Jump to content

Kvaki

Nariai
  • Pranešimai

    20
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Kvaki paskelbtas turinys

  1. Kvaki

    Triušių auginimas

    Gaila gyva padara must. o mesai leliukisko dydzio triusiukai vis vien netinka...
  2. Kvaki

    Triušių auginimas

    Sveiki, gal galite pararti, kaip triušiukus "atšerti". Turiu vieną vadą problematišką. Slabnai labai auga, net gaila žiūrėt. Jiems jau 4 mėn, o mažučiai kaip dekoratyviniai. Pusantro mėnesio jaunesni, kitos vados triušiukai jau tuos praaugo, o tie, net nemano augt. Šeriam grūdais, runkeliais, šienais ir pan... Kombikormų neturim Bet gal eina kaip nors juos priekelt ant kojų? Ar čia ligą kokią kaltint? Bo puse vados iškrito augant. nuo 2 mėn maždaug pradėjo krist po vieną kas savaitę dvi...
  3. Kvaki

    Triušių auginimas

    Galima deti nors ir vienos dienos , tik reikia pries idedant paimti puku ir aptrinti triusiukus tais pukais i kurios desit triusiukus . Apie maziukus, tai girdejau, o va savaitiniai? Ar ne per dideli? Triusiukam ar triusei su dar dviem burnom nebus problemu?
  4. Kvaki

    Triušių auginimas

    Sveiki, turiu pradedanciuju klausimuka Ar galima savaites triusiukus i svetima lizda perkelti ar jau per velu? Abi vados atsivestos viena diena, tai skirtumo tarp triusiuku nera. Tik va vienam lizde triuse graziai priziuri, visi triusiukai kruvoj kruta krebzda,o pas kita, vargseliai 4 migruoja po visa deze, puku ten belekiek, bet ner pastovios vietos. Vakar du lavoniukus jau pakasem, tai mastau, kad gal ir likusius 2 reik atskirt, bo ta triuse vis vien nesuziures jei jau meto po visa deze.
  5. editat, gal pirmiau pasiskaitykite triušininkystės skiltį čia forume. Yra ir apie tą technologiją kuria ruošiatės auginti triušius. Papildoma informacija nepamaišys, nes ji nemažai skiriasi nuo tos kuri reklamuojama....
  6. Kvaki

    Moliugu auginimas

    Man patinka auginti visokius moliuginius. tik as mega, tik del saves po viena-kita Auginu.siemet uzsisejau tiesiai i dirva moliugu, cukiniju, patisonu, agurociu. pertain Dar siltnamy dekoratyvinius grybuko formos turejau, Tai jie man visa siltnami uzurpavo, labia hjie uzderejo
  7. Kvaki

    Triušių auginimas

    Sveiki, vis skaitinėju apie triušius ir vis iškyla einamųjų klausimų. Tikiuosi nepasididžiuosit ir galėsit atsakyti.... Radau skelbimą, bet labiau ne jis sudomino,o narvas, Čia lygtai su tais paprastais plastikiniais veržtukais suveržta. Ar triušiai jų nesugraužia? Šiaip sakyčiau pigus ir paprastas būdas su jais veržt būtų, jei tikrai triušiai negriaužia... Kitas klausimas iš to pat skelbimo http://www.skelbiu.lt/skelbimai/hyla-pa ... 01327.html Skelbiasi, kad parduoda hyla parent hibridus, bet kaip iš šio forumo supratau, kad tuos tėvinius hibridus tik tomelis parsiveža, gal dar parduoda.. tai jei skelbime 1-2 mėn, tai čia jau jų palikuonys išeitų.. nebe tėviniai, o tiesiog hibridai, geriausiu atveju patys Hyla besigavę,, ar dar tolimesni.. kaip ir dezinformacija išeitų? Ar aš neteisingai mąstau?
  8. Kvaki

    Triušių auginimas

    Na va pati radau. Vis tik noras ir google viską gali... Tik laiko tam nemažai reikia... Patelės rujoja labai dažnai, gali po dieną, gali po keletą dienų iš eilės, kas kelias (3-5) dienas. Būtent tos rujos metu didžiausia tikimybė, kad susikergs sėkmingai (90%), ne rujos metu tikimybė sumažėja iki 10% (bet vis tik yra). Beje, būtent sukergimas ne rujos metu gali iššaukti rują, t.y. ovuliaciją, ir sekančiu suleidimu patelė sėkmingai susikergs. T.y. Jei pvz sekančią dieną vėl suleidi vakar nerujojusią, tai gali ji jau rujoti. Dviejose vietose radau panašią info, bet apie rujos dienas ir dažnumą nemažai skyrėsi nuomonė. Vienur rujoja tik 1 dieną ir kas 5 dienas, o kitur po kelias dienas, kelių dienų pertrauka ir vėl kelias dienas. Jei kas turite kitos info rusų kalba, mielai paskaityčiau. Jau truputį pabodo skaityt lengvai prieinamas pdf knygas, kurios matosi remiasi kažokia kita iš kažkur kito surinkta info... Gal kas turit kokią rimtą pdf knygą (RU), ne 100 puslapiukų... o su normalia triušio visa anatomija, aiškiu ir normaliu išaiškinimu. Nes tik tada kai į viską įsigilini, tada gali supras ir tas "raudonas putkas"... O tai net apie augalus ir maistą skirtinos ar net tos pačios knygos laaaabaaaaiii skirtingai šneka...
  9. Kvaki

    Triušių auginimas

    Sveiki, iškilo dar du klausimai. Gal atsiras kas galės atsakyt... 1 . Kaip vyksta fiziologinė triušių ruja? Visur kur skaitau rašo, kad kad kergiant triušė turi rujoti. Bet kaip fiziologiškai pasireiškia ruja? Kaip dažnai, ar yra koks ciklas, ar tiesiog prasideda subrendus, pasiekus kažkokio tai amžiaus ir tęsiasi kol nesukergi, ar kol kokios maisto, šviesos ar kitos sąlygos palankios? Niekur neradau apie tai parašyta. 2. Kaip suprasti kad triušė jau triušinga? Visur kur skaitau parašyta, kad sukergi, patikrini po 5 dienų, ir tipo taip supranti.... O daugiau nieko. Na dar , kad po 2 sav, patyrę triušininkai gali užčiuopti triušiukus. O jei nepatyręs, tai laukti tik? Bet va poroj vietų radau parašyta "Triušė elgiasi kaip triušinga". Ką reiškia tas "elgiasi"? Ar jos triušingos kažkaip kitaip elgiasi? Nekalbu apie kergimo ar porą dienų prieš triušiavimąsį elgsenesas. Ar yra dar kokių?
  10. Kvaki

    Daržiukas šeimai

    Aš taip pat šiemet bandau mulčiuot. Pomidorų šiltnamy nebreik laistyt, agurkai lauke per karščius neiškepė, ir laistyt beveik nelaisčiau, o kopūstai, tai iš proto eina. tik morkų, burokų, ir kitų šakniavaisių nemulčiavau, bais jau sunku pasirodė apie tuos mažus daigelius mulčių dėt.
  11. Kvaki

    triušių mušimas

    Man tai patiko pasakojimas kaip nudobti triušį: Imi raudoną plytą, statai ją ant kelmo, pabarstai pipirais ir nueini. Ateina triušis, pauosto, tik aaaaaapppččččiiiii, ir trenkias galva į plytą ir... krenta negyvas.
  12. Kaip sekasi įgyvendinti idėjas? Ar sugalvojot ką nors? Vakar per žinias rodė, kad agurkų augintojai dievagojas nuostolių milijonus apturėję. Negaliu patikėt, kad neatsirado žmonių norinčių veltui, ar super popigiają supirkt tuos naikinamus agurkus ir konservavimo cechiuką atidaryt. Gi priemonės vos ne už dyką. Tiek gerų agurkų sunaikino, gi į skarbonkes tik mest ir badaujančius afrikiečius maitint, o dar ir kaimiečiams prie zakusono liks per akis.
  13. Kvaki

    Triušių auginimas

    Sveiki, skaitau čia seniai, bet ne nuosekliai. Info labai smegeninėj susiplakė. Pasakykit man blondinei kaip suprast kad tie triušiai kergtis nori, ar nenenori. Prisileidžia tą patiną ar nea, ar jau susikergė. Nu niekaip nesuprantu. Jei ir bandau tą antrą galą apžiūrinėt, tai vis vien nieko neįkertu, ar ten rujoja ar nea. Kuo tas "raudonumas" pasireiškia? Ar kaip pas šunis turi viskas varvėt? Suleidžiu narvan kartu su patinu, ale pas mum pro grotas sunkiai matos, ka jie ten išdarinėja, o jei arti stoviu ir žiūriu, tai kampuose tie triušiai tupi ir krustelt bijo. Kai ėst įdedu, tai jau puolasi, o kai ką parodyt, tai bijo.... Taip ir nežinau, nori-nenori, susibėgo-nesusibėgo.... Palikom per nakt pas vieną... nu ir kas toliau? Mėnesį laukt? Ar eina kaip nors dar patikrint? Pradedu bijot, kad tvarte šviesos maža.. Ar užtenka, jei langelis tvarte yra, ir dar duris dieną atidarau? Kaip čia iššiaiškinus kame šuo pakastas?
  14. Kvaki

    Išdžiūvo vyšnios

    Pas mus irgi šiemet visos vyšnios nušalė(o gal ir išdžiuvo). Net nežinau nuo ko. Beveik viso kaimo vyšnios styro stagarais. Gal tikrai čia liga? Užpernai medžiai vos ne lūžo nuo vyšnių, pernai viena kita uoga tik buvo(bet jos pas mus kas du metus normaliai dera), o šiemet vos kelis žalius lapus radau, apie žiedus jau nešneku.
  15. Kvaki

    Graikiniai riešutmedžiai

    Mano riesutmedziu kai dar tik auga. Vienas pernyksiai pasodintas, sekmingai perziemojo ir toliau lapelius leidzia, o kitas uzpernykstis,tai jau aukstesnis uz zoles. Abu isdaigiti is riesuto uzaugusio LT. Nesiekypiti niekuo. Net nzn ar reik ka jiems daryti. Tiesiog pas dede darbe auyga medis, tai jis nukritusius susirenka, per ziema laiko saldytuve, o vasario men kisa i zeme ir jie islenda, lapus isleidzia.. tada vazonike paaugina metus, o kitais metais - i dirva kisam. Zodziu bandom mes tik juos auginti
  16. Kvaki

    Daržiukas šeimai

    Aciu uz atsakymus. Ypac apie svogunus. Seklomis paseti jau kisa savo smaigaliukus i lauka. Tokie mazuciai gleznuciai atrodo. Jei galvutes ir neuzaugs, tai bent laiskus paskabysim. Ankstyviem laiskam sukisau i zeme keleta mazu svoguniuku, bus ka paskabyt, bulves virtas paskanint, ar i salotas imest. Kopustu, kalafioru ir brokoliu sodinuku pasisodinau. Kazkaip pirkau daugiau, maniau neprigis. Bet kur tau, nes miniaturiniai likuciai visi gyvi, lapus leidzia Dabar jau reiks jusu komentaru kaip kopustus saugoto nuo kirminu. Anyta sake girdejusi, kad labai gerai tabaka tarp kopustu auginti - nebegsta jo kirminai. Tai nusipirkau ir to seklyciu. Uzsejau namie. Kai uzaugs sodinukai bandysiu kaisiot tarp kopustu. Tik kazi ar nebus jau velu Zirniu siemet tai uzsejom negailedami. Rado anyta pas save senu zirniu gal kokius 2-3 litrus. Tai negailedami berem. JAu kisa savo snapelius jie. visas darzas bus zirniais kaip piktzolem nusetas Bus ka triusiams grauzti Ai dar pupas tarp bulviu sukisom. Paskaiciau, kad pupos ir bulves draugauja, tai ziuresim kas bus. Beje, ka manot apie augalu draugyste? Uzskaiciau, kad agurkai megsta vyniotis apie saulegrazas. Tai i viena lysve pabandymui sukisau agurku ir saulegrzu seklu. Jau kisa savo daugelius abu. Ziuresim kokia bus ta draugyste, kaip skirsis nuo kitoj lysvej vienu paciu agurku auganciu.
  17. Kvaki

    Daržiukas šeimai

    Sveiki, labai patiko tema ir dalijimasis informacija. Bet aš visai jau žalia šioj srity. Ieškau informacijos apie daržus ir daržovių auginimą, bet atsimušu tik į pavienius abstrakčius straipsnius. Pomidorų šiemet neauginsiu, sniegai šiltnamį sugriovė. Tai nusprendžiau kitom daržovėm užsiimt. O informacijos oi kaip trūksta. Sėklų prisipirkau visokių pasižaidimui. Tik va net nežinau kur pavėlinau, kur ne. Sakykit kaip yra su svogūnais? Kada juos galima sodint? Kiek suprantu jie iš mažyčių svogūnėlių sodinami. Bet niekur nebematau jų pirkt. Radau tik sėklų. Rašo, kad reikia sėti kovą-balandį. Pabandysiu subert dirvon, bent pamatysiu kas bus. Žemės suartos yra... Morkos ir burokai taip pat jau susėti. Tikiuos šalnos nepakąs. Liko moliūgai, agurkai, ankštiniai ir salotiniai... Va dar labai noriu kopūstų, bet anyta jų nesėja, tai net info neturi... Juos iš sodinukų reikia sodinti? O kada maždaug? Po šalnų, gegužės antroj pusėj? Ar jau dabar?
  18. Kvaki

    Triušių auginimas

    Sveiki, aš tik naujai iškepta augintoja. O tiksliau net neaugintoja. Pasižaidimui tris triušiukus nuspirkom. Bet va susidūrėm su problema. Triušiukai gerti normaliai nemoka. Nėra jie mažiukai - geri pora mėnesių jau jiems. Turim gertuvėlę kur kikoj pardavinėja, tokią su šratuku viduj. Bet tie mažuliai geria iš jos tik tada kai aš laikau gertuvėlę. Tada visi trys subėga ir pešas dėl vandens lašo. O kai nueinu - ir tie išsisklaido. Lyg ir veikia tas šratukas, ir eitų gert, bet jie va mat šeimininkės laukia. Negaliu aš prie jų ilgai tupėt ir girdyt. Kiek maždaug vandens per dieną išgeria triušiukai? Ką galėtumėt patarti.
  19. Kvaki

    Kitokia statyba

    Skaičiau. Geras blogas. Ir mintys kitokios, ir požiūris netradicinis, ir verčia susimąstyt, ar tikrai tai ką darai yra geriausia, ar tikrai tau to reikia... Beje, ten yra nemažai gerų nuorodų į technologijas,bei knygų
  20. Kvaki

    Triušių auginimas

    Sveiki, labai įdomu buvo skaityti apie triušius. Nesu nei karto auginus jų, na tik kartą vieną, balkone auginom Dar ir vardas buvo "Vakarienė" Ausra, labai įdomu kaip jums sekasi? Kiek jau triušių užsiveisėt? Kaip sekasi auginti jauniklius ir ar daug krito? Dar norėjau paklaust dėl kailiukų. Kodėl niekas iš jų nieko nedaro? Sunku juos išdirbti ar kaip? Kaip reikia juos išdirbti, kad būtų galima ką nors pasiūti? Ačiū už atsakymus.
×
×
  • Create New...