Jump to content

Bitas

Nariai
  • Pranešimai

    63
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Anykščiai

Paskutiniai lankytojai

404 profilio peržiūros

Bitas pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

6

Reputacija

  1. Šiemet visi sako, kad žemelė labai lengvai ir gražiai dirbosi, tai sunku diskutuoti. Fendtas su man varikliu?
  2. 270ag pagal DIN standartą, viskas pagal gylį, asmeniškai privalumų 25cm nepamačiau, rapsui dirbam 20-22cm vidutinis greitis iki 10, kviečiam apie 18 greitį apie 12 išeina palaikyti, kažkiek gylį pagal lauką keičiam, šiemet viską lengvai praskutam nes žemės netolygios + vienmetės miglės bėdos ir poreikis apsilyginti laukus, o ir auga gražiau, tolygiau, kažkaip nematau nieko blogo dėl to pravažiavimo, dirbt vien idėja kad nekrutint žemės ar tik nemaišyt jos man keistai skamba. Nežinau kiek jinai dabar kainuoja, bet bent man asmeniškai jokios naujos technikos kaina neatrodo adekvati. O pats principas ir ar išeina sutaupyt kažką apčiuopiamai čia kitas klausimas. Pravažiuoti diskiniu ir sėti rapsą po to tikrai patogu ir leidžia žmogų sutaupyti, jei ūkis kokie 300ha tai rapsą per tris dienas ir pasėsi, bet jei reikia pasėti bent 250ha kviečių tai norėtųsi kažko našiau, o arklys tempiantis 6m jau yra brangus...
  3. Bitas

    Deklaravimas

    gali plačiau?
  4. Bitas

    New Holland CX kombainai

    Sveiki visi, gal kas iš cx savininkų galėtų daugiau papasakoti į kokias labiau specifines smulkias detales atkreipti dėmesį apžiūrinėjant tokį kombaina?
  5. Sveiki visi, gal kas susidūrę esat Amazone ux nesiurbia per siurbimo šlangą? ranka pridėjus vos ranką pritraukia. Šiaip purškimas veikia gerai.
  6. Bitas

    Tepalai technikai

    Šiaip panašios klampos tepalai tik priedais ir skiriasi, o kur kokių ir kiek priedų reikia ir apsprendžia tepalų specifikaciją, visiškai nesuprantu taupymo tepalų pasirinkimo ir keitimo sąskaita, pirkit iš pirmų rankų ir nebus tie tepalai tokie brangūs. Pvz. pas mane ir bielkis nuo naujo važiuoja su sintetiniu 5w30 ir nei valgo nei ką.
  7. Jei patirties nėra tai reiktų bent pavyzdžio kieno nors, vistiek kažkokio ir verslo planelio reikia. O iš savos patirties, jei be niuansų tai ir pats pasirašysi, bet jei pakeitimai kokie ar kas tai paprasčiau kai kas padeda, aš asmeniškai rekomenduoju investrą.
  8. Bitas

    pupu auginimas

    2020 apie 4t/ha pašarinių nesusitvarkyta su žolėm. 2021 1.7t/ha pašarinių beveik be žolių. 2022 5 su viršum švarių, maistinių, jei būtų šernai neaplankę būtų ir daugiau buvę. Pupas puola iškart pasėjus, pernai bandžiau repelentai padėjo. Su draugu diskutavom, stebuklų nėra su pupom, bet skaičiuojant daugiametį vidurkį į pliusą ir ne taip blogai, dar įvertinant priešseli ir tai kad darbus isskirsto...
  9. Bitas

    Strip-till

    Kiek pamenu pats turi fokusa, tai skirtumų nepastebėjai pvz ten kur buvo sugule ir skusta pažeme o kur aukščiau ir tarkim 30cm aukščiu pjauta?
  10. Bitas

    Strip-till

    O į kokio aukščio ražieną geriausiai sėja fokusas rapsą?
  11. Bitas

    Sėklos - Perku / Parduodu

    Gal kas grikių sėklos turit pora tonų maždaug?
  12. Bitas

    Trašų kainos

    Šiandien sakė neturi, bet galimai dar bus
×
×
  • Create New...