Jump to content

ggg

Nariai
  • Pranešimai

    210
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    2

Atsakymai kurių autorius ggg

  1. Šiai dienai…bet viso pasaulio rytai neužkiš pigiai grūdais. Deja šiuo metu situacija nepalanki, visiems trūksta apyvartinių, ūkiai po biski pardavinėja grūdus žema kaina ir tol kol ūkininkai neužkaišios skolų, kainos ir nedidės. Bet pvz niekas nekalba, kad airija, uk, belgija, olandija, dalis prancuzu net negalejo paseti kvieciu del didelio krituliu kiekio..

  2. Prieš 2 valandas, gerasukis pranešimas:

    Pas juos ten tikrai nėra deficito trašų, o jo žodžiais lemiantis fatorius yra 3 kart mažesnė kaina 3 kart didesnė koncentracija. O ir pats "ūkininkas" jei galima jį taip pavadint ne pėščias. Labiau sakyčiau visi perėjo ant birių nes daug patogiau, mažiau reiklios sandeliavimui ir įterpimui. Bet va kokia amoniakinio vandens kaina Lietuvoje?

     

    Kai birios azotines trasos kainavo virs 1000 eur, tai manau sita “gėrį” butu ne vienas ukis jau isbandes ir pasigyres :)))

  3. Amoniakonis vanduo turi buti laikomas talpoje su 1-2 atm slegiu. Bet to jis negali buti laistomas, o butinai iterpiamas i dirva del stipraus garavimo. Kolukio laikais naudojo kai nebuvo kokybisku biriu trasu. Pas ruskelius matyt vis dar deficitas normalios granuliuotos azotines trasos..normalios tikriausiai plaukia i vakarus

  4. Žemės tyrimai, kai kuriems būna toks pirmas žingsnis gilesnių žinių beieškant :) . Žemės tyrimai kažką parodo, bet daug ko ir neparodo, nes imami tik iš 25cm gylio (kartais šiek tiek giliau). Kitas dalykas po tyrimų ne vienas pastebėjęs, kad yra laukų kur nieko gero tie tyrimai, o derliai vos ne geriausi iš to lauko. Dar vienas įdomus faktas, juk visi pažįstam mažų ūkelių, kurie niekad nepila npk, geriausiu atveju 200kg salietros, bet kartais pasiseka ir 5t prikulti. Dėl fosforo su sėjamają tai pritariu, jog ir derliai geresni ir sutaupyt galima jo daugiau, nei su dirvozemio tyrimais.

  5. Nebesvajokite patys verslo planus rasyt, tai nera tas pats kas pateikti paraiska supaprastinta tvarka, kur nereikia jokio verslo plano. Dabar nma labai kabinejasi, jei truksta daugiau nei dvieju dalyku iskart atmeta (nuo 2022 tokia taisykle), ir pritarsiu kad verslo plano rasymas yra bendras darbas su plano rasytoju, kazka pats zinai kazka rasytojas.. Siai dienai planai turi buti parasyti nepriekaistingai. Bet to galit rinktis ir kita miesta, visi dokumentai siunciami nuotoliniu

  6. O jei jau labai yra noras kazka pilti i kura papildomai yra keletas variantu: renkiesi kuro tiekeja, kuris gali pasiulyti keliais centais brangesni dyzelina, bet su profesionaliais priedais (pvz BASF priedu). Arba pats perki dyzelino prieda, pvz john deere gamintojo, yra ir ziemai ir vasarai ir dar pora rusiu. Yra ir kitu rimtu gamintoju.

×
×
  • Create New...