perkėliau į vidurį.Rišo su vienu špagatu per vidurį.Špagatai buvo tuo laiku labai brangūs.Kartą gavau storesnį špagatą,tai su juo ėjosi rišti labai gerai.Presą suko T-40.Gerai tas ,kad adatos netrapios.Buvau pasidaręs iš kartono adatos sulenkimo šabloną ir pagal jį galėdavau, reikalui esant, vėl adatą ištiesinti.Šiaip presas nemėgsta drėgno šieno ir storų pradalgių.Presas daug pigesnis,negu užsinietiškas,po kelių metų naudojimo jį pardaviau už 2500 Lt.Prieš tai jis buvo naujas.Vytautas.
  13. vytautasdrazdauskas

    Vistos

    Sveiki,reikės aptverti kažkokį plotelį su 1,5 m tinklu,kad šunys nedraskytų.Jei vištos skris per tvorą, reikės bent 5 cm pakirpti uodegą ir sparnus.Sėkmės -Vytautas.
  14. youtube maciau 3ju velenu padarytus. Tai yra du vienodo skermens dantraciai uzmauti, o vienas mazesnis, kuri kardanas jau suka. Toks variantas saugiau atrodo, nei buna kardanas suka tiesiogiai viena is tu dvieju vienodu dantraciu del tavo minetu priezasciu, kad maziau kardanas kencia, kryzmes. O nuo ko naudojai tuos sesiakampius velenus? Arba gal zinai kur yra tokiu kaip sakant gatavu velenu, kad ar sesiakampis butu koks, geriausia, kad trikampis. Ar vargu tokiu buna.. nes prie apvalaus veleno..nelabai numanau, kaip pritvirtint tuos peilius Prie veleno privirinkite storus kampuočius,o prie jų dar storesnes plokštales,kad būtų galima ilgesnį sriegį padaryti,darbinis velenas gausis dviejų peilių,pailius padarykite iš plūgo verstuvės,veleno ilgis,manau, turėtų būti apie 20 cm,nes ilgenis darbinis plotis kapos ilgesniais gabalais šakutes,kurios pateks po peiliais išilgai.Smūgiams sušvelninti reiktų panaudoti traktorinį smagratį.Aš galvoju tokiu principu pasidaryti.Du dantračiai turi būti vienodi 18-20 cm skersmens.Pažiūrėkite į youtube,pamatysite įvairių konstrukcijų.Vytautas.
  15. Nuo miltligės gerai yra sieros garinimas,tik negalima uždegti,nes nuo dūmų koncetracijos augalai žus.Garintuvą pasidaryti galima šitaip:sulenkti iš skardos cilindrą ,į kurį įtilptų teftelių skardinė dėžutė,cilindro ilgis apie 30 cm,dėžutę pritvirtinti viršuje,o apačioje 75-100 w lemputė šilumai sudaryti.Siero milteliai tirpsta,garuoja,ventiliatorius buitinis pasklaido po šiltnamį.Dieną,kai reikia skinti,šiltnamis išvėdinamas.Sieros garai veikia ir kaip mikroelementas,be to naikina gerai erkes.Garintuvų kiekis priklauso nuo šiltnamio dydžio.Pabandykite.Nuo netikros miltligės gerai yra Prevekuras 0,15-0,2 proc. tirpalas.Vytautas.
  16. Nuo miltligės gerai yra sieros garinimas,tik negalima uždegti,nes nuo dūmų koncetracijos augalai žus.Garintuvą pasidaryti galima šitaip:sulenkti iš skardos cilindrą ,į kurį įtilptų teftelių skardinė dėžutė,cilindro ilgis apie 30 cm,dėžutę pritvirtinti viršuje,o apačioje 75-100 w lemputė šilumai sudaryti.Siero milteliai tirpsta,garuoja,ventiliatorius buitinis pasklaido po šiltnamį.Dieną,kai reikia skinti,šiltnamis išvėdinamas.Sieros garai veikia ir kaip mikroelementas,be to naikina gerai erkes.Garintuvų kiekis priklauso nuo šiltnamio dydžio.Pabandykite.Vytautas.
  17. Nuo miltligės gerai yra sieros garinimas,tik negalima uždegti,nes nuo dūmų koncetracijos augalai žus.Garintuvą pasidaryti galima šitaip:sulenkti iš skardos cilindrą ,į kurį įtilptų teftelių skardinė dėžutė,cilindro ilgis apie 30 cm,dėžutę pritvirtinti viršuje,o apačioje 75-100 w lemputė šilumai sudaryti.Siero milteliai tirpsta,garuoja,ventiliatorius buitinis pasklaido po šiltnamį.Dieną,kai reikia skinti,šiltnamis išvėdinamas.Sieros garai veikia ir kaip mikroelementas,be to naikina gerai erkes.Vytautas.
  18. Sveiki,daug metų užsiimu įvairių augalų auginimu šiltnamiuose.Auginau kalijas rožes,gvazdikus,gerberas,tulpes,kardelius,našlaites,surfinijas,begonijas,šlamučius ir kt vazonines gėles.Iš daržovių daugiausiai teko auginti pomidorus,agurkai augdavo trumpai,nes užpuldavo erkės,o su jomis kovoti efektyvių ilggai veikiančių priemonių nėra.Nebent įrengus rūko sistemą,nes erkės nemėgsta drėgno oro.Prieš netikrąją miltligę yra naudojamas sisteminis fungicidas PREVEKURAS,kurio 0,2 procento/20g/10 ltr vandens/koncetracija sutabdo ligos plitimą.Žinoma,daigus reikia purkšti kas dvi savaites,agurkus galima naudoti 3 d po purškimo.Dabar laisvai galima nusipirkti gerom kainom lašelines sistemas,lašelinius vamzdelius su įvairiais tarpais išdėstytais lašintuvais.Aš tuos dalykus nupirkau UAB PROAGRO Panevėžyje.Vytautas
  19. Sveiki,galiu patarti,nes pats malu.Su 2,8 kw varikliu ir 2800 aps,kai ant variklio sumontuotas rotorius ir sietelis su 3-4 mm 20 cm ilgio sieteliu galima malti,tik reikia į elektros grandinę ijungti šiluminę aosaugos relę,kuri padidėjus aokrovai išjugtų variklį.Tačiau tuo atveju į malūną pribirės grūdų ir malūną reikės ardyti,kad iškrapštyti grūdus.Su tokiu varikliu maišą grūdų,leidžiant grūdus maža srovele,sumalsite per 40 min.Kad malūnas būtų našesnis,pajunkite nemažiau 5-7 kw variklį,prijungiant jį per 2 -3 dirželius,sukeliant malūno rotoriaus apsukas apie 4-5 tūkstančius.Užstrigus malūnui variklis prabuksuos ,pasigirs cypimas,kurį sukelia dirželiai.Sėkmės-Vytautas.
  20. Sveiki,galiu patarti,nes pats malu.Su 2,8 kw varikliu ir 2800 aps,kai ant variklio sumontuotas rotorius ir sietelis su 3-4 mm 20 cm ilgio sieteliu galima malti,tik rekia į elektros grandinę ijungti šiluminę aosaugos relę,kuri padidėjus aokrovai išjugtų variklį.Tačiau tuo atveju į malūną pribirės grūdų ir malūną reikės ardyti,kad iškrapštyti grūdus.Su tokiu varikliu maišą grūdų,leidžiant grūdus maža srovele,sumalsite per 40 min.Kad malūnas būtų našesnis,pajunkite nemažiau 5-7 kw variklį,prijungiant jį per 2 -3 dirželius,sukeliant malūno rotoriaus apsukas apie 4-5 tūkstančius.Užstrigus malūnui variklis prabuksuos ,pasigirs cypimas,kurį sukelia dirželiai.Sėkmės-Vytautas.
  21. Sveiki,galite pabandyti kuro baką pastatyti aukščiau;šiuo atveju kuro sistema negaudys oro ir kuro pakaks visam laikui,kol bakas ištuštės.Taip dariau aš Nivai.Vytautas.
  22. vytautasdrazdauskas

    VOLVO 830

    o tau nuo kada nebeina,,, is po ziemos ar dirbant slubuoti pradejo? Sveiki,reikia patikrinti kuro vamzdelius,gali juose būti nuosėdų ir kuras nepraeina numatytu kiekiu,dar reikia pažiūrėti stambaus valymo kuro filtrą.Šiaip,kai kombainas perkraunamas,pav Niva,pasirodo juodi dūmai ,sumažėja variklio apsukos,o,kai užsikemša kūlimo aparatas drėgnomis kūlenomis,variklis apsipila juodais dūmais,prabuksuoja diržai-jie dega,-net dūmai pasipila.Kaip kiti draugai pasakojo bėda yra tikrai dėl kuro stokos.Pabandykite paimti plastmasinį 10 ltr bakelį su kuru,įleiskite šlangutę,kurios antrą galą prijunkite prie žemo spaudimo kuro siurblio be filtrų.Jei gausite teigiamą rezultatą,bėdos ieškokite aukšto spaudimo siurblyje.Vytautas. Be to ,nuimkite oro filtrą ir pabandykite be jo.
  23. vytautasdrazdauskas

    niva bedos

    Sveiki,labai paprastai-tik reikia pasidaryti rankinį presą.Aš pasidariau skardą iš nerūdijančios 2,5 m ilgio skardos.Ilgis kaip tik išėjo-1,8 m,paskui 6 mm varžteliais prisukau prie kratomosios lentos rėmo ir gavosi labai gerai.Svarbu padaryti taip, kad skardos sulenkimo laiptelis būtų ne stačias,o būtų / ne 90 laipsnių/ maždaug 65 laipsniai.Nivos kratomoji lenta nauja Lytagroje kainuoja kažkur 820 Lt.Jei įdomu,rašykite į el paštą vytautasdrazdauskas@ gmail.com.Vytautas.
×
×
  • Create New...