Jump to content

PingOx

Nariai
  • Pranešimai

    134
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Atsakymai kurių autorius PingOx

  1. Prieš 5 valandas, edviuks pranešimas:

    Tokie mazi gumbeliai tikrai panašiau i lervu pazeidimus . Kazkada turejom gumbo, jau ant nurasymo laukas buvo, taciau palikome . Pavasari kazkiek apretejo, bet visumoi buvo tikrai neblogai . Toje vietoje kur gumbo zidinys buvo, labai mažai fosforo ir zemas ph. Siemet ten vel rapsai, pakalkinus, viskas pasitaise . Daugiau gumbo nepastebeta . Tad manau didziausia itaka gumbui turi ph . 

    A2EEE3D9-130C-48D4-8CC7-0EB93BB01D2B.jpeg

    Žemas ph - gal pameni tikslius skaičius?

  2. Prieš 6 valandas, JCB pranešimas:

    Būk ramus, čia kaip metalo kaina, ryte metras kainuoja 10eur, po pietų 12eur. O su ta 5-15-25, po pietų jau visai neliko.

    Gerai kitiem metam skaičiuosis išlaidos hektarui- npk 300eur; n 600eur +chemija ir kt.

    Na, su N kitiem metam dar metai laiko, gal kas pasikeis :D o su PK - tai kokį sezoną galima ir praleist, fonas vis tiek yra kažkoks :) nes iki rudens tai turbūt mažai tikimybės dėl kritimo.

  3. Prieš 21 valandas, manttys pranešimas:

    išsakiau savo nuomonę į žmogaus klausimą. Jis ten aukštai pjauna kažkokiuose karuose logikos ieškodamas, logika yra tiesiog grūdų tyrimuose. O manimi tikėti ar ne, kiekvienam spręsti. Tai mano, kaip turėjusio reikalų su AK nuomonė ir nieko daugiau.

    Dėkoju už nuomonę :) Šiaip vežu ne į AK elevatorių, tai tyrimų ir svėrimo paklaidos vienodos visoms firmoms, kurios ten superka.

    Galbūt yra tame tiesos, kad AK skaičiuoja pagal 08 Matif'ą, bet vis tiek skaičiai iki galo nesueina :)

  4. Prieš 3 valandas, Zilvis55 pranešimas:

    Tiems kurie trąšom iš anksto šiemet nepasirūpino tai tie 300e už tona tikrai tik šiaip sau skaičiuojasi.... 

    Manau, kad tokių tik vienetai.

     

    Apylinkėse nei vieno nežinau, kas trąšų neturi. Vieni tarp 300-400 užsipirko, kiti tarp 600-700 (kas prie kviečių po 250 €/t jau skaičiavosi), o kam trūksta, tai trūksta kokių 20-30 kg veiklia medžiaga į ha. Tai prie dabartinių azoto kainų nusprendė žalesnį kursą paimt :) o toks trūkumas tikrai nėra katastrofa.

     

    Aišku, laikantis Petro nuomonės, kad geriau neskaičiuot, nes skaičiuojant paaiškės, jog neapsimoka ūkininkaut, tai irgi toli neisim. Bet kitas klausimas - o tai kaip išsilaikė 10 metų virindamas į nusotolį?

     

  5. Kaip taip gali būti, kad AK už naujo derliaus rapsą siūlo 732 €/t, nors Matif visą laiką tarp 720 ir 730 svyruoja, o visi kiti siūlo formules tarp -16 ir -20?

    Čia jie tipo už didelę kainą karo pradžioj pasikontraktavo ar tiesiog tikisi daug didesnių kainų ateityje?

  6. Prieš 1 valandų, axe pranešimas:

    Rapsai kas antrais metais? Kiek metu jau varo taip? Esu keleta kartu padares rapsai-kvieciai-kvieciai-rapsai ir toks jausmas budavo kad baisu nusikaltima darau :icon-lol:

    Aplinkiniai stambesni ūkiai taip varo jau 10-15 metų. Susitinkam elevatoriuj, aš su miežiais ar žirniais - kaip į kvailą žiūri...

    Sėjo dar kvietrugius į smėlius, bet dabar atrado vileika kviečius :)

  7. Prieš 8 valandas, manttys pranešimas:

    sumažės tonažas, mažiau darbo furom, mažiau kuro, mažiau akcizų, mažiau algų darbuotojam, mažiau krovos uostui, mažiau uosto rinkliavų, mažiau darbo darbininkam, agentam ir t.t. Mažiau pajamų ūkiam, mažiau nupirktos technikos, trąšų ir kt. Man tęsti?

    Bet aišku, svarbiausia žalumas, juk žmonių geresnis gyvenimas lai lieka briuselio koridoriuose. Svarbiausia nuolankiai viską vykdyti.

    Ir mažiau CO2 - tai viską atperka!

  8. Prieš 20 valandų, shaulinis pranešimas:

    Aš skiepijausi grynai dėl savo ir kitų sveikatos tai dar vieną gali priskaičiuoti ;)

    Rėmeliai sako "I trust since" t.y. aš pasitikiu mokslu. Toks subtilus skirtumas tarp tikėjimo ir pasitikėjimo. žinojimas, kad mokslas klysta, bet kaip taisyklė, klaidas randa tas pats mokslas o ne "naujieji renesanso žmonės" :)

    Kalba - sudėtingas dalykas, versti galima įvairiai. "In god we trust" :) Kaip šitą verstum? :)

  9. On 2021-09-29 at 13:37, AG Paulius pranešimas:

    Visi žino kas buvo vakar bet kas gali žinoti kas bus rytoj ? 

    Pirkti trąšas už tokią sumą - reiškiasi prisiimti padidintą riziką, o gal žeima bus nepalanki ir viskas išals. Kas tada kai nebus derliaus ? Pirkti trąšas ir nekontraktuoti produkcijos kainos - o kas tada jei išals o ūkininkas bus kontraktavęs kiekį derliaus  dengiantį trašų kainą. O kas tada ? Situacija yra pavojinga visomis prasmėmis, bet nepamirškime kad šiuo momentu dar yra manipuliuojama ir PVM prekyba. 

    O tai ką siūlai daryti? Koks tavo planas? Kaip pats darai? Tik konkrečiai ir tiksliai :)

  10. prieš 47 minutes , Remse pranešimas:

    Jeigu bus ruduo drėgnas ir vėsus, tai dėl amarų nėra ko jaudintis.

    Aha, jeigu :D

     

    Jau kai pernai pastebėjom juodas varpas - niekas nesigilino, sakė, kad pašaknio ligos :) Derliuje įtakos didelės nesijautė.

    Šiemet kiek kitaip: rugsėjo 14 sėtas laukas, pilna juodų varpų, derlius 3,8 t/ha. Rugsėjo 24 sėtas laukas, nutolęs per 1 km, veislė ta pati, juodų varpų nebuvo - 6,8 t/ha. Problema paplitusi plačiau, firmų atstovai kažką postringauja, bet niekas nieko konkretaus. Sprendimų kaip ir nėra, siūlo vėlinti sėją, bet nesako, kiek :)

    Tai sėsim pagal oro sąlygas, kai pradžius, ir dalyvausim loterijoje :D

     

  11. prieš 27 minutes , shaulinis pranešimas:

    Žiūrint su kuo lygisi. Lyginant su integruota arba su pvz EP pilot (kas pagal funkcionalumą atitinka maž daug ) tai net labai krikščioniška. Klausimas ko reikia. Kokiem darbam naudosi. Pvz sėjai jau gerai būtu variantas su ratų posūkio jutikliais nes nedaro kardiogtamos pasigaudamas liniją. Purškimui, barstymui, skutimui ne tiek aktualu. 

    Su JD. Vairas + antena + monitorius lyg į 10k tilpdavo. Ir sėti galima :)

    Įdomiausia, aišku, būtų kelias sistemas vienam lauke vienu metu pabandyti, tada mažiau klausimų kiltų :)

  12. Prieš 3 valandas, JCB pranešimas:

    Tai pala, kiekvieną pavasarį graužiam save, kad anksti pasėjom, negerai. Dabar vėl sakom kad sėsim kad ir nuo rytojaus, jei tik nelis....

    Asmeniškai šiai dienai planuoju (neatmeskim varianto kad galima planus pakeisti) miežius pradėti nuo dešimtos dienos, tada kvietrugiai, o kviečius nuo penkioliktos.

    Prie pavasarinės savigraužos - o kaip dėl juodų varpų? Agronomų kiek paklausi - visi sako, kad sėją vėlinti reikia, kad amarai viruso neužneštų. Ar šita problema irgi jau pasimiršo?

  13. On 2021-08-30 at 09:33, shaulinis pranešimas:

    o kur tavo laukai, kad nėra interneto? šeip apart pačius paienius (įpač su Kaliningradu) didelių problemų nėra.

    Dar vienas Vairas+RTK variantas pamąstymui Reichardt Smart comand 15294€ Reikės androidinės plančetės papildomai. per ją ir vairas ir ISOBUS valdysis. Vairas ne šeip motoriukas o su ratų posūkio davikliais tai reiškia funkcionalumą kaip integruotos sistemos, bet vairuoja elektra, ne hidraulika, kas yra didelis privalumas montuojant į nenaują traktorių, paprasčiau patikimiau ir lengva perkelti į kitą traktorių kai tą į marčias leisi. 

    Plančetė ir gi gėris nes lengvai pakeičiama, ir tik fantazija riboja kokius dar Appsus galima pasileisti (pvz YARA kintamos normos ar dar belen ką kas patinka) 

    O kodėl Reichhardt kaina tokia nekrikščioniška? Vien tik dėl ratų posūkių daviklių? Ar čia gal su RTK stotele, statoma lauko gale?

×
×
  • Create New...