Jump to content

ist17

Nariai
  • Pranešimai

    158
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius ist17

  1. Prieš 11 valandų, manttys pranešimas:

    man tai kaip tik priešingai atrodo. Atrodo, kad žmogus bandau jau daug metų ir nieko stebuklingo nepamatė, kiti gi pasėjo vienus metus ar užaugino vieną derlių ir jau svaigsta kažką :D Agronoms tiesiog labai diplomatiškas :P

     

    Mano dabartinis suvokimas toks - esmė - žemės dirbimo padargus turi pakeisti tarpiniai pasėliai savo šaknimis + dirvos gyventojai - t.y. BENT JAU purenimą (nekalbant apie visą kitą). Jei sėjomaina bent iš 4, problemų su šiaudais neturėtų kilti (?).

    'jau daug metų bandyti' iš esmės reikštų - nuolatinis eksperimentavimas su tarpiniais ir biotechnologijų taikymas.  

    Aš žinau vieną, pas mane bent kas 3-4 metus reikia flatlinerio, kol tarpiniai tik pavadinimas :D

     

     

  2. prieš valandą, Bulvinykas pranešimas:

    Nu padėliok matematiką, kad visiems būtų aišku, kaip kuldamas 4 uždirbi tiek pat kiek 8.

    Aš tik darau prielaida. Reikia klausti jei įdomu, o ne stebėtis ir daryti išvadas iš šono.

    Na gerai, o jei sudėjai dėl 10 tonų ir kūliai 6 (buvo taip šiemet) nors varpos ir didelės buvo.

  3. prieš 46 minutes , Gnytasis pranešimas:

    As dar vis mastau ziurineju, bet kolkas no till nevilioja del kaskokiu tai ypatingu tarpiniu kuriu misiniai nelabai pigus. Plius cia seku netoliese no tillscika tai paseliu kaskokiu geresniu ir nemaciau. Varpos dvigubai trumpesnes ir paselis dvigubai retesnis nezavi tikrai tai arba dirvozemis per sunkus no till arba neisivaizduoju ko ten skursta visada nors zinomas notilscikas :)

    Tai jam gal dvigubai mažesnių varpų užtenka, kad uždirbtų tą patį, ką tu, kodėl nepaklausi? :D:D

  4. Prieš 12 valandų, vrimvydas pranešimas:

    Buvo metai kai kvieciu pasejau 60%nuo planuoto kiekio nes gamta neleido . Seip yra auksine teisykle , kiekvienai kulturai pagrindiniai darbai(kulimas seja ) turi trukti trys dienas (kvieciai skiriami i ankstivus ir velivus )arba 30 val . Tiek laiko visada galma surasti tnkamom salygom 

    Bet jūsų patirtis su 60% - neįrodo, kad nevisada? 

  5. Prieš 2 valandas, vrimvydas pranešimas:

     pyst ir ilenda i zeme dvien dienom peranksti i poros metu darbas suniui ant uodeguos . 

    Tik, o jei kitą dieną lietus 2 savaičių, ir po to vėl ilgas_____ laukimas optimalaus drėgnumo augalinėmis liekanomis užklotame lauke... tai nėra gerai ūkininko psichinei sveikatai :D 

    Pavasarį turėjau tokią situaciją. Idealių sąlygų laukimas, ypač sunkiose dirvose vs sėjos data. Kaip sprendžiate šią dilemą?

  6. prieš 10 minutes , Planetarke pranešimas:

    Aš dar kartą pasikartosiu: kodėl tavo ariami laukai nėra piktybiškai ariami o dgp suarta yra piktybiškai? Kodėl būtent toje pačioje vietoje turi būti dgp, ir negali būti kituose laukuose pvz tavo? Ką žmogus padarė žemei, jei suarė pievą? Taip išeina, kad ten kur kadaise buvo pievos tai ten gali būti tik pievos. Tai žmonės yra likimo įkaitai, nes jie pirko žemę, ruošės sėti javus, bet jie negali, nes būtent ten turi būti pievos ir ne kitaip? Tada turi atsisakyti veiklos? Tai imkim nuo kokių 1970. Tada dar daugiau pievų buvo. Tai kas jas suarė, irgi padarė piktybiškai. Tai irgi tuos ūkius sunaikinti, nes gyvulių jie nelaikys, o arti negali. Nu nėra jokios logikos tame. 

    Na tu ir bukas. 

    Piktybiškai, nes žino, jog greičiausiai išdalins ant visų, tai va dabar važiuoja ir aria.

    Prieš perkant dgp jau kas domėjosi žinojo, kad gali reikėti išlaikyti. Todėl buvo tokių, kurie nepirko. O tie kas pirko ir žinojo kokioj keistoj šalį gyvenam dabar bus išlošę. Tai kur tau čia teisingumas. Viso gero.

  7. prieš 9 minutes , Planetarke pranešimas:

    Ne mano pievas turi atsėti, o prisiimti su visais kartu tas pievas kaip dr vieną ekologinę priemonę. O tu atsakyk, kodėl aš turiu atsėti pievas? Kuo mano žemė ypatinga, kad tik joje turi būti pievos o pas tave nei kelių arų negali? Parodyk dokumentą, kuriame parašyta, kad stojant į Europos sąjunga negalėjom arti tarybinių pievų, nes jos turi būti pievos, o ne ariama žemė. 

     

    Tu klausei ką daryti pas kuriuos žemės derlingos, aš tau atsakiau, kad atsėti jas nėra jokių problemų. O štai tau yra. Kaip suprantu, tai galioja pievoms artoms iki 2 metų nuo šiandien. Tu man parodyk verslą, kur nėra konkurencijos ir taisyklių.

  8. prieš 5 minutes , dova07 pranešimas:

    O tai kokios sankcijos jei pernai buvo pieva o šiemet nedeklaruoti tie plotai ir net neaišku kas ten juose vyksta per ūkine veikla ? Kiek atsimenu įsipareigojimas yra 5 metus nepertraukiamai deklaruoti nuo pirmos išmokos gavimo dienos. O žmones deklaruoja jau 20metu. 

    Sankcijos, jei gavus laišką, neįgyendini jo turinio, easy peasy.

  9. prieš 40 minutes , Planetarke pranešimas:

    Bet tu man paaiškink, kuo išskirtinė yra dirva, kuri kadaise buvo dgp nuo tos, kuri nebuvo? Aš nekalbu apie faktą, ką reiks padaryti, aš kalbu apie priemonės esmę. Kodėl Kėdainiuose ar Vilkaviškyje negali viduryje kviečių laukų būti gabalas dgp? Kuo tie laukai nuo tų, kur buvo dgp ir dabar vėl reikia atstayti. Čia žiūriu susirinkus dauguma, kuri nėra mėšlo kabinus. Jūs nesuprantate, kas yra darbas. Kodėl tie žmonės, kurie aparė pievą, prikūlė 3 tonas kviečių ir pamatė, kaip yra smagu nesikelti 4h ryto, prie -25 kurti techniką  kad pašerti gyvulius, pamilžti karves ir dar sulaukti pieno surinkimo. Čia dauguma žmonių, kurie laikė  gyvulius liečia tas dgp klausimas. Kodėl jie negali gyventi kaip žmonės, o ne tampyti bergždžią tešmenį? Kodėl jie turi laikyti tas pievas o jūs ne? Atsimerkite žmonės, žemė ta pati, tik balai skiriasi. O grūdininkai puikiai gyvena ir prastose žemėse. Primenu, aš kalbu ne apie faktą. Kalbu apie esmę, kodėl turi laikyti pievą vienas arba kitas, o ne visi?

    Aš taip pat pritariu. Bet kodėl vienam rajone žemė kainuoja 8 tūkst., o kitam 3 tūkst. Kodėl vienam rajone su tuo pačiu x trašų kulsi 8t, o kitam 4t? Ar kas nors liepė jums tą mėšlą kabinti? Galėjai medžius sodinti. Taigi čia papraščiausia ekonomika ir tavo sprendimai.

  10. prieš valandą, JCB pranešimas:

    Va brolau, matau supranti esmę, ne kaip kurie užsispyrę kaip ožiai vieno pasakymo, dėjai varnelę deklaruodamas tai atsėk jei arei... ar bent vienas skaitė kas ten parašyta ir rado, kad atkurti turės tie kas arė? Lietuvos mastu sumažės, lietuva ir atkurti turės... o dabar baksnoja vienas į kitą. 

    Kad ir koks sprendimas bus, jis kiekvienam netiks. Taip niekada ir nebuvo.

    Baksnoja, nes vieni gavo 70% paramą - "žemės užarimui", o kiti gaus atsėti be paramos.

  11. prieš valandą, AG Paulius pranešimas:

     Tikėtina kad būtų įjungti žymiai griežtesni mechanizmai, ir tada diskusijos bus beprasmės apie tai kiek kainavo mano žemė, arba ką daryti su biomase lauke. 

    Ir kas tai būtų? Sodintų į vagonus už tai kad pievų neatkuri savo privačioje nuosavybėje? 

    Jei sugalvotume ką daryti su biomase, kad gautume iš jos pakankamai pajamų, ši diskusija taptų beprasmė.

     

×
×
  • Create New...