Jump to content

jonasvln

Nariai
  • Pranešimai

    13
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

jonasvln paskutinį kartą gavo apdovanojimą Lapkričio 21 2019

jonasvln paskelbtas turinys buvo labiausiai mėgstamas

Miestas

  • Miestas
    vln

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

jonasvln pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

12

Reputacija

  1. jonasvln

    Kas vyksta Lietuvoje?

    Net tarp šitam forume diskutuojančių asmenų yra ūkininkų kurie turi nuosavos, išpirktos žemės po porą šimtų hektarų. Paprastas pasiūlymas ir paprasta matematika. Matau pas vieną žemaitija, pas kitą Kėdainiai. Geros žemės. Išnuomokit didesniam kaimynui. 200ha x 200eur = 40k eur į metus. Parodykit samdomą darbą kur tokia matematika gaunasi. Nereikės verkt ir pasakot kaip blogai.
  2. jonasvln

    Kas vyksta Lietuvoje?

    Tiesiog įdomi jūsų nuomonė. Tikrai aš nepavydžiu. Ne piniguose gyvenime laimė. Nerūpi man jūsų hiluxai ar kitas materealus šlamštas. Aš už tai, kad jums visiems būtų gerai ir gyvenime sektūsi, bet tai neturi būti kitų kaina. Galbūt ateis kada laikas kai supras ūkininkai, kad jie ne vieni po saule ir visiems yra sunku, kad ir kokia verslo rūšis.
  3. jonasvln

    Kas vyksta Lietuvoje?

    Ar tikras, kad nereikia didelių investicijų? Parduodi statybininkui, logistui - viskas vyksta tradicine tvarka. Parduodi ūkininkui, tai visada sugalvos kokią nesamoningą finansavimo schemą. "Tu man dabar duok, aš tau per du metus atsiskaitysiu". Pasakai apie palūkanas piestu stojasi. Kaip čia dabar ponui palūkanas siūlai kai konkurentai pinigus dykai dalina. Trąšas imat į priekį, už derlių pinigus imat į priekį. Norint su jumis dirbti reikia turėti nežmonišką kapitalą. Bet kur tu tai suprasi, visi blogi ir jus apgaut nori. Dėl žemės. Tu rimtai čia ar apsimeti? Žemės paskolą imi dešimčiai metų. Išsimoki - žemė tavo. Parduok, nuomok, dirbk. Atsiimsi pinigus. Bet tu matai tik šiandien, kaip blogai, kad paskolą mokėti reikia už žemę kuri bus tavo. Čia verki, kad žemė brangi, čia, kad neatsiperka. Džiaukis, reiškia žemei yra paklausa. Išsipirksi, padirbsi, parduosi, gal bus pabrangus. Turėsi ką vaikam palikt. Čia vėl blogai, vėl verki. Visi priešai. Gal dar ir žemės nemokamai nori?
  4. jonasvln

    Kas vyksta Lietuvoje?

    Gražu žiūrėti kaip su "feisbukiniais" ginčinatės, o dabar argumentų pritrūko kažką atsakyti. Esat išnaglėję, išlepinti ir atėjo jūsų eilė. Dalinkitės pelnu, mokėkit mokesčius, nustokit klastot dokumentus, pirkimus, deklaravimus. Jeigu nesugebat - bankrutuokit. P.S. tiek kiek jūsų čia kryžius statančių ir netikras ašaras braukiančių, tiek pat žinau realiai ir tikrų, verslių ūkininkų kuriem jaučiu pagarba už tą ką jie daro. Jie laukia kada toki kaip tu, Ramai, bankrutuos, kad galėtų dirbti tavo žemę ir uždirbti daugiau.
  5. jonasvln

    Kas vyksta Lietuvoje?

    Sutinku, bankai yra absoliutus blogis ir šiai dienai išvis su konkurencija pas juos prastai. O kas dėl įmonių tai patikėk mokesčiai visi sumokėti pas tas įmones kurios artimiausiu metu neturi planų bankroto iškelti. Ypatingai su tokia konkurencinga aplinka kada vienas ant kito siundo mokesčius. Nieko nepaslėpsi.
  6. jonasvln

    Kas vyksta Lietuvoje?

    O tu čia koks generolas gal, kad tau pagarbą atiduot reikia?
  7. jonasvln

    Kas vyksta Lietuvoje?

    Kai nebelieka argumentu - lieka rašyba. Good job.
  8. jonasvln

    Kas vyksta Lietuvoje?

    O tau atrodo normalu, kad turint 500k apyvartos grynasis pelnas, nuo kurio mokami mokesčiai, deklaruojamas 2000 eurų?
  9. jonasvln

    Kas vyksta Lietuvoje?

    Atsiversk kokį ekonomikos vadovėlį, gal suprasi kas yra efektyvus darbas tada.
  10. jonasvln

    Kas vyksta Lietuvoje?

    Atsiemu savo teiginį, kad apsimetat durnais. Matau tiesiog durni. Ūkininkų nuo 50ha iki tūkstantinių bendrovių balansus matęs ir žinau realią situaciją. Nu ką jūs apgaudinėjat. Turit gerai ir norit dar geriau. Kodėl su jumis kažkas turėtų elgtis skirtingai? Davai visus į vieną katilą ir kas kaip moka, tas taip šoka.
  11. jonasvln

    Kas vyksta Lietuvoje?

    Koks skirtumas iš kurios aš įmonės, tai fakto nekeičia. UAB lengvatų neturi kaip ūkininkas ir aš laaabaaai laukiu tos dienos kada šitas riedulys nuo kalno pradėjęs riedėti įsibėgės ir susilyginsim. Dirbat neefektingai, pinigus švaistot. Visa laimė, kad bankai dar jus pristabdo ir neleidžia tiek visko prisipirkt kiek jūs norit, nes esat gatavi patys save į bankrotą nuvaryt ant kiek nemokat pinigų skaičiuot.
  12. jonasvln

    Kas vyksta Lietuvoje?

    Nuo ko jūs ginatės? Nuo mokesčių sulyginimo su kitais verslais? Kodėl jūs, ūkininkai esate nuskriaustoji kasta, bet įmonės kurios jums parduoda turi mokėti pilnus mokesčius dirbdami su mažesne negu jūsų marža? Jūs esate mūsų tikslinis klientas, mes lygiai taip pat priklausomi nuo to lis ar nelis. Šūdinas derlius - toki pat ir pardavimai. Bet jūs bėgat verkti, gaunat stichinę sausrą, lengvatas, išmokas ir t.t. Bet mes esam traukiami pilnu tempu per visus galus. Kodėl jūs kitoki? Ūkis nebėra lygu ūkininkui. Ūkis turėtų būti lygu UAB. Vykdote veiklą, samdote žmones, gaminate ir parduodate produkciją. Mokėkit tą patį kaip ir visi. Lengva mulkint miestiečius kurie su tuo visiškai nesusiduria. Gyvas pavyzdys - ūkis 400ha, perkama nauja technika, balanse du metai iš eilės grynasis pelnas 2000 EUR. Niekam nerūpi. Kaip galvojat mokesčiai ką sakytų UAB įmonei kuri tokį balansą pateiktų? Mano nuomone jus dar mažai čia kabina.
  13. jonasvln

    Kas vyksta Lietuvoje?

    Nustokit su tais kryžiais ir paverkimais. Supraskit pagaliau, ūkis yra verslas. Blogi verslininkai bankrutuoja. Smulkus verslas neišsilaiko, nes taip veikia ekonomika. Jūs, smulkieji ūkininkai, kurie turite po 50 ha "ant galvos". Meskit šitą reikalą, parduokit savo trobas, išsinuomokit mieste butą, uždirbkit su žmona po 800-1000 į rankas ir gyvensit kaip niekada negyvenot su savo belarusais. Didieji ūkininkai išvis juokinga klausyt žinant situaciją. Verkia per televizorių - 1200 ha savininkas su didelio derlingumo žemėmis Kėdainiuose. Matai jam 4000Eur reikės papildomai taršos mokestį susimokėti. Mokesčiai per dideli? NEBEŪKININKAUKIT. Pasaulis globalus, žaliavos iš kitur atsiplukdysim. Kinai kulia rekordinius derlius ir parduoda už juokingą kainą. Per tiek metų darbo su jumis iki dabar nesuprantu ar jūs toki kvaili ar naudojatės tuo, kad jus ištisai kažkas gelbėja ir apsimetat kvailais. Neturi NEI VIENAS kitas verslas tokių išlygų kaip turi ūkis. Visų pirma, tai reikėtų seimo dėmesį atkreipti į tokius dalykus kaip - NMA skelbiami pirkimai ir jų legalumas, ūkininkų metiniai balansai ir kiek juose neatsispindi tikrovė. Daržovių ir ekologinius ūkius išvis reikėtų kas savaitę tikrint. Verkiat, kad darbininkų nėra, bet visi prisirinkę alchašų kaime su snukiais be dantų, mokat minimumą ir dar pykstat, kad purkšt naktį, arba būt šūduose iki kiaušų nenori. Pasakysit "Jeigu taip lengva padaryk pats". Nedarysiu, šūdinas jūsų verslas. Bet jūsų pririštų niekas nelaiko. Išparduokit savo laužus, išnuomokit žemę didesniam kaimynui ir visiem bus geriau. Jūs - kuriuos reikia ištisai gelbėti dėl jūsų bukų sprendimų, neuždirbat patys, o ir kitiem neduodat. Pykit, nepykit, man nerūpi, bet didžioji dalis tiesiog esate ekonomiškai per kvaili. Jums dirbti samdomais būtų iššūkis. Aš galiu garantuoti, kad visi kurie čia verkiate dėl blogų paskutinių trejų metų kitais metais vos tik būtų geriau bėgtumėt technikos pirkti.
×
×
  • Create New...