Jump to content

u.k aurimas

Nariai
  • Pranešimai

    1185
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    9

Atsakymai kurių autorius u.k aurimas

  1. Prieš 14 valandų, Amber pranešimas:

    Laukiam pavasarinių vaizdų💪 

    Ps;  kas galėtumėt pasidalinti salyklo auginimo ypatumais?

    RGT Platen salyklas, priesselis zirniai, 100kg MAP is rudens,  pavasris lekstes 200 kg salietros 100 sulfato tada seja, 
    1 purskimas nuo ligu su tazeriu ir protendo,
    1 purskimas insekticidu, kulimas 5,5 t uzskaitomo viking malte. dregme 13,8 . 

  2. Prieš 4 valandas, Planetarke pranešimas:

    Agronomai paskačiavo, kad 70 euru įdėjus į tarpinių mišinį, nebeverta finansiškai vežtis mėšlo ir tręšti, nes naudos bus tiek pat, o ir kaina panaši. 

    siust ant 3 raidziu tokius glusus agronomus jeigu nesupranta kas yra meslas ir kaip jis veikia zemeje.
    As isvis nesuprantu kaip galima lyginti mesla su augalu :D

    tarpiniaii gerai super fantastika, nu bet pirma jus suprastik, kad meslas tai jau suvirskinta zole, pasarai, miltai ir kas tik nori, tada jie iskakoti sumaisyti su siaudais, apipuve ir pradeja kruva kitu procesu, o kas yra tarpiniai augalu? kotukai su lapais ir viskas, dar truputis saknu ir tai jiems uzaugt reikejo jusu zemes resursu, o mesla jus atvezat nealindami dirvozemio neisnesdami is jo nieko tik idedami su tarpiniais tai jiems uzaugt reikejo maisto vandenio ir ttt.

  3. prieš 18 minutes , manttys pranešimas:

    Nesupratai minties. Jeigu aš šiemet viską pasisėju be atidėjimo, tai kuo rizikuoju? Max tai netekti visko ką sudėjau, bet to nebus. O kuo rizikuoja kas dirba pagrinde su atdėjimais? Rizikuoja labai rimtom pasekmėm ir turto netekimu skoloms dengti.

    Siemet tikrai buvo tie metai, kai reikejo investuoti ne i technika, o i neprikausomybe :)

    kuo siti metai iskirtiniai ? kodel negalejai pernai paset be atidejimo ? ir kodel negalesi paset 23 rudeni be atidejimo ? nelabai suprantu ….

  4. prieš 4 minutes , Planetarke pranešimas:

    Žiūrint į ateitį, tai pasakykite, kiek gali Ukraina užauginti grūdų? Šimet pasėta žieminių tik 60% įprasto ploto. Bet juos dar reiks ir nuimti. Kiek pas jų pakilo sąnaudos? Nejaugi ten salietra po 180? Dyzelis po 60ct? Tas pats su Rusija. Išlaidos milžiniškos vien karo palaikymui. Nejaugi ten nėra infliacijos? Niekas nesikeičia, visi laimingai senu tempu dirba ir grūdų perteklius? Netikiu, kad tai tempsis taip ilgai. Tiek nafta, tiek dujos ilgainiui apstos tekėti į Eu, kuri yra pagrindinė importuotoja. Juk neauga ant medžių kviečiai, reikia ir ten sąnaudų užauginti. Šito nesuprantu aš. Šiandien dienai tai taip, yra likučių. O kad bus ateinantį rudenį? Iš kur tai pasiūlai pakilti ar bent išsilaikyti?

    koks skirtumas kas bus kita rudeni, esme kas vyksta dabar arba bent menuo i prieki, ir faktai toki kad dideliem zaidejam reik pinigu cia ir dbr del to stumdomi grudai uz zemesne negu rinkos kaina taip greit ivygdant kintraktus ir gaunant pinigus, kai perziemos ir reiks kult, tada ir bus matyt reali kito rudenio kaina, 

    kas del savikainos, faktas kad salietra ir kuras tiek rusijoj tiek ukrainoj pabrango, bet jis pabrangos juokingai lyginant su eu, mes nebuvom ir nebusim konkurentai auginime grudu siom dviem gigantem, ir nesvarbu kad 60% pasejo ukraina, dar yra vasariniu seja, ten bus daug rodikliu kurie gali koreguoto kainas, o iki sejos dar geri 4 menesiai taip kad nera pagrindo kainu kilimui,  nebent butu zenklus karo veiksmu pakitimas i viena ar kita puse kuris butu idomus rinkoms. 

  5. prieš 17 minutes , manttys pranešimas:

    Aš labiau žiūriu objektyvus faktorius- infilaiciją, pragyvenimo lygį, technikos kainas ir t.t. Manau reikai suvokti, kad šiemet įvyko nemažas infliacijos šuolis ir kainos nebegrįš į senas vėžes, kaip ir minimali nebebus 850 litų. Kaip, viskam pasikeitus negrįžtamai, kaina galėtų likti senuose laikuose (200 eur/t ar pan.), aš neįsivaizuoju.

     man tik idomu kodel visi pamirsta del ko kaina krinta :),

    visu pirma kaina krinta del rusijos agresyvaus dempingavimo grudu , jie siulo zenkliai pigiau, kas veda i kainu korekcija zemyn, realiai viskas priklauso kiek ilgai rusija siulys zenkliai pigesniu kviecius, ukraina lygiai taip pat parduoda zenkliai pigiau rinkos kainos, . Pvz : stovi 10 furu saldytuvu, Linas agro elevatoriui Alytuje, ukrainietiski numeriai uzklausiu ka atveze jie sako kviecius didmaisiuose ;) 

    tai kokia savikaina turi buti kvieciu sutaruotu didmaisi ir atveztu i Lietuva, 

  6. prieš 18 minutes , Miezis pranešimas:

    Šiemet per anksti nuo pabirų nupurškem, arba gerai nesuveikė, tai planuojam pavasarį dar tagra super panaudot. Klausimas gal galima ją kartu su Lontrelu maišyt ar atskirus purškimus reikia daryt.

    kiek zinau tai atskirus, is kur lontrel gavai ? 

  7. Prieš 3 valandas, Vilius pranešimas:

    Kaip tas pioneerius D06 gal ne pirmi metai augini ? 

    siemet auginau, labai patiko, nereik trumpint, zemauge, gerai sakojasi, tik beda neturi atsparumo del ankstaru atsidarymo, tai reik su kulimu labai dabot.

  8. Prieš 1 valandų, dzipas pranešimas:

    Vo blin kazkas naujo - turiu su AG formule pries menesi pasidares kad iki spalio galo isvezu - tai e plius 10, pirma plius 5, antra nulis, o trecia jau minus 20, pasariakas minus 40. Ka cia taip per menesi nuvaziavo? Blin dar yra laisvu tonu jauciu reiks tada iki pavasario traukt su jom.

    uoste visi kaip susitare pradeda kalbeti 2 klase nuo - 10 ☹️

  9. prieš 24 minutes , Robertas08 pranešimas:

    Sveiki, KAS 32 kaina gundanti palyginus su salietra.

    Galvoju pabandyt,koks pigiausias variantas parsivežt ir laikyt,gal kas pirkę kur kokią talpą (išskyrus konteinerius).?

    Ar apsidirbsiu su idk04 purkštukais ar reikės kitų? Nors čia kaip ir smulkmena.

    kokia kaina siulo kas 32 ?

×
×
  • Create New...