Jump to content

saracenas

Nariai
  • Pranešimai

    162
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Vilnius, Utena, Giedraiciai

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

saracenas pasiekimai

Dažnas dalyvis

Dažnas dalyvis (3/5)

3

Reputacija

  1. Yra atvejai, kai net ir tie, kas turi frontalinius, gale papildomai kabinasi dar ir savo gamybos 3-taškius kaušus, pvz. prūdams kasti.
  2. Ruošiu tritaškio kaušo, skirto sunkiems darbams ir biriems produktams gamybą. Kaušas projektuotas MTZ ir kitiems traktoriams, neturintiems frontalinio krautuvo. Prototipas pagamintas ir išbandytas. Pasiteisino. Jei bus poreikis, galima suprojektuoti analogišką kaušą ir mažiems japoniškiems traktoriams. Techniniai duomenys: 1/ plotis - 1,8 m; 2/ tūris - 0,5 m3; 3/ svoris - tuščio apie 270 kg, pakrauto apie 1000 kg; 4/ valdymas - neišlipant iš traktoriaus. Numatoma papildoma įranga (dantys, viršutinis griebtuvas, hidro cilindras grunto paviršiaus draskymui...) Kaina nesieks 1000 eur. Klausimas: AR ūkininkams ir kitiems traktorių savininkams TOKIO KAUŠO REIKIA? Pavyzdys: darbas, kurį šiuo kaušu atlikau per keliolika minučių. Supyliau ant kelio duobės, kur visada būna bala, 5 krūvas po maždaug 750 kg žvyro iš už 100 m esančio karjero. Ir sulyginau, traukdamas tuščią kaušą per žvyro krūvas. Tada atėjo kaimynas su grėbliu ir pasisiūlė sulyginti. Jam atsakiau, ačiū, nieko lyginti čia nebereikia.
  3. saracenas

    Medžių rovimo įranga

    Šitas gali 'kirpti', bet reikia stipriai nesuspausti. Tiktų ir stambesniems medžiams (10-12 mm). Šiuo momentu toks man atrodo geriausias, galima jį ir pasigaminti.
  4. saracenas

    Arbūzai

    Derlius 2014. Atrodė viską darėm taip pat kaip 2013. O rezultatas štai koks...
  5. O ar ne paprasčiau būtų barstytuvo reduktorių "pagreitinti", traktoriaus parametrus paliekant standartinius?
  6. Galiu pasidalinti darbų nuotraukomis su savo 90 AG traktorium. Stabdžiai tik galinio tilto, bet stiprūs - paprasta versija. Priekaba nežinoma (ne mano), panašu, kad padaryta iš didžiojo rinktuvo. Šienapjovė 2,4 m, diskinė. Kaimynas karvių augintojas turi du MTZ, o prašo mane jam šienauti, nes stačiuose šlaituose abiejų varikliai užkaista. Tokie galiniai traktoriaus ratai bus per platūs bulvių vagojimai. Reikia į tai atsižvelgti. Visiems kitiems darbams priekaištų neturiu. Ir dar - transmisijos, galinio tilto ir hidraulinė alyva ta pati. Norint prisijungti skolintą hidraulinį padargą bus keblumų, nes nežinia kokia alyva maišysis su švaria (filtruojama, naudoju MobilFluid-426) traktoriaus. Bet taip, turbūt, yra su visais šiuolaikiniais traktoriais. Konekesko pretenzijų neturiu, padeda viskuo, teikia nuolaidas, nežiūrint, kad ne iš jų pirktas (man tai svarbu).
  7. saracenas

    Medžių rovimo įranga

    Kokios nuomonės būtų apie tokius aparatus? O gal kas nors ką nors panašaus jau turi? http://www.silentag.ch/produkte/obst-und-weinbau/diverses/rodungszange/ http://www.ilmer.it/pl/maszyny/kleszcze-do-karczowania/informacje-o-produktach.html
  8. saracenas

    Šaku smulkintuvai

    Tai turbūt reikia dėti papildomą kiaurą įdėklą (pvz polietileninį) į maišą, o užpildžius ištraukti?
  9. saracenas

    Šaku smulkintuvai

    Ačiū. Tik čipsų man nereikia, nes mažo kiekio nieks nesupirks. O kurui jų nepanaudosiu. Kapotas šakas, jei teisingai supratau iš komentarų, paprastos krosnys priima, ir tie gabaliukai dega gerai. Tad teks ieškoti, kas kapokle kapoja ir kiek už tai jama.
  10. saracenas

    Šaku smulkintuvai

    Kiek kainuoja šakų ir išrautų medžių (iki 10 cm storio) kapojimas traktorine kapokle į priekabą? Kaip skaičiuojama - kubais, valandomis ar dar kaip nors?
  11. saracenas

    Medžių rovimo įranga

    Juokas juokais, bet tokia mintis ir man kilo. Jaunam uosyne atželia išpjautos ievos. Kažin, ar neteks jų rauti?
  12. Kaimynas, nukasęs bulves, dar garstyčias trąšai užsėja. Spėja užaugti iki metro. Pirmam praėjime man užsivelia jomis freza. Peiliu apipjaustau, o po to jau nebe, nes susismulkina.
  13. saracenas

    Medžių rovimo įranga

    O tai čia ne forumas? Už pasidalinimą patirtimi ačiū. Humorą tai dar net ir aš suprantu. Norėčiau tokią uošvę turėti. Va dar kokį radau: https://www.youtube.com/embed/1bAVvluLAWA?rel=0
  14. saracenas

    Medžių rovimo įranga

    Neturiu nei frontalinio, nei teleskopo dar. Bet Tamstos patarimas (kaip ir Išradėjo) geras tuo, kad, matyt, reikia ieškoti RIMTŲ padėjėjų, kuriais gali pasitikėti. Ačiū. Nerasi rimtesnio padejejo kaip uosvene .Samdytas bambalinis tikrai gali spranda nusisukti,paskui atsakyk kaip uz gera. Uošvienė, brolau, 4 karves melžė '95-siais tik ką iš bolševikų atgautoje savo žemėje, būdama 90 laipsnių kampu susilenkusi (stuburas). Karvės, lyg suprasdamos, pačios ateidavo melžtis artyn, kad jai mažiau reiktų karutį su bidonu stumti. Ir tai darė tol, kol banditas kartą atėjo pas ją į namus. Tuokart ji dar ir insultą gavo. Aš tuo metu Europine karjera mėgavausi. Tad rimtų padėjėjų gal paieškosiu kitų tarpe.
  15. saracenas

    Medžių rovimo įranga

    Bėdos didelės nėra, galima ir palakstyti aplink traktorių, savais kaulais pažvanginant. Tai jau dariau šiemet. O lūžta ir (tegu sau) sausuokliai arba kirmėlių pagraužti. Su štais ne problema.
×
×
  • Create New...