Jump to content

KBur

Nariai
  • Pranešimai

    29
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario KBur paskelbtas turinys

  1. Neklaidinkit žmonių!!! Cituokit visą punktą ir skaitykit ką rašot. Jūsų cituojamame Taisyklių punkte rašoma: 30.5.2. jei nuo 1 iki 2 metų yra pripažinto žemės ūkio kooperatyvo narys, skiriama 10 balų;
  2. Teko aiškintis dėl panašaus keitimo tai leido tik ganėtinai sunku pagrįsti, nes reikia įrodyti kodėl tai nebuvo anksčiau nenumatyta, ar toks keitimas nesumažins projekto rodiklių ir pan. Darbo daug. Ir pirmiausia rekomenduočiau susisiekti su projekto administratore, kai kurios pasiūlo sprendimų būdus ir pasiūlo ką rašyti.
  3. Na sprendžiant iš to kad kai kurie eis pakartotinai ir tikrai mažinsis intensyvumą, todėl bus daugiau gaunančių paramą. Tai manyčiau 66 bus pereinamas balas.
  4. Mūsų regione kainos prasideda nuo 500 Eur. Koks pereinamasis balas prognozuojat bus?
  5. KBur

    Triusė ėda vaikus

    Pas mane irgi jau 2 vadas suvalgė. Prieš kelias dienas sulaukiau trečiosios vados ir jau augina.
  6. Atlikinėkit kiek norit tuos "namų darbus", jei turima žemė yra palankiose vietose ir nesi kooperatyvo narys iškart negauni balų. Ir jokie "namų darbų" atlikimai to nepakeis. Su amžiumi dar galima perrašyti kažkam kitam jei tik yra kam.
  7. O kas pridavė Utenoje gal žinote kuris skyrius vertina? Vis dar laukiam su 70 balų kažkokių žinių...
  8. 2017 metais nebuvo net konkurso. 2016 metais taip pat.
  9. 2018 metais paraiškų jaunojo ūkininko net nerinko https://www.nma.lt/uploads/files/dir2348/dir117/dir5/17_0.php
  10. Na jei pats projektą rašysiesi tai tikrai bandyti verta (nors ir nedaug vilties), bet jei pirksi konsultavimo paslaugas, tai vargu ar verta remti konsultantus. Jau yra 14 paraiškų, o dar tik pirmos paraiškų rinkimo dienos.
  11. Tie patys vadybininkai turbūt sakė, kad ir pereinamas balas bus 65
  12. Sėklinti pienines karves su mėsiniu buliumi ar nebus pernelyg rizikinga? Pieninės karvės dažnu atveju yra smulkesnės nei mėsinės tad atsakingai reikėtų pasirinkti mėsinio buliaus veislę. Belgų mėlynieji, limuzinai, šarolė ir simentalų veislės veršeliai gimsta jau virš 40 kg. svorio.
  13. Kad reikia perdirbti visi supranta, tačiau reikia pagalvoti apie pardavimo rinkas. Ir jei tarkim turėsi 10 pieninių karvių tai reikia pasiskaičiuoti, kad per dieną vidutiniškai teks perdirbti 137 litrus pieno ir jį perdirbus parduoti. Natūralaus jogurto galiojimo laikas tikrai neilgas. O mini cecho įrengimui su šaldymo įranga turėtų pakakti 40 000 Eur, jei jau turimos patalpos.
  14. Pridėti pinigų galės tik tiems, kurie vienodą balų skaičių rinks (sudarius prioritetinę eilę).
  15. Na ne tik Utenoje ir Plungėje galima surinkti 85 balus. Nepalankių vietovių žemėlapis dar ganėtinai nemažas. Juk ir narystė kooperatyve duoda balus.
  16. Na yra tokių kurie dar svarsto didintis 21 proc. ar 51 proc. O per pirmadienį atnešė 20 proc. ir šis tempas gali ne tik kad nemažėti, bet dar ir didėti. O ir pati dar prieš paraiškų rinkimą susiderėjau, kad bus viršyta skirta paramos suma ir surinkta daugiau nei 235 proc. paraiškų.
  17. Atnaujino. 700 paraiškų. 104,71 proc. jau turim. Na dar 4 dienos tai manau 200 proc. viršysim
  18. Pagal tai kad dokumentą paskutinį kartą koregavo NMA darbuotoja tai manau informacija teisinga ir gauta iš NMA.
  19. Jau yra patvirtintos Taisyklės http://old.zum.lt/index.php?-1992915013 Ir pagal naująsias taisykles nėra apribojimo ar gyvus galvijus parduoti ar skerdeną
  20. Pagal dabartinį grafiką bus renkamos nuo lapkričio 4 d. iki gruodžio 31 d.
  21. Tai tiesiog vadovaujasi Administravimo taisyklių 78 punktu ir PVM pagal ŽŪMIS nefinansuos. Kreipkitės į ŽŪMIS administratorių arba teikite popierinę paraišką.
  22. ŽŪMIS paraiška parengta turėtų būti pagal administravimo taisykles. Administravimo taisyklėse nurodyta, kad PVM netinkamos finansuoti išlaidos. Taip pat ŽŪMIS mato Jūs PVM mokėtojas ar ne. Pasiskambinus bendruoju NMA telefonu informavo, kad PVM gali būti ir nefinansuojamas jei pareiškėjas PVM mokėtojas. Bet gali ir finansuoti priklausys nuo vertintojos.
  23. Pirmais metais pajamų rodyti tikrai nereikia, pajamas privaloma rodyti ir pelningą veiklą vykdyti tik nuo paskutinių projekto įgyvendinimo metų. Projektas įgyvendintas turės būti (bent jau pagal dabartinį projektą) per 4 metus, o mėsiniai galvijai per tiek metų tikrai užauga ir yra tinkami pardavimui.
  24. O kokių konkrečiai patikslintų duomenų prašo?
×
×
  • Create New...