Jump to content

sgts

Nariai
  • Pranešimai

    164
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    3

Visas nario sgts paskelbtas turinys

  1. sgts

    ar reikia kam atkurti pievas

    Katik iš NMA gavau naują laišką, dėl daugiamečių pievų atkūrimo, kuriame nurodyta, kad ankstesnis pranešimas naikinamas (negalioja), o naujame vėl tas pats tekstas ir vėl liepimas atkurti, vėl grąsinimas sankcijomis. Į ankstesnį pranešimą siunčiau teisininko paruoštą raštą (kur LŪS dalijosi), taip pat kitus neatitikus nurodžiau, tačiau jokio atsakymo, tik kad ankstesnis pranešimas naikinamas ir še tau naujas, į siųstas pastabas neatsižvelgta. Tai ką vėl kartojasi dainelė, ar ir kiti gavo naujus pranešimus? ar gas gavot atsakymus į prieštaravimus pirmajam pranešimui?
  2. sgts

    Ūkininkų protesto akcijos

    Bet jie turi suprasti, kad nemažai ūkininkų yra ir statutiniai tarnautojai (policininkai, gaisrininkai, paseniečiai, muitininkai, kariškiai ir pan.), kurie ūkininkavimą papildmai pasirinko dėl mažos algos, siekiant papildyti šeimos biūdžetą. Ir matydami tokius kolegų veiksmus, manau mažai pritarimo sulauks.
  3. sgts

    Ūkininkų protesto akcijos

    Na peržiūrėjau ir aš video, tai kas pirmiausia užstrigo, kad ten ne šiaip sau eilinis policininkas, o pagal antpečius tai turintis komisaro laipsnį. Na ir tokias aukštas pareigas užimantis pareigūnas taip elgėsi, tai šalia stovintiems eiliniams policininkams manau ir turėtu būti gėda už viršininką. O šiaip pilnai palaikau pajūrio ūkininkus, mes į Vilnių šiaip lengvai su traktoriais nenuvažiuosim, tai bent taip galėjo parodyti nepritarimą vykdomai politikai. O tokie valdžios, teisėsaugos veiksmai tik dar labiau kels pasipiktinimą.
  4. sgts

    ar reikia kam atkurti pievas

    dar uz tuos 40ha nuoma reikia nepamiršti susimokėti, kuri tikrai viršis išmokas.
  5. sgts

    ar reikia kam atkurti pievas

    Ne blyn..tu tuo pats tiki?!!! tau atrodo kad mes skaičiuoti, dirbti, nemokame. Tik ariam pievas, knisames istisus metus, nuoma mokam didziausia, kad gale tik 0 turėtume.
  6. sgts

    ar reikia kam atkurti pievas

    Poros metų neužteks, nes šiais metais visi prisimėmėm dar papildomus įsipareigojimus su "Augalų kaita", tad keturis metus negalime mažinti plotų, plius vykdyti sėjomainą.
  7. sgts

    ar reikia kam atkurti pievas

    Vakar kelis kartus viceministras Giedraitis ir NMA atstovai pakartojo, kad sankcija pririšta ne prie sklypo, o prie ūkio. Nuo sklypo apribojimą nuėmei, sau ant ūkio uždėjai, o toliau jau tave kankis, kad atstatytum ir išlaikytum 5 metus, o ne sklypo savininką ar to sklypo peremėją. Paprašyk ŽŪR vakaryksčio posėdžio įrašą ir pats išgirsi.
  8. sgts

    ar reikia kam atkurti pievas

    Sankcijas gauni. Išmokų nedagauni.
  9. sgts

    ar reikia kam atkurti pievas

    Tai ir pasakė, kad taip ir kabės ir kasmet vis didės sankcija...tai ir sakau, kad visi kurie suarėm, tai nuėmėm sankcijas nuo sklypų, tačiau uždėjom ant ūkių...tad jei nieks nesutinka, savo nuosavuose laukuose darai DGP.
  10. sgts

    ar reikia kam atkurti pievas

    Po vakar ŽŪR organizuoto pasitarimo buvo pasakytą, kad sankcija uždedama ūkininkui, o ne plotui. Tai dabar gaunasi, kad tu jos išvengti gali tk atstatęs savo laukuose: nes jei atsisakai išarto lauko, sankcija lieka, turi atstatyti vistiek; atstatyti isartame lauke, gali tik lauko savininkui sutikus, savininkui nesutikus ar nebesinuomojant lauko, 8kininkas turi atkurti kitame lauke; atstatyta lauka turi islaikyti būtinai 5 metus, išlaikysi mažiau (pvz nuomuotojas pakeičia nuomone, atsiima žemę) ūkininkas privalo atstatyti kitur. Tai dabar gaunasi, kad biednas mažažemis, pardavęs paskutinę karvutę, suarė niekam nereikalingą pievutę, kad toliau galėtu išgyventi iš žemės dirbimo, tačiau jam įkala sankcija. Jis padidina žemės vertę, nes žemei panaikiną apribojimą, sankcija juk taikoma ūkininkui. Tai pamatęs didysis rajono augalininkas užkėlęs nuomos kainą perima sklypą, dirba toliau be apribojimų. O biednas ūkininkėlis lieka be sklypo ir su sankcija.
  11. sgts

    ar reikia kam atkurti pievas

    Ko prie to seimo...jei nei pirmininkė nei ministras nežada pasirodyti...vėl atsiųs Giedraitį, kurio pezalus jau "n" kartų girdėjom. Plius didžiausią problemą sukurė Žemaitijos regione, kur ūkininkas nei su traktoriuku iki seimo davažiuos, bei šiaip toliau nuo sostinės. Jau laikas rimčiausiai imtis priemonių, pvz blokuoti magistralinius kelius nuo Klaipėdos iki Vilniaus, Via Baltica nuo Šiaulių iki Vilniaus. Tokiu būdu visos Lietuvos ųkininkai galės prisijungti savo atkarpose.
  12. sgts

    ar reikia kam atkurti pievas

    Jo sitas geras arba reikia savo pievas susiarti, is kito ukininko nuvilioti dirbama zeme pasiulius uz nuoma 500 EUR. Ant tu lauku sudeklaruoti kaip atstatytas daugiametes pievas, ir po metu/dvieju atsisakyti nuomos, O kiti jei nori tegu perima isipareigojimus
  13. sgts

    ar reikia kam atkurti pievas

    Tu nespėliok, kas bus kitamet. Nes kitamet bus dar kitaip. Nes atkūrimo tvarka nustatoma ŽŪM ministro įsakymu. Tad jei per kitą deklaravima situacija nepagerės, tai miniterija dar labiau griežtins ir t.t. Vietinį savo įsakymą jie bet kada gali kaitalioti.
  14. sgts

    ar reikia kam atkurti pievas

    Na šiemet liepia atstatyti 69 proc, anksciau laiskai buvo, kad tereikia 53 proc. Kadangi pievos ir toliau ariamos, tad tas kas nori buti ramus ir ruošiasi atstatyti pievas, siūlau iškart 100 proc. atstatyti, nes atstatęs 69 proc. nežinai ar kitamet nesulauksi, kad reikia pvz. 89 proc. atstatyti
  15. sgts

    zalioji trasa.

    iš patirties pasiūlykit geriausią, naudingiausią, žaliajam pūdymui dviejų augalų mišinį.
  16. sgts

    Grūdų kainos?

    Didysis penktadienis.
  17. sgts

    Trašų kainos

    Duju kaina nesoko i aukstumas, tai kol kas ir trasu kaina netureti drastiskai keistis. Be to manau nemaza duju dali gamintojai yra uzpirke pries kainos didejima. O kiek is dabartines situacijos nores patys gamintojai/perpardavejai spekuliuoti, tai jie patys parduodami trasas parodys.
  18. sgts

    Grūdų kainos?

    Kuls ir tikrai ne ka maziau nei ankstesniais metais. Taciau klausymas logistikoje - geležinkelio vezes sunaikintos, keliai sunaikinti, uostu terminalai neaisku kieno puseje/kontroleje rudeni bus. Bet bendrai paemus grudu bus, o kiek panykos dar tuo laiku bus ir kaip srautai issiskirstis siuo metu manau niekas nezino.
  19. Kur jau tai girdeta...ar ne navickas budamas aplikos ministru i savo patarejus buvo pasikvietes oponenta miskininka, kuris buvo pries misku kirtima...kuo viskas baigesi - triuksmas nutilo, miskai toliau kertami tai ar nepasikartos istorija
  20. O tai ar nebuvo pakeitimu kad nors ir neturi gyvuliu bet 3 proc nuo deklaruoto ploto gali smulkinti.
  21. Reikia suprast kad nors dalis suarusiu ir atstatys, vistiek dgp mazes, nes didziausia dali dgp sudare smulkintojai, kurie jau siais metais dalis nebedeklaravo dgp, kiti nors ir smulkino bet deklaravo stebedami kuo viskas pasibaiks. Tai atstatytu pievu gali ir neuztekti, tad norim to ar ne judam prie bendro reikalvimo.
  22. Pats augalininkas ir nematau bedos jei reiks skirti dali ploto dgp, paskirsiu 5 metrus nuo kanalu ir keliu ir oho visai nemazas plotas gaunasi. Manau ir kiti augalininkai nesuare servitutiniu pravaziavimu nenukentes, o ir su kaimynais nesipyks. O tai pabandyk pro augalinko apseta lauka kuriam servitutinis pravaziavimas nustatytas pravaziuot iki savo lauko, tai ratus persauti/perdurt grasina:)
  23. sgts

    Kas vyksta Lietuvoje?

    Taip pat, reiktu ivertinti kad ateityje tiesiogines ismokos gali buti apmokestinamos kaip ir kitos pajamos, tai kazin ar verta bus tiek jau ir verstis per galva kad jas gauti;) Tūkstančiams gyventojų ministerija planuoja didesnius mokesčius | tv3.lt
  24. sgts

    Kas vyksta Lietuvoje?

    Kodel nedeklaruoti? Deklaruojam, tiesiog deklaruodami nurodome kad neatitinkame paramos reikalavimu, ko pasekoje kuras be akcizo priklauso, trasas ir chemija nurasyti galime deklaruotiems plotams, taip paramos uz plotus negauname bet turi laisve/galimybe pats itakoti derliu, o rezultatas kaip ir sakai - skaiciukai parodys...
  25. sgts

    Išmokos 2014-2020

    AISKUMO, dabar desimtmeti leido visiems arti, kol buvo virsitas kritinis taskas, o jam pasiekus baudziami bus tik paskutinieji. Tai jei jau visi pazeidinejome, tai teisingumo ir lygybes principu ir bauskime visus pazeidejus nuo atskaitos metu (2012 m.), nes kuo musu nusizengimas dabar didesnis uz tu kurie are pries pvz 4 metus?
×
×
  • Create New...