Jump to content

brukne

Nariai
  • Pranešimai

    23
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    brukne reacted to Bobulka in ozku auginimas,serimas,gydimas   
    Kažin ar reikia daryti eksperimentus , kai jau beveik viskas patiekta ant lėkštutės. Yra šarminiai pieštukai , termokauteriai , tik tiek , kad kiekvienu atveju reikia ' ranką atidirbti '. Eksperimento pasėkmės greitai nepasirodo , o ir ožkiukų per metus gal nebūna 100 , o jeigu jam dar kienvienam anamnezę surašyti , kad po pusmečio klaidos matytųsi ... ar ne per daug sudėtinga?. Vaistinėj pareikalaukit , kas kai veš naują partiją vaistų , atvežtų jums ir šarminį pieštuką , ar pastą. Tą jie privalo daryti.
  2. Patinka
    brukne reacted to Bobulka in ozku auginimas,serimas,gydimas   
    Užtraukinimas prasideda npriklausomai kada ožka turėjo ožkiukus. Kai sukergiat naujai , tada ir skaičiuojat kada pradėt traukint, Per kiek laiko užtraukinsit , priklauso nuo ožkos organizmo ir jūsų beširdiškumo ). Jeigu sugebėsit keleta dienų ožką pašerti vien šiaudais ir vandeniu - užtraukinsit be jokių sunkumų , bet dažniausia širdis neatlaiko neduoti ožkelei saują šieno ar daržovės gabalėlį. Melžti tokią ' nešeriamą ' ožką reikia tik tada , kai tešmens apimtis pasiekia vasaros lygį (sverkit pamelžtą pieną). Vaistai yra , bet pieną irgi reikia sumažinti iki tam tikro lygio kad neįtaisyti uždegimo. Lygis irgi priklauso nuo ožkos pieningumo. Esu bandžius vaistus su 300 gr. paros primilžio. Viskas gerai , tik prieš leidžiant vaistus reikia įsitikinti , kad tešmuo sveikas. Su ožkomis dažnai būna šitos problemos į laktacijos pabaigą - pakyla SL ,ir nors ti ką . Tokios ožkos vaistais traukinti negalima , nes po apsiožkavimo ji 90 proc įsitaisys mastitą .
  3. Patinka
    brukne reacted to Bobulka in ozku auginimas,serimas,gydimas   
    Palikit ožką ramybėj.  Niekada gyvulys taip neužtrūksta , kad neduotų nei lašo pieno. Tampymas kas 5-6 dienos , tai tik ligų ieškojimas. Sveikiausia gyvuliui kai užtraukini per savaitę , tik šitaip retai pavyksta. Paskaičiuokit - parai laiko išeina apie 100 gr pieno. Su kiek pieno palikti ją nemelžiamą , priklauso nuo jos pieningumo . Dabar jau gal net vėlu nustoti melžti , nes kai kurios ožkos mėnesį prieš ožkavimasi pradeda tvinkti . Šitaip ilgai traukinama ožka atves silpnus ožkiukus , nes 'sėdi' ant dietos , tik žolės lapuką kitą susiranda kad pienas nepasibaigtų ( Antroj pusėj nėštumo ožka turi būti sočiai šeriama) Šiais metais jau kaip bus , taip bus , o paskui klauskit kas bent kiek neaišku. Senajam forume vis rašydavau - klauskit , net jeigu jums atrodo ir kvaila. Į kvailus klausimus dažnai pasitaiko protingi atsakymai.
  4. Patinka
    brukne got a reaction from Bobulka in Ožkų melžimas   
    Taip, turiu tokią merginą. Jai pačiai leidau mamą žysti iki tol, kol mama ožka pati leidosi, t.y. iki kokių 7 mėn.. Pieno užteko ir mažvaikei, ir mums:) Apie metų amžiaus jai pradėjo tvinkti tešmenukas, tai pradėjau melžt, kad tešmuo negautų uždegimo. 1,5 m. amžiaus ją sukergiau ir dabar tuoj tuoj laukiu ožkiukų iš jos. Bėda tik ta, kad jos niekaip nepavyko užtrūkinti prieš nėštumą, tai teko krekenų staigiai susieškoti, kad mažiukams turėčiau ką sugirdyti tik gimus.
  5. Patinka
    brukne reacted to arka in pasidalinkim juokingom foto   
  6. Patinka
    brukne reacted to Augunstas in pasidalinkim juokingom foto   
    Поделиться   
  7. Patinka
    brukne reacted to bioukininkas in Įdomūs straipsniai, foto ir kt.   
    skaitantiems rusiškai šiek tiek info. forumas apie ožkas... gal atrasite sau ką naudingo..
    http://www.fermer.by/forum/46-kozovodstvo/
  8. Patinka
    brukne reacted to Žemaitis2 in ką nuveikti ~5ha plote ?   
    Jei nori gauti papildoma kapeika išnuomok ūkininkui ir viskas, ir ūkininkui bus gerai ir tu gausi naudos, nes pora kartų per mėnesį nieko nepadarysi kad ir kokia veikla užsiimtum, bet koks ūkis tai yra stropus darbas, prilėkdamas nieko nepadarysi. Jeigu eina kalba apie vaisių auginimą, turėsi būti kiekvieną dieną ir nuiminėti derlių, rūpintis augalais.
  9. Patinka
    brukne got a reaction from Bobulka in ozku auginimas,serimas,gydimas   
    Sveiki ožkų augintojai!
     
    Dar esu naujokė auginant ožkas, trūksta patirties, todėl nežinau, kaip elgtis su vienu iš trijulės ožiukų, kuriam dabar jau 10 dienų. Gimusio nesvėriau, bet dabar sveria tik 600 gr., daviau jam daugiausiai krekenų, nes atrodė silpniausias, labai silpnai stovėjo, vos vos vaikščiojo, žindo pats, o dabar ir visai nustojo vaikščioti ir nepastovi, tik balsu rodo, kad nori pieno, tai prinešu prie mamos, kad pažystų. Papildomai dar maitinu iš buteliuko, bet per dieną iš buteliuko neišgeria daugiau nei 200 gr., duodu vit A, D, E. Ar yra kokių priemonių, kaip tokį ožiuką pastatyti ant kojų?
     
    Lauksiu Jūsų patarimų, tikiuosi tai padės ir kitiems, jei susidurs su tokia bėda.
     
    Ir tuo pačiu noriu viešai padėkoti p. Reginai, kuri tiek daug kartų konsultavo  ir gelbėjo, kada tik bepaskambinčiau:)
  10. Patinka
    brukne reacted to Rolandas1 in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Gudriai sukneles pareklamavo, nes žino kad cia skaito daug jaunu ukininkaiciu
  11. Patinka
    brukne reacted to Augunstas in Pasidžiaukime   
    Tai foto reikejo ikelti su aprasymu i mes butume pasidziauge jusu pirmaeriu
  12. Patinka
    brukne reacted to RYTASAS in Pasidžiaukime   
    Patyręs nesėkmę su ėriuku žiemą, šiandien vakare sulaukiau sėkmės. Įėjau į tvartą ir žiūriu, kažkas keista šalia avelės užpakalio. Priėjau ir žiūriu ten avinukas. Avis pirmavedė, tai iš pradžių nelabai norėjo prisileisti, galbūt tešmuo skaudus buvo, bet dabar jau susikaupia ir leidžia žysti. Kergiau Šarole avina 15mėn (85kg svoris) ir panašaus amžiaus LJ grynaveislę. Snukis labai idomus ir kaip šarole toks šviesus ir kaip juodgalvės su juodumais.
  13. Patinka
    brukne reacted to Gita in Vištų dedeklių auginimas ir priežiūra   
    Man patinka pasakymas - sake. Kiek is tikro joms menesiu? Vistomis uzsiimu apie penkis metus, mano pastebejimu, jos pradeda deti tik apie 8-9 men., p.s. auginu vistas nuo mazu visciuku.
  14. Patinka
    brukne reacted to zombis in Mūsų laikomų galvijų nuotraukos   
    Nuotraukos iš žiemos gyvenimo...












  15. Patinka
    brukne reacted to renatele in Mūsų laikomų galvijų nuotraukos   
    Ir aš savo keletą įkeliu.







×
×
  • Create New...