Jump to content

ist17

Nariai
  • Pranešimai

    158
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario ist17 paskelbtas turinys

  1. ist17

    No-till

    Mano dabartinis suvokimas toks - esmė - žemės dirbimo padargus turi pakeisti tarpiniai pasėliai savo šaknimis + dirvos gyventojai - t.y. BENT JAU purenimą (nekalbant apie visą kitą). Jei sėjomaina bent iš 4, problemų su šiaudais neturėtų kilti (?). 'jau daug metų bandyti' iš esmės reikštų - nuolatinis eksperimentavimas su tarpiniais ir biotechnologijų taikymas. Aš žinau vieną, pas mane bent kas 3-4 metus reikia flatlinerio, kol tarpiniai tik pavadinimas
  2. ist17

    No-till

    Kaip pupos atrodė prieš kūlimą?
  3. ist17

    No-till

    Aš tik darau prielaida. Reikia klausti jei įdomu, o ne stebėtis ir daryti išvadas iš šono. Na gerai, o jei sudėjai dėl 10 tonų ir kūliai 6 (buvo taip šiemet) nors varpos ir didelės buvo.
  4. ist17

    No-till

    Tai jam gal dvigubai mažesnių varpų užtenka, kad uždirbtų tą patį, ką tu, kodėl nepaklausi?
  5. ist17

    No-till

    Bet jūsų patirtis su 60% - neįrodo, kad nevisada?
  6. ist17

    No-till

    Tik, o jei kitą dieną lietus 2 savaičių, ir po to vėl ilgas_____ laukimas optimalaus drėgnumo augalinėmis liekanomis užklotame lauke... tai nėra gerai ūkininko psichinei sveikatai Pavasarį turėjau tokią situaciją. Idealių sąlygų laukimas, ypač sunkiose dirvose vs sėjos data. Kaip sprendžiate šią dilemą?
  7. ist17

    Herbicidai

    Gal galit plačiau? O su išnaikinti daržinę žliugę ž.rapsuose - pavasarį?
  8. Pvz. pas mus, paskutinius 2 metus pelningiausia vasarinė kultūra buvo pūdymas.
  9. Kai bus sprendimai priimti, kam tada ta diskusija?
  10. Na tu ir bukas. Piktybiškai, nes žino, jog greičiausiai išdalins ant visų, tai va dabar važiuoja ir aria. Prieš perkant dgp jau kas domėjosi žinojo, kad gali reikėti išlaikyti. Todėl buvo tokių, kurie nepirko. O tie kas pirko ir žinojo kokioj keistoj šalį gyvenam dabar bus išlošę. Tai kur tau čia teisingumas. Viso gero.
  11. Tai ir kalbėk už save. Naturalus miškas, nesugalvotume nieko geriau. Bet vis kovot reikia. Nukris kainos, baigsis čia tos bėdos.
  12. O dieve mano, tarsi čia nepavieniai atvejai. Klausimas apie ką bus tas laiškas, jei draugiškas % nuo viso ploto.. aš apie tai.
  13. Tu klausei ką daryti pas kuriuos žemės derlingos, aš tau atsakiau, kad atsėti jas nėra jokių problemų. O štai tau yra. Kaip suprantu, tai galioja pievoms artoms iki 2 metų nuo šiandien. Tu man parodyk verslą, kur nėra konkurencijos ir taisyklių.
  14. Sankcijos, jei gavus laišką, neįgyendini jo turinio, easy peasy.
  15. Tai ir dabar yra, jokių problemų su pievų atsėjimu nematau, tik kodėl aš turiu tavo pievas atsėti?
  16. Ir sankcijos dar yra. O tai jau paramos grąžinimas ir dalis nuo visų gaunamų išmokų.
  17. Nes tą patį darbą dirbant, aš min. 2 kartus daugiau uždirbsiu. Ir net neabejoju, jog yra sritis, kur tu dirbant tą patį ką aš uždirbsi 2x daugiau. Kaip manai, kas šaliai labiau apsimoka?
  18. Aš taip pat pritariu. Bet kodėl vienam rajone žemė kainuoja 8 tūkst., o kitam 3 tūkst. Kodėl vienam rajone su tuo pačiu x trašų kulsi 8t, o kitam 4t? Ar kas nors liepė jums tą mėšlą kabinti? Galėjai medžius sodinti. Taigi čia papraščiausia ekonomika ir tavo sprendimai.
  19. Ar tikrai? Per paskutinius 7 metus būnant gyvulininku ir negauti paramos, čia reikėjo sugebėti taip. Nu ok, nebaksnojam, bet ateityje tikiuosi nesigirdės kaip nemelioruotose laukuose pražuvo derlius, laukiniai gyvūnai pridarė nuostolių laukams miškuose ir kad ant žvyro kviečiai sunkiai auga.
  20. Baksnoja, nes vieni gavo 70% paramą - "žemės užarimui", o kiti gaus atsėti be paramos.
  21. Ir kas tai būtų? Sodintų į vagonus už tai kad pievų neatkuri savo privačioje nuosavybėje? Jei sugalvotume ką daryti su biomase, kad gautume iš jos pakankamai pajamų, ši diskusija taptų beprasmė.
  22. Andrew Carnegie - "He who dies rich, dies disgraced."
  23. Nei palaikiau, nei ką. Nesigilinau. Bet su tokiais verslo patarimais, ir pensiją leisi paskolas atidavinėdamas, aš tik apie tai.
×
×
  • Create New...