Jump to content

MindaugasB

Nariai
  • Pranešimai

    8
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    MindaugasB reacted to mantas345 in INVENTORIUS: Ėdžios   
    .
     

  2. Patinka
    MindaugasB reacted to Miguelis in INVENTORIUS: Ėdžios   
    Nuotraukos senos. Dabar jau metaliniai cinkuoti atitvarai visur. O konkrečiai dabar, sukrauta mediena galvijų tvarto statybai. turėtų per mėnesį susinaudoti, tada jau ir avys turės kur nuo blogo oro slėptis. Dabar glaudžiasi po krūmais ir medžiais.




  3. Patinka
    MindaugasB reacted to Miguelis in INVENTORIUS: Ėdžios   
    Aišku, kiekvienas renkasi savo kelią, bet man atrodo, kad turint 55 mamas, jas puikiai galima laikyti palaidas visame tvarte, nedalinant po 5 ar 10 avių (nežinau po kiek į gardą planuojat talpinti). Pastatei pora ėdžių tvarte ir laisvas nuo šėrimo darbų ir rulonų vyniojimo. Pasidarei dar neužšąlančias girdyklas ir girdyti reikės tik avis esančias mano minėtame inkubatoriuje su silpnesniais ėriukais. Rekomenduoju naudotis mano ūkio filosofija: "Kuo mažiau rankų darbo" arba "Daryk taip, kad neskaudėtų nugara (mažiau rankų darbo)". Galit vadinti mane tinginiu, bet tinginiai ir skatina progresą.  
    Žmogus tingi vaikščioti - išranda transporto priemonę. Tingi plauti indus - atsiranda indaplovė. Tingi su dalgiu šienauti - sukuriamas traktorius + šienapjovė.
    Tingi šerti - mėtai rulius į ėdžias ir pamiršti, kas yra šėrimas penkiom dienom (priklausomai nuo ėdžių ir gyvulių skaičiaus).  
     
    O Jūsų tvartas, kaip supratau yra 3m+3m+šėrimo takas. Tai čia jau daugiau negu reikia. Ne toks jau ir siauras kaip Jums atrodo. 
  4. Patinka
    MindaugasB reacted to RRimas in Mėsos gaminiai   
    Klausimas,kuriem galam avienai aliejus,o dar baisiau majonezas...Aviena turi savo puiku riebalu saltini,o bet kokia mesa gerai minkstina ir suteikia sodrumo garstycios. Paprastas marinatas: slakelis vyno,garstycios,juodieji,ar baltieji pipirai,cesnakas,galima ideti truputi tujos sakeles (patrnti reiketu) druska, (as vietoj druskos naudoju sojos padaza) dabar visokiu skoniu yra.
  5. Patinka
    MindaugasB reacted to gediminaske in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    baik nusikalbet, geriau arklini pluga cia tie vaikai tampys bet zirgelio pavadinimas grazesnis...  mano valia butu, tai pradedantiesiams tik mtz.visi nuo to pradejom.bet tuoj visi pult prades ant manes, bet taip yra. ir dar pagal zemes paskirstyt, jei molis 892 o jei lengvesnes 820   net 50 ha neturi o jau vakariecio...  vaikai jus vaikai, pamastykit truputi placiau, po garantinio deze ar tiltas subyra ir kas tada? verksit kad modernizavimo nepatvirtino ir negalit susiremontuot? pamastykit apie savo ukio galimybes gedimu atveju... geriau nagus pasidauzyt keleta dienu, bettureti daugiau padargu, nei kad viska isleist ant to ko neisnaudosi pilnai.. blogiausia kad cia 90 procentu vaikeliai, kurius tevas ukininkas per jaunaji itaiso tik tam kad technikos parka atsinaujint beveik nemokamai    zinau nemazai "ukininku" kur ant 40 ha jaunasis Waderstad rapid 4m eme... tokie pseudo ukininkai kau tera tik fiktyviai ikurti del jaunojo paramos nera verti net ukininko vardo
  6. Patinka
    MindaugasB reacted to Kirsticius in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Šiaip niekada nesiveliu į diskusijas, dažniausiai tik paskaitau, bet daugumai tik parama galvoje, ir daug verkšlenančių, kad negaus, tai nereikėjo net eiti, būtų nereikėję ir verkšlenti. Kitam be paramos, net neapsimoka dirbti, nenorėkit iš karto sėsti už vakariečio traktoriaus ir viską naują turėti, reikia pačiam užsidirbti. Aišku su parama lengviau ir greičiau, bet tikrai nereikia tokių ūkininkų, kuriems be paramos neapsimoka dirbti. Pradžiai gali ir su senu belarusu, ar ir su kita sena rusiška technika apsidirbti ir po truputį viską susipirkti, ne vienas taip pradėjo ūkininkauti, manau, kad dauguma žmonių taip pradėjo, niekas neatnešė ant lėkštutės tų pinigų, visi yra sunkiai uždirbti, bet čia dabar matau jaunuosius ūkininkus, kurie tik nori lengvų pinigų. Ir tik nesakykit, kad neturit iš ko nusipirkti to seno belaruso ar senų padargų, mes irgi neturėjom, skolinomės pinigų iš kitų žmonių, taupėm, patys gaminomės, įdėta daug darbo. Aišku, daug kam nepatiks ką pasakiau, ypač šiuolaikiniam jaunimui, bet tai yra tiesa.
  7. Patinka
    MindaugasB reacted to mode26 in Apsauga nuo vilku...   
    Gera žinia: kaškas praplaus pinigus kelis ukius parems už nepagrįstas išlaidas ir tiek žiniu. Geriausia investicija tai medžioklinis;-)
  8. Patinka
    MindaugasB reacted to Mantas33 in ROMANOVU aviu auginimas...   
    Auskarai per veterinara 3 eurai iz 1 kada patys perkat tai kiek iseina 50 vienetu budavo apie 50 lt. cia skaitosi daug? Kanopas tikrai patiems galima sustvarkyt nera ten ko samdyti.Kirpimas 7 litai pliuso vel cia daug? Nesivarginau as ten ir nezaidziau su tais visai silpnuciais kur net neimdavo jokiu soskiu ar net spenio ne o po 2 eriukus augina laisvai net ir ta 3 augina tik po to jau tenka dazindyti o dazindyti reikia tikrai ir sufolku nes visaip taikosi ir neprisiima ir silpni ir 3 buna.Nera ko peikti tu romanovu.Nes ir turiu visokiu ir visokios zmonems patinka.Zinoma kada laikai tukstanti tada taip verciau jau stambios mesines avys.O nera stambus tas ukelis tai tikrai kad jokio skirtumo didesnio nera.
  9. Patinka
    MindaugasB reacted to gerasukis in ROMANOVU aviu auginimas...   
    Na va viską puikiai pilo paaiškino, kuo skiriasi romanovai, nuo tikrų mėsinių. O dėl mėsos kokybės - romanovų mėsa daugiau primena elnieną nei avieną.
  10. Patinka
    MindaugasB reacted to Mikus in PARAMA: Tiesioginės išmokos už mėsines avis   
    ūkininkavimas tai verslas, tik kaime. Jeigu manote, kad versle per pirmus pora metų uždirbami milijonai, turiu Jus nuvilti. Ūkininkavimas tas pats, nori daug ir čia dabar- investuok milžiniškas sumas. Pradėsi po biškiuką, ilgas ir sunkus kelias. Bet vis geriau nei Anglijoje būti antrarūšiu žmogumi, čia mano nuomonė.
  11. Patinka
    MindaugasB reacted to azizas in PARAMA: Tiesioginės išmokos už mėsines avis   
    as irgi ziuriu kad sunku isgivent avims labai daug reikia jei nuo nulio pastatai pasarai ganyklos tas ganyklas reikia nuomot iset zole, plius ta rializacija irgi reikia idirbio, zenklinimas ir taip toliau
  12. Patinka
    MindaugasB reacted to urbonas10 in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Kad išvis nelogiška ta jaunųjų ūkininkų programa. Savam rajone nezinau nei vieno kuris įsikūrė pagal šia progrąmą. Realiai tėvai turėjo ūkį, užrašė žemės sūnui, jo vardu sutvarkė popierius, ir gavo paramą. To pasekoj ūkį atsirado naujas traktorius ar žemės ar padargų. O kaip tėvas dirbo taip ir tebedirba. Aš nesakau, kad tokia parama blogai, bet kam švaistytis skambiom frazėm, atseit kuriam ūkius. O dėl ateities, tai labai tikiuosi kad rems produkcija pagamintą arba hektarą, o ne galvos programas visokias. Patys kalbam, žemės ūkis yra verslas, o verslia pinigus reikia uždirbt. Čia turi būt taspats. Imi paramą, turi tadidint produkcijos kiekį, o ar pirksi naują traktorių ar nepirksi tai jau turi būt tavo pasirinkimas.
×
×
  • Create New...