Jump to content

toxpat

Nariai
  • Pranešimai

    32
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario toxpat paskelbtas turinys

  1. Gerb. projektų konsultantai, Ar galėtumėte pagelbėti ir išrašyti komercinį pasiūlymą paraiškos ir verslo plano parengimui? Savo ruoštu galėčiau atsilyginti tuo pačiu. Galinčius pagelbėti prašau parašyti A.Ž.
  2. Pareiškėjo ūkis ir valda paramos paraiškos pateikimo metu yra įregistruoti ne anksčiau kaip prieš 1 metus iki paramos paraiškos pateikimo.
  3. toxpat

    Nukentėja nuo LYDERIO GRUPĖS

    Sveiki, gal galite plačiau papasakoti kokiuose būtent pirkimuose dalyvavote ir ką daro minima įmonė? Gal tai padės ateičiai kitiems išvengti problemų.
  4. Galite parašyti motyvuotą prašymą į NMA, manau turėtų leisti. Prašyme nurodykite kodėl reikalingas būtent tokio galingumo traktorius, taip pat nepamaišytų ir trys nauji komerciniai pasiūlymai.
  5. Už nuomą balų neskyrė. Siūlyčiau pasidomėti, ką reiškia terminas "nuosava žemė".
  6. Kaip ir minėjau, jeigu turėjai nuosavos 5 ha ŽŪN, tai galima buvo gauti papildomai 10 balų. Ar laukti ar imtis veiksmų, čia jau priklauso nuo jūsų pačio Jeigu reikia pagalbos dėl paraiškos ir verslo plano parengimo, prašau kreipkitės A. Ž.
  7. Paklausimai gauti tokie, kad nesitikėta ir kaip minėjote, tas neaiškumų tikslinimas gaunasi iš pilno į kiaurą ir vėl iš naujo. Panašu, kad NMA kiek sutrikusi po FNTT kratų
  8. Laukiantiems naujo paraiškų rinkimo etapo gera žinia. NMA skelbia, kad paraiškas rinks 2017.07.03 - 2017.07.31 d.
  9. Mes geriausiu atveju, nuo paraiškos užregistravimo iki visų pinigų išmokėjimo esam susisukę per 7 mėn. Per tą laikotarpį buvo atlikti tokie darbai: sutarties pasirašymas, paskolos paėmimas, konkurso paskelbimas traktoriui, kiti pirkimai, pirkimų vertinimas, mokėjimo prašymas, galutinė ataskaita ir patikra vietoje.
  10. Šiandien, jau keli ūkininkai gavo paklausimus dėl tolimesnio projekto vertinimo. Iš Klaipėdos skyriaus. Panašu, kad ledai pajudėjo.
  11. Smulkūs ūkiai yra tie, kurių ekonominis dydis, išreikštas produkcijos standartine verte už praėjusius metus yra nuo 4000 EUR iki 7999 EUR. Kiti dar sutrumpintai vadina SP arba VED.
  12. O lėšas išmokėjo jau? Galvoju, kad turėtų išmokėti dar šiais metais.
  13. Paramos suma vienam paramos gavėjui iki 40 000 Eur be PVM. O kas bus 2017 kol kas neaišku.
  14. Be ūkininko pažymėjimo reikia dar įregistruoti ūkio valdą. Tačiau siūlyčiau viską gerai apgalvoti ir neskubėti, kadangi išsiėmus pažymėjimą pradės kapsėti dienos. Kaip žinote, pareiškėjo įsikūrimas paramos paraiškos teikimo metu neturi būti pasibaigęs. Verslo planą teikiate kartu su paraiška. Žemės galite turėti ir mažiau negu 5ha ŽŪN, tačiau tai priklauso nuo jūsų veiklos. Beje jeigu kalbate apie papildomus balus, tai šiais metais reikėjo turėti ne mažiau, kaip 5ha ŽŪN, tačiau kitais metais gali būti ir kitaip.
  15. Esu susidūręs šiuo klausimu kelis kartus. Jokio prašymo rašyti nereikėjo.
  16. Jau gaunami paklausimai dėl giminystės ryšių ir ūkio pajamų (16.6 taisyklių papunktis). Čia tiems kurie paraiškas teikė 2016-10-10 iki 2016-11-04 d.
  17. Po sutarties pasirašymo praveda 12000 EUR avansu arba mažiau, jeigu prašote mažesnės paramos sumos. Kitaip sakant 80 proc.
  18. Esu susidūręs su kiek kitokia situacija, tai kai balų per mažai suskaičiavo negu priklausė. Gerai, kad pakankamai greitai pamačiau... Pavyko viską suderinti telefonu ir jie buvo perskaičiuoti. Beje apie kurį paraiškų rinkimo etapą kalbate?
  19. Siūlau patiems nuvykti į kuo daugiau bankų ir pasidomėti kokias sąlygas jie siūlo. O šiaip keli ūkininkai gavo tikrai neblogus variantus iš Nordea banko.
  20. Pritariu, viskas kas perkama iš paramos lėšų turi būti nauja. Nors dažnai žmogui būtų naudingiau pirkti dėvėtą.
  21. Teikiant paraišką užteks 3 lygiaverčių pasiūlymų kiekvienai prekei.
  22. Rašykit motyvuotą prašymą NMA, turėtų leisti o ir patiems bus ramiau, kai turėsit leidimą.
  23. Gal ir galėčiau padėti, tačiau reikia, kad nupasakotumėte situaciją.
×
×
  • Create New...