Jump to content

mtz-05

Nariai
  • Pranešimai

    47
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario mtz-05 paskelbtas turinys

  1. mtz-05

    T-40

    Turejau per savo gyvenima tur but 7 ar 8 T40inius nu niekur nemaciau jokiu silumos regulatoriu,diskelis ant treju varzteliu ant ventiliatoriuka ir viskas............
  2. O kur tuos kastonu ar azuolu sodinukus realizuoti? Gal zinot kokiu straipsniu ar literaturos naujokams, kaip iveisti ir priziureti medelyna? Kur realizot-per interneta ,i Kaziuko Muge atvezkit,manau norinciu atsiras pirkti kastonu sodinuka,arba maza auzoliuka.
  3. mtz-05

    T-40

    Pirma patikrinkit spaudimo datcika,gal jam,,kirdyk,,atejo,paskuj toliau ziurekit kas ten gali but.
  4. Papole namu valdos sklypas i vandens apsaugos zona,tai yra pres 10 metu pirkau fundamenta,(visi sovetmecio leidimai buvi isdoti)ant upes(Merkio)kranto,nuo vandens iki sklypo ribu buvo 20 metru,iki fundamento 22 metrai.Zemetvarkininkas pasake-vandens apsaugos zona.Ka galima daryti?Ka patarsit?
  5. mtz-05

    Čerpės

    Neesu technologiju specas,bet kiek primenu betonas turi savyje cemento,o jis(cementas) megsta siurbti vandeni,sianden lija ryt poryt uzsalo,visi site procesai po truputi naikina betona,nezinau kiek laiko,,gyvens,,ant stogo betonine cerpe.Molines Vilniuj ant stogu dar ir preskarinius galima,,gyvus,,surast.
  6. mtz-05

    Vienkiemio saugumas

    Oj vyrai,as tai turejau tokiu bedu kad negalejau atsykratyt nuo apsaugos,apsaugos,,cerberiai,,turejo dvi kojos,gumine,,dubinke,,kazkokius ginklus,dabar pagerejo situacija, pre ivaziavimo sedi,,cerberis,,viska mato,(ka reikia ir ko nereikia)viska uzfiksoja kameros(nezinau kiek ju cia yra) , ir viskas uz dyka,jokiu tikru sunu nereikia.Turbut visu ukininku svajone.
  7. O kodel traktoriuka(japoniska)reika pirk tik Japonijoj ,cia geras makaronu kabinimas-mes vezam is Japonijos naudotus traktoriukus(prekibininku replikos),o apie Olandija,Europa pamirsot?Atstumai,netoli Japonijos yra savo,,negru,,kurie melai pirks naudota technika,o cia gabena i Marijos zeme,atstumas turbut 10-12 tukst km ir ,,mielai,, pardoda lietuvos ukininkams .Atidirbo kazkoki laika technika,i naudotos technikos aikstele-perkama nauja-europeciu mentalitetas,o pas mus pirkom traktoriuka-tai visam gyvenimuj.
  8. mtz-05

    Korupcija

    Ispirkinejau zeme,tai zemetvrkoj pasake 50 lt,pagreitins reikala,nedaug-daviau,kazkokio ten paraso truksdavo,pagreitino,sutvarke.Dabar jokio siaubo nera,teisesauga,jaj viskas ,,da feni,,,anksciau kgb buvo,gal kam ir keistoka,bet cia ne tik represinis organas buvo,daug ten visokiu,,tarnybu,,buvo.O dabar,,bezpredelas,,is dideles raides.Oj sibiro reikia
  9. mtz-05

    Anekdotai...

    Apsizenijo Caras su jauna Caraite,na ir nieko nedaro. Caraite ir taip ir kitaip,paskuj tesiai svesiaj-Care tu vyras ar ne vyras? Caras jaj-ne carskoje delo v p...e kovyriatsa,prikazu i v...ut.
  10. mtz-05

    Masalas vagims

    220 v. S volkami zyt,po volcii vyt :twisted:arba per transformatori sumazint per puse.
  11. Pas viena zmogeli ant pupso pastatyta hidrauline kolonele,busiu pas ji gal nufotkinsiu.
  12. Gal reverso krumpliaratukuj,kuris stovi is kaires puses jau ,,amen,,
  13. Frezos skirtos dirbamai zemej,o ne dirvonams,sugadint galima daikta,rudeni reikejo suart,paskuj sukultivot,o pavasari jau frezot.As pres 20imt metu irgi taip dariau(su motoblokine freza)tai viena labai greitai subirejo,paskuj zmogelis su rusisku matu ismoke
  14. mtz-05

    Tilto statymas

    Cia i ka kreiptis reiktu,nes pirma karta tai girdziu Mes gi Lietuvoj gyvenam,pirk zmogau,sumontok , metalistai darbo tures ir kaltu nerasi
  15. mtz-05

    Pigiausia renovacija

    Pagrindinis dalykas-patogumai,atvesk i namus vandeni,ir tualetas,vamzdziai dabar milionus nekainoja,o ir padaryt galima paciam,didelio proto ten nereikia.Vonia ar duso kabina-bet geriau vonia,irgi neblogai butu.O kaina is kartu bus daug didesne-mano tokia nomone. Pas mane irgi panasi situacija,turiu Vilniaus,Traku,Salcininku rajonose,po truputi renovoju.
  16. mtz-05

    duonkepes statyba

    Taip,buna jeigu nerimtas meistras(chaliava) tai is vis nestate,bet dazniau koklis sujungtas su visais savo,,kaimynais.,, .Jus miela pone apipilkit krosni vandeniu,ir kada molis suminkstes,atsargiai pradekit ardyti,is virsaus kokliu nebuna,paskuj,,karuna,,mazi apvali kokliukai(deficitas)o paskuj paziuresit kokia tvirtinimo schema,ir dazniausia toj pacioj vietoj bus site,,klameriukai,,.Ten jau-raz pliunut .sekmes.
  17. mtz-05

    duonkepes statyba

    Kada kokliai glazurojami-temperatura buna mazdaug 1000laipsniu,o krosnes pavirsius dok deve desimt kart mazesnis,ir to nevisur.Nieko jems neatsitiks.Tik kada grausit krosni,is karto apipilkit vandeniu,tada galima ir su atsuktuvais isardyti krosni,tik is karto reiktu suprast kur kokie klameriai buvo montojami is vidaus(vidiniai kokliu tvirtinimai).
  18. O kas sakė kad jie visada buvo blogi? Aš ant jo tikrai nepiktas. Savo laiku tikrai tai buvo vienintelis pasirinkimas ir buvo gerai kad turėjom. Visa tiesa apie geruma/bloguma gimsta kai pradedi lyginti su kažkuo kitu. Aš tik norėjau pasakyti, kad dabat yra daug geresnių variantų. Ir jei žmogus ieško pirkti, aš to nesiūlyčiau daryti. Už tuos pinigus galima nupirkti geresnį variantą. Ne tarybiniai laikai juk, yra iš ko rinktis. Nebent nostalgija kankina As nieko pries neturiu,bet yra vienas bet-buvo laikai vezdavo i Lietuva rusiskus mini traktoriukus,T-o10,AMZK,082,paskuj pasirode kiniski,neprisimenu kokia ju ten marke,su dideliu smagraciu,dabar ju neveza,kur surasti jems atsarginiu detaliu .Dabar japonai,siandien yra,rytoj bus,o poryt kur ka surast sitai,,japonajmaceri,,kada nevez i sali situs traktoriukus?As turejau savo gyvenime 3 tzk,turiu ir dabar viena,rvarkyt reikia,ale man jis prie dusios,patinka,tik variklis,bet kada jis padarytas- tai gera technika.Ir detaliu surast galima,Cekija arciau Japonijos .O japonai-tai beveik visi naudoi.....
  19. mtz-05

    duonkepes statyba

    Kiek pecius kainoja-standartinis,,stulpelis,,-metras ant metro-mazdaug-500-550plytu,po kiek je ten,litas,pusantro,skaiciokit,dureles,mazdaug 40-80lt(rudamina)juske-25-30lt,mazos dureles(reikia 5)po 15-25lt,kolosnikas-20-25.Liko molis su smeliu,ir kokles.Kokliu kaina-1200-2500lt.Tai krosnys gali kainoti nuo 2 tukst. iki3,5 lt.Meistras ima mazdaug puse medziagu kainos,virs tukstancio litu,bet 2000 kaip cia kolege rase-truputi brangoka Del medziagu,jeigu panaudot senus plytus,koklius-tai gali is vis kapeikos kainot Dabar del donkepes- paprasta ruskaja peczka,ir pirmyn,tik minusas tuks kad ji sildo kambari mazdaug nuo metro,tai yra virsuj gali buti 25-30 laipsniu karscsio,o prie grindu apie nuli(ziemis laiku). o su moliu dirbti-tai laiko reikia,isdziut jam reikia-pastatysi kokli,,na kolbasku,,neisdzius,iskarto uzfiksosi klameriu,ir,,povelo,,i sona.
  20. Turim mes ji nuo 1986 artai nuo 1988 metu (atrodo) .Siais laikais tikrai tokio nepirkciau. Grynai del idiotiskos konstrukcijos. Dabartinem akim matau vien trukumus. Gal vienintelis privalumas, kad 4x4, toliau vien trukumai: Lankstosi per puse, vairas mechaninis, sunku vairuoti; Variklis silpnas, oru ausinamas, dvitaktis. Pastoviai reikia telapo dapildinet, spjaudosi tepalu is ismetimo; Mazoka begiu - 4 i prieki ir 4 atgal. labai didelis tarpas tarp 3 ir 4. Buna tap, kad 3 per letai, 4 netraukia; Nera normalaus darbinio. Kad ijungti darbini nuo variklio o ne nuo ratu, reikia atjungti galini tilta, tada lauke jis pats saves nepaveza. Po daugiau nei 20 metu eksploatacijos galiu vardinti kruvas trukumu. Vai-vai kokie mes dabar protingi,jus pagalvokit kad sis traktoriukas buvo suprojektotas maz daug apie 50 metu atgal,gal truputi suklidau,instrukcijos neturiu po ranka,ir anais laikais buvusioj sajungoj cia buvo vienintelis i geresnis traktoriukas,kitu paprasciau nebuvo.O savo laiku jis buvo normalus,tobulas,pritaikitas sodo ir savo darbams traktoriukas.Ne viena tzk turejau gyvenime.Man jis ir dabar patikimas,su savo specifika traktoriukas.
  21. Bachuras tu supratai ka parasiai ..... Pirma as ne bachuras,man jau 50 m,antra ka dariau tair parasiau,sodyboj irgi buvo uzsakes vamzdis,bandziau ir su druska,ir su mazesnio diametro zarneliu,paaiskejo kad uzsale kazkur viduri nuo sulinio iki pastato,pradejau kurent ugni po truputi nuo sulinio iki pastato,ir atsalo,pramuse,tik ne hidroforas buvo o dar siurblys,,rucejok,,
  22. mtz-05

    bepiločiai malūnsparniai

    o kas sita malunsparni valdys kada jis bus taip toli nuo pulto ir operatorio(poloto)??? gal ant borto busvieta pilotuj nykstukuj???
  23. Pirma paziurek ar prie ventiliatorio nieko lisno nera,paskuj nuimk galvu dangteliu apziurek koromyslus,paskuj poddonas,gal kokiam svaistikliuj amen,liks raspred kumpliaratukai,bet cia jau reikes daryt didesni varyklio ardyma.
  24. Jauciu užšale šlanga žemėje,nes kišau viela ir nepralenda kažkas trugdo,kažin kaip atšildyti? Aš pyliau verdančio vandens į ta šlanda ir veliau istraugdavau su šlangute ir vel ta pati..kažin ar cia kokia nauda yra ar ne? nes jau be vandens kazkur dvi savaites o tai blogai.. Laba vakara,zmogau tu pabandyk maz-daug sitoj vietoj kur yra ledo kamstis lauke uzkurti lauza(tik su protu) a to bedos sau padarysi,zeme atsils,gal ir pramus tavo ,,kamsti,,
  25. mtz-05

    Tilto statymas

    Logiskai mastant,turi buti kokia nors kita iseitis,jeigu perkat is valstybes zeme,tai turi buti garantotas privaziavimas prie sklypo,kombaino-malunsparniu dar nepradejo gaminti ,o gal pigiau bus pirkti is kaimyno gabaleli zemes kur buvo ankstesnysis kelias
×
×
  • Create New...