Jump to content

Spurius

Nariai
  • Pranešimai

    277
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Reputation Activity

  1. Patinka
    Spurius reacted to paulius.laura in Triusiu voljerai   
    sveiki, laikau triusius kalifornus voljere, kol kas nedidelis bet planuoju plestis. i klietkas net ziureti nenoriu. jei mesai, o ne veislei tai puikiausias laikymo metodas. daug maziau investiciju ir po to prieziuros darbu. mano triusiai turi ukinio koki 15 m2 ir padarytos skyles isejimai i maza lauko voljeriuka. viduje yra seriklos vanduo ir motinines dezes. man per pusmeti is 3 pateliu ir 1 patino apie 100vnt prisidaugino(tiklsiai neskaiciavau, nes pardaviau nemazai prieauglio gyvo, ir papjoveme sau ir pardavimui, tai skaicius mazdaug toks buvo, dabar paliko koks 50vnt) ir kol kas labai viskas puikiai,  ir planuoju plestis. daryti didesni voljera lauke, kad jie galetu kastis , daryti urvus vienu zodziu gyventi normalu gyvenima. yuotube pilna zmoniu kurie laiko voljieruose ir puikus atsiliepimai. jie daug atsparesni ligoms, laimingi kad laisvi. nesipesa. ppradzioj siek tiek pasipesdavo, po to nusiramino. jei kils kokiu klausimu mielai atsakysiu ka zinau.  beje zadu dar veliau plestis jei bus pirkeju mesos, i fermas toki pati metoda bet dideli plotai, fermoi visos seryklos ir pan. o lauke dideli voljerai kad butu griname ore. o koks malonumas juos stebeti kaip jie zaidzia duksta sokineja is dzaiugsmo, arba visi aplimpa aplink kojas kai atnesi kazka skanau kol kas tiek .                                                                                       ai dar kas liecia maitinima. tik avizos ekologiskas, gavome pas patikima ukininka, ir zole vasara (tarp kitko taip laikant galima duoti slapia , po lietaus , ryte po rasos ,pjaunu ir su dalgiu ir su trimeriu ir net duodu su elektrine zoliapjove, nesvarbu kokia, svarbu kad edziose nepradetu susti , kaisti , reikia tada pamaisyti per diena keleta kartu, jei ji buvo pries dedant slapi.)na o ziema sienas. be to duodam visas virtuvines atliekas- zaluminus, tai bulviu, morku ,obuoliu, kopustu ir t.t. lupenas ir atliekas. labai su dideliumalonumu kerta. planuojame ateiti sodinti savo burokus ir dar kokiu zaluminu, kad ziemai daugiau kliutu jiems
  2. Patinka
    Spurius got a reaction from Strazdas in Lietuvos avių augintojų asociacija   
    Mieli kolegos avių augintojai, 
    nuoširdžiai sveikiname Jus su Kristaus prisikėlimu, su nubundančiu pavasariu, su naujomis viltimis ir svajonėmis!
    Būkite sveiki ir laimingi!
    Lietuvos Avių Augintojų Asociacija
     
    http://www.aviuaugintojai.lt/naujienos/
  3. Patinka
    Spurius got a reaction from Augunstas in Lietuvos avių augintojų asociacija   
    Mieli kolegos avių augintojai, 
    nuoširdžiai sveikiname Jus su Kristaus prisikėlimu, su nubundančiu pavasariu, su naujomis viltimis ir svajonėmis!
    Būkite sveiki ir laimingi!
    Lietuvos Avių Augintojų Asociacija
     
    http://www.aviuaugintojai.lt/naujienos/
  4. Patinka
    Spurius got a reaction from Strazdas in mėsinė avininkystė,ar perspektyvu   
    atsiprašau, bet man atrodo, Mikus, ieškai kažko, kad tik galėtum pasakyti - ten viskas blogai...
    Nėra lietuviško ar vokiško vertinimo - yra tarptautinis Europinis standartas.
    Nėra svetimų pinigų - yra tik kooperatyvo narių pinigai ir kooperatyvo tikslas niekada nebus ką nors apgauti - kooperatyvas tai šeima, arba esi jos dalis arba ne.
    Na o jei kooperatyvas turtėja, tai reiškia, kad turtingesniu tampa kiekvienas jo narys.
  5. Patinka
    Spurius got a reaction from Strazdas in mėsinė avininkystė,ar perspektyvu   
    taip, kooperatyvas būtinai garantuos aukščiausią kainą, aukščiausios kategorijos ėriukams. Kooperatyvo tikslas, turėti dideles galimybes kur parduoti didelius kiekius.
     
  6. Patinka
    Spurius got a reaction from Strazdas in mėsinė avininkystė,ar perspektyvu   
    pas mus nėra tokio "gudrais" vertinimo, kaip matei, vertintojas nežino ir net labai norėdamas negali žinoti keino ėriukus tą kartą vertina!
  7. Patinka
    Spurius got a reaction from Strazdas in mėsinė avininkystė,ar perspektyvu   
    Įsipareigojimas parduoti viską per kooperatyva negali būti suprantamas kaip absoliuičiiai privalomas, juk niekas negali žinoti kiek tu turi ėriukų pardavimui, o kiek suvalgysi pats, pasipjovęs ant šakos. Tai daugiau moralinis - kooperatinis įsipareigojimas.
    Na ir klientų perdavimas yra logiškas, jei visus ėriukus parduosi per kooperatyvą, tai buvę tavo klientai, kreipsis tiesiai į jį ir gaus ėrienos visada, o ne tik tada kai tu skersi, o tavo ėriukai bus parduodami ne tik tavo klientams bet ir kitų narių klientams. vėl kooperacijos princimas - turim vienus pardavimo vartus ir visus bendrus klientus...
    O nauji klientai bus visų narių klientais...
  8. Patinka
    Spurius reacted to Mikus in Tinklas avims ir impulsų generatorius jiems   
    Dėl 108 cm, tai tikrai nesusigundykit naujokai, nes kaip per sezoną juos patampysit, tai suprasit dėl ko nerekomenduoju. Iš trijų turimų rūšių rimčiausi Baltijos tvorų, kaip ir rašė Miguelis. Avenos vežami yra paskutinis lenkiškas š...., gaminamas ekonominiam variante. Gerasūkis, kokio Jūsų galingumo generatorius, nes nuo maniškio 10-12 J tai šuva gavęs vieną kartą, 2 metrų lanku apeina. O avys paragavę piemenio irgi pagarbiai per metrą stovi nuo jo. Jeigu pabaidyta avis tai jos nesulaiko nė medinė tvora, bando peršokti. Kas liečia vilkus, jie jas vaiko ratu, tad jei aptvertas mažas plotas, tai vaiko tol kol išverčia jos tinklą ir tampa aukomis, bet aptvėrus 15-20 tinklų, manau ir jis pavargs jas vaikyti
  9. Patinka
    Spurius reacted to Miguelis in PASTATAI: Avių laikymui, šieno saugojimui   
    Kažkada senai senai, kai turėjau 5 avis, naudojau tokią karkasinę būdą ant dviejų rąstų ir osb plokštėm apkaltą. Tai tampydavau su džipu po ganyklas, o žiemą vietoj tvarto tarnavo. Bet dabar tai jokių pašiūrių ar būdų, ar pastogių. Užtveriu kartu su mišku, krūmai, medžiais, sodais ir t.t. 
    O vagims, jei jau iš praktinės pusės žiūrint, iš tokios būdos vienas malonumas vogti. Nei lakstyti po laukus, nei sėlinti prie bandos nereikia. Viskas "ant lėkštutės".
  10. Patinka
    Spurius reacted to Lambyland in mėsinė avininkystė,ar perspektyvu   
    reiktų džiaugtis kad yra iniciatyva   visada galima parduoti  už gyvą svorį,tada vertintojo ir nereiks
  11. Patinka
    Spurius reacted to Spurius in Ka manote apie T-25?   
    Geras traktoriukas, man labai patinka ir pritariu Filtrui "greitai išklęrą reverso svirtis. Pats traktorius labai kratus, vairas mechaninis, tad sukinėti nelengva"
    O arimui geriau tinka didesni, tokie kaip K750 bet galima ir su juo kokį hektarą, kitą susiart. Šį rugsėji nusipirkau T-25, labai džiaugiuosi. su nedideliu kultivatoriumi dirba labai gražiai ir su dviejų korpusu plūgais galima art, tik reikia gerai susireguliuot. Žinoma, kai šlapia tai šlapia....
    Dar reikia pridėti, kad darbinis hidraulinis cilindras truputį rasoja ir hidraulinio paskirstytojas ties rankenėlės obuoliu ....
    bet kad ekonomiškas tai jau neklausk!
  12. Patinka
    Spurius reacted to ludditas in PRIEŽIŪRA: Uodegų kirpimas   
    Kas dievo duota, neatims žmogus! Amen
  13. Patinka
    Spurius reacted to Avite in PRIEŽIŪRA: Uodegų kirpimas   
    o,jeigu tik del sito,tai neverta pjauti odegos ka gamta dave tegul ir dziaugesi to...
  14. Patinka
    Spurius reacted to Augunstas in PRIEŽIŪRA: Uodegų kirpimas   
    tai su kuo muses ir dar visoki skraidanti gyvasti baidys ??? nebent pas jus ji velkasi zeme
  15. Patinka
    Spurius reacted to Miguelis in Kergimas   
    Aš praktiškai niekada nematau, kad avinas kergtų.. Mistika, bet avys visada sukergtos. Čia panašiai kaip per Kūčių vakarą eiti klausytis į tvartą ar gyvuliai šneka. :DDD neišgirsi.  
    O avinos niekas iš tavęs nesinuomos, nebent kaimynas su 4 avim. Ir tai tik už ačiū. Vieną kartą esu skolinęs žmogui aviną, nes jis pas mane 12 mamų pirko (pirmosios jo avys). Bet daugiau gyvenime to nedaryčiau. Ligų neparsivežė, bet avinas grįžo laukinis (išvažiavo rankinis). Po metų tik per aplinkui netyčia sužinojau, kad tas žmogus į bandą ale "aviganį" įleido (vokiečių aviganį), o tas papjovė 4 mano parduotas avis ir dar aviną apdrąskė.
    Taip kad skolinant avinus yra labai daug rizikos, jei nesusirgs, tai sugrauš, ar dar kokį velnią.
    O aviną per žiemą palaikęs tikrai nebankrutuosi. Nupirk šieno ruloną už 20 litų ir pašaro praktiškai užteks visai žiemai.
×
×
  • Create New...