Jump to content

zaizda

Nariai
  • Pranešimai

    33
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Kauno raj

zaizda pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

0

Reputacija

  1. Tikrai nera kur skubeti, atsauke paraisku rinkima Vel primine, kad Lietuvoj gyvenam... Stebuklu krastas, nekitaip. Informuojame, kad atšaukiamas kvietimas teikti paraiškas pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonės „Ūkio ir verslo plėtra“ veiklos sritį „Parama jaunųjų ūkininkų įsikūrimui remti“. Paraiškos turėjo būti renkamos nuo 2014 m. rugsėjo 1 d. iki spalio 31 d. Sprendimas nerinkti paraiškų jaunųjų ūkininkų įsikūrimui remti nuo š. m. rugsėjo 1 d. buvo priimtas įvertinus Europos Komisijos pastabas dėl Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos projekto, galinčias turėti esminę įtaką tinkamumo paramai gauti kriterijams ir reikalavimams.
  2. zaizda

    TRIUŠIŲ NARVAI

    Grazus, tvarkingi narvai. Kazka panasaus as turejau, bet man nepasiteisino, visu pirma tai OSB plokste su nagais kiaurai suvaro, tenka lopyt, kalt su skarda. Man atrodo kad sienui naudojot tinkla (akies dydis 50x50) - tada mazi triusiukai pralenda ir buna negrai. Lauke laikyti man nepatiko, ziema sniegas, vejas, dangstai ten juos ir tt. Na tai mano patirtis... P.S. gerai kad papildomai aptveret..
  3. zaizda

    Triusiu voljerai

    As negaliu nei pasvajoti apie voljera.. Nors gyvename atokiau, bet mus aplanko sunys. Man praita menesi 26 triuasius per dvi naktis patvarke, triusiai buvo mediniuose narvuose lauke... Duris sulauze ir istempe visus, antro auksto nepaiske, tik narvus apdraske. Voljere tai triusiai is vienos, lapes ir sunys is kitos puses kastu... Siaip man patiktu voljeras. Nebent medines grindis deti. Dabar laikau narvuose ir malkineje.
  4. Ar domintu elektros piemuo nuo saules? Manau galeciau suveikti kaina apie 800-900 Lt. Aisku reiketu neviena pirkti (gi lietuvoj gyvenam, nebent pats pernakti ant jo sedesi ). Turiu 5 AH dyzelini varikli melzimo aparatui.
  5. Nelabai gyvibinga tema, o kooperacijai tai tikrai 10m reiketu kolkas susikooperuotu. Lietuvio mantilitetas gal ir pasikeistu greiciau, bet kad to daryti neleidzia pinigine.. Tai todel ir perka zmogus traktoriu visam gyvenimui. Ir dar kitu "nuglostyta". Pinigus tai isaldai- tai faktas. Bet ar pavyks juos atsiimti, ar pavyks ta antraji parduoti. Va, idomu kiek ju per metus nuperka lietuvoje?
  6. As ir kvieciu pirma paduskutuot, galbut pasidalinti patirtimi, o cia tik pykcio perkreiptu veidu sekmes linki...
  7. Sveiki, Galvojau pirkt traktoriu, poto lyg ir nereikia. Dabar vel reikia... Tai ziurineju tiesiai is japonijos. Tik Kad vienam prisipirkt visa konteineri baugu ir BRANGU. Japonijoje traktoriai mazdaug nuo 150 000 iki 550000 ju pinigu (kursas siai dienai apie 2.83 LT uz 100j) Konteinerio siuntimas apie 2000 dol. + muitas + PVM. Tiesa, traktoriai ten "pavarge" be kosmetikos. t.y. be lempu, kitas nevaziuojantis, tai su variklio gedimu- jie ten mazdaug pasako kas neveikia. Speju, atvyke pas mus jie apiplaunami ir sudedamos lemputes o tada kaina kaip uz nauja... Tai mano mintis kooperuotis ir parsivaryt konteineri tu traktoriuku. Ar butu norinciu? Pakalbekim, padiskutuokim, paoustinekim ir nuspresim
  8. zaizda

    TRIUŠIŲ NARVAI

    Buvo pasiutus, imeciau pas patina, nelabai draugavo, po keliu dienu imeciau, visvien nedraugavo, o pyktis nedingo. Yra jos dar dvi seserys- normalus trusiai. tai ziuresiu ar atsives ir ka darys atsivedusi..
  9. zaizda

    TRIUŠIŲ NARVAI

    Tikrai grazus jusu narvai. Bet as labiau linkes i metalinius. Tik tiek, kad ziema jie traukia salti... ziema malkinej laikau, mediniuose apklotuose narvuose. Sukaliau is OSB, bet ta plokste puikiai drasko nagais, viduri sienos patele isdraske skyle kiaurai. Ir neaisku ka daryti, kokius daryti naujus narvus is medzio ar metalo? Ne i tema. Turiu viena pikta patele, kol buvo jaunos dvi ir gyveno kartu nepastebejau nieko blogo, o kai atskyriau po kurio laiko viena ziauriai pikta. Snypscia nagais drasko narvo duris, est neina paduot kol jos nepavarai- baisu kad ranku nagais nesudraskytu. nuo ko tai gali priklausyti?
  10. Ir dar Gal kas girdejot ar rinks paraiskas 2013m pasitraukimui?
  11. Taip, sveikatos draudimas privalomas, reikia draustis paciam- jei niekur nedirbi. Dirbti galima iskyrus zemes ukyje, pas betkoki ukininka. Del minimalaus darbo stazo- Turi tureti teise i senatves pensija. T.Y nesvarbu koks yra tavo darbo stazas, (turi teise i pensija turedamas berods 15m darbo stazo), uztenka minimalaus, tik atejus pensijos metui tu gausi pensija kuri skaiciuojama pagal formule ir tenai bazine pensija paimta su 30m stazu. Tas 30 visus ir majacina. Jei neturi tu 30m stazo tu paprasciausiai gausi mazesne nei bazine pensija. Mano klausimas toks: Kaip yra su PVM perleidziant uki zentui? Ar PVM numeris islieka tas pats? Ar eina perleisti (dovanoti) gyvulius ir inventoriu? Ar reikia grazinti PVM uz ilgalaiki turtą kai jo neislaikei 5m? Ar eina mokestine prievole perimti kartu su ukiu? Ar reikia grazinti PVM o zentui viska parduoti? Gal kas susiduret?
  12. zaizda

    Utilizavimas

    Toks budas kazkodel manes negundo... Nesu mates ir tik bandau isivaizdut, gal todel ir nenoreciau tokio gerio kieme. Jei is ten nesklistu kvapas ir vaizdo nesimatytu, gal.. Per kiek laiko supuva kaulai ar plaukai?
  13. zaizda

    Utilizavimas

    Saziningiausia butu susirasti utilizavimo firma. Kazkada ziurejau tai lyg kaisiadoryse yra ir link klaipedos- nepamenu jau.
  14. zaizda

    TRIUŠIŲ NARVAI

    Jo, nuo dregmes osb "ziojasi" , kraiposi. galima bandyt nudazyt ar plevele apkalt- vis prailginsi gyvavimo laika. Siaip ir triusiai su nagais drasko ta plokste tai kazin ar 10m laikys
  15. dar klausimas, kaip kuriat ziema? Ar eina pajungt sildymo tena? gal laikot garaze kur nera didelio minuso? Kokie ten akumai dedasi? Tinka nuo automobilio?
×
×
  • Create New...