Jump to content

Artojus

Nariai
  • Pranešimai

    241
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Vilnius

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

Artojus pasiekimai

Dažnas dalyvis

Dažnas dalyvis (3/5)

78

Reputacija

  1. tai karves kalėjime laikysi?pas mane ateityje irgi yra planai atsisakyt ganymo,bet aš vistiek prie fermos paliksiu kelių ha plotą išeit pasivaikščiot.
  2. šiaip manau reikėjo sėt kovo mėnesį,tada būtų ramu.
  3. Artojus

    kukuruzu smulkinimas

    Paskaičiuokim su didelėmis magaryčiomis-6ha sulėkščiavimui,suarimui,mėšlo išvežimui sudeginau 1000ltr saliarkos kuri kainavo 650 e už pasėjimą sumokėjau 6x30=180e,maisterio sunaudojau 8ltr po 31 e sumoje 250e už nupjovimą 6x85=510 plius 250 ltr saliarkos už 170e už rulonavimą 317 rulonų po 12,5e =4000e ną ir susidaro 5760e,suapvalinkim iki 6000 ir padalinam iš 317 ir gaunas18,9euro už rulį.Sakysit o kur trašos,mikrikai,masės vežimas?Trešiau gausiai su mėšlu,mineralinių nenaudojau,tų visokių nesamonių mikrikų taip pat nenaudojau,masę vežt padėjo draugai,jiems už tai pasėjau žolę šį pavasarį.Mano giminaitis naudojo trašas,purškė kelis kartus su mikrikais ir tai suskaičiavo tik 24 eurus už rulį.
  4. Artojus

    kukuruzu smulkinimas

    aš iš 6ha prisukau 317 rulių,bet daug masės pjaunant išvarė ant žemės,visur pūpsojo krūvos,kažkiek išdrapalino šernai,ir 0,5 ha durpyne buvo labai reti ir nususę nes pavasarį gerokai apšalo,jei viskas būtų liuks manau būtų buvę mažiausiai 60 rulių iš ha.
  5. Artojus

    kukuruzu smulkinimas

    Aš užpernai pats pirkau rulius po 50 eurų,tai kai mano brolis kuris gyvena švedijoje papasakojo savo pažystamam švedui,kad po tiek mokėjau jis sako,kad pirkau pusvelčiui,nes jie už šienainį mokėjo po100-200 eurų.
  6. Artojus

    kukuruzu smulkinimas

    Pardavimas priklausys nuo to kokie bus metai,jei lietaus bus sočiai,visi prisisuks šienainio tai kukurūzų rulių nebus kur dėt.Man rulio savikaina gavos max 20 eurų.Čia ieina ne tik rulonavimas,bet ir sėklos kaina,chemikalai,saliarka,pasėjimas ir tt.
  7. Artojus

    kukuruzu smulkinimas

    įeik į agrotekos puslapį,ten yra kainininkas,varijantų yra visokių,gali duot ir savo traktorių tada bus pigiau,gali duot plėvelę,gali neduot,kai jie dirba su savo traktoriumi vien už darbą reikia mokėt 9,4 euro už rulį be pvm,man jie rulonavo su savo medžiagom,tai rulono kaina gavos 12,4 euro be pvm.
  8. Artojus

    kukuruzu smulkinimas

    45-50 eurų,pigiau niekur negirdėjau,kad būtų nupirkę,iš manes ne vienas kaulijo,kad parduočiau,bet negalėjau nes pats vos užtekau.
  9. Artojus

    kukuruzu smulkinimas

    nėra paklausos todėl,kad suvalkijoje mažai gyvulių,o žemaitijoje tik turėk parduot,visi žiūri iš kuo arčiau nusipirkt nes atvežimas brangiai kainuoja,juk iš suvalkijos į žemaitija su traktoriu neprisiveši,tenka fūrą samdyt.
  10. Artojus

    kukuruzu smulkinimas

    labai populiari,pernai prasikeikiau kol atvažiavo pas mane,reikėjo laukt apie 2 savaites.
  11. Artojus

    kukuruzu smulkinimas

    šiemet reikėjo pas mus tik turėt,graibstė kukurūzų rulonus kaip pasiutę.
  12. Artojus

    Pieno kainos

    Tos viltys man kėlė juoką ,nes projekto sumanytojai sugalvojo gamint kažkokį išskirtinį produktą,kurio dabar nėra kur dėt.Atsirado mat gudručiai,sugalvojo perspjaut visus,lyg to produkto negalėtų gamint kiti.O dėl kinijos tai išvis nesamonė gaunas,nes šalis už tūkstančių kilometrų ir to pasekoje susidaro dideli logistikos kaštai.Suaugę žmonės vaikiškais protais pasvaigo ir tuom viskas pasibaigė.
  13. Artojus

    Pieno kainos

    Neseniai vienas forumietis parašė man asmeninę žinutę,kad parašiau tiesą,nes šiame forume seniai yra diktatūra.Teko asmeniškai kalbėtis su kolegomis ūkininkais kurie pasakė tą patį,jie sakė,kad nebesidomi forumu,nes jei nesutinki su IŠRINKTŲJŲ nuomone,esi tada diskriminuojamas.Jie dalyvauja kituose forumuose,nes šis yra tikras šššššššššššššššššššššššššššš.
  14. Artojus

    Pieno kainos

    Tu mane gali vadint kaip nori,man nuo to nei šilta ,nei šalta,aš nesu toks įžeidus kaip kiti.Pagal mane žmogui negalima daryt žalos,o pliurpti galima ką nori nes nuo to niekas nesikeičia,žinoma negalima skelbt tikrovės neatitinkančių pramanų,nes nuo to gali atsirast pasekmės.Nors skelbiamės,kad esam demokratinė šalis,bet iki to mums dar toli.Pasakyk koks ir kieno įžeidimas buvo širyt kai forumietis parašė,kad pienas lt yra šūdas?Tegu jis turi savo nuomonę,kam reikia trint?gal žodis šūdas negražus,gal reikėjo rašyt išmata?
×
×
  • Create New...