Jump to content

valdasbal00

Nariai
  • Pranešimai

    91
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario valdasbal00 paskelbtas turinys

  1. valdasbal00

    pupu auginimas

    Kas kokiom normom sejat pupas? Apie puse milijono daigiu seklu ar daugiau, maziau? Ir jei dirva derlingesne (priemolis, molis) seklos norma mazint reik ar ne?
  2. valdasbal00

    Trašų kainos

    Kas siai dienai 16tuka pigiausiai siulo uz grynus?
  3. valdasbal00

    Grūdų kainos?

    KG jonavoj penktadieni sudariau sutarti po 188 2 klase, pasaras 175. Laiku isokau i traukini. Sia savaite jau krist pradejo. Dabar tik izvezt beliko. Anais metais pries pat Kaledas veziau gerom kainom. Siemet gerai uzkilo kainos, tai nesinorejo dar rizikuot ir bandyt gruodzio laukt. Gal ir pakils, kas ten zino. Bet dabar rami galva bus. Stebint kainos kritima dziugesio ir ramumo nepriduoda tas.
  4. valdasbal00

    lubinai

    Kokius derlius lubino pavyksta pasiekt is ha ir su kokiais idejimais?
  5. Gal kas turit toki zemes lygintuva? Kokie atsiliepimai butu, ar gerai lygina dirvas? Kiek AG poreikis metrui butu? Bielkis 4 metru temptu?
  6. valdasbal00

    Grūdų kainos?

    Nezinau. Bet kad vos ne kas savaite po kelis eurus kyla.
  7. valdasbal00

    Grūdų kainos?

    KG jonava 2-183, pasaras 171.pagal tyrimus Mano eina antra klase kvieciai. Siulo KG po 183. Kaip manot, verta dar laukt pakilimo kainos ar metas priduot, kad nebutu briedis girioj.. Pagrindo kainu kritimui lyg ir ner, bet kas kokios info turit?
  8. Siai dienai manau to bijot neverta, nes zeme isdziuvus kaip reikalas, nutrauks i gilesnius sluoksnius.
  9. Man asmeniskai arimas patinka ir tinka. Bet kai eina kalba apie ziemkenciu seja, arimo vien negaliu pakest del to, kad neturiu kuo tinkamai zemes sutankint.. Nespeja zeme susigulet, o dar kultivatoriu paleidi, tai is vis pelenai purus pasidaro.. Ypac kalbant apie pastaruosius du rudens sejos sezonus. Tada automatiskai per giliai pasiseja, silpnai labai krumyjas, vietom net nesikrumyja. Kvieciui ne pro kur ta puri zeme ir per gilus pasejimas. Tad dabar du kart skutiku, trasu berimas ir viena kart kultivatorius. Ir su noragine nordsten pasiseju. O pavasario sejai viska ariu.
  10. Nu vat kad ir eina su ketaus volais. Skiold traiskytuvo aprase parasyta, kad volai pagaminti is ketaus. Taipogi sipmos lenkiskuose traiskytuvuose buna ketaus volai. Traiskytuvu kaina ir iskelia volai. Siaip pati konstrukcija juk juokinga ten.
  11. Koki modeli traiskytuvo patartumet pirkt? Svarsciau samadielnus variantus pirkt, bet atkrito, nes abejoju ar ilgai paprasto metalo volai tarnautu. I menesi apie 8-10 tonu traiskyciau, tai greit matyt isdiltu. O gamykliniai su ketiniais volais eina, atsparus dilimui ir t.t. Tad koki patartumet, kad greit traiskytu ir kokybe traiskytuvo butu bent puse velnio.. Turbut pigiausi variantai lenkiski, bet ziuriu yra keliu firmu, tad sunku issirinkt, kai nebandyta.
  12. Kazin ko nepriplanuosi, arba galingo granuliatoriaus jau reik, kurie ner pigus. Tad galvoju apie 7,5 arba 11kw galingumo. Prie vieno raso 200-300kg per valanda. Galingesnis 300-400kg. Tad idomu ar tiek padarytu, kiek pateikia. Man tokio nasumo uztektu. Gal kas turi pirkes panasius ir papasakotu daugiau. Ir vienas dalykas kiek neaisku. Grudus ar butina sumalt pries granuliuojant ar galima ir cielus pilt, o tie rolikai ant matricos lakstantys sutraisko viska. Dzipas, Jus gal turit koki nors granuliatoriu.?
  13. Neradau kazkaip jokios temos apie granuliatorius. Gal kas turit nusipirkes ar susikonstraves ir galetumet pasidalinti patirtim? Kaip gamykliniu deklaruojamas nasumas per valanda ar atitinka realybe? Pagrinde naudociau pasaru (kombikormai is ivairiu grudu) granuliavimui.
  14. valdasbal00

    žiemkenčių buklė

    Pas man panasiai. Nieks nenaudota. Veliaviniui islindus, buvo visi lapai zali kaip ruta, net apatiniai. O kai dejo krituliu neblogai, dienom vaizdas keites.
  15. Buvo sausra labai pasidarius, sakiau per lapus dar pamaitinsiu. Bet dabar jau krituliu padave, tai bus gerai ir taip.
  16. valdasbal00

    Trašų kainos

    Gal domejotes trašu kainom?
  17. valdasbal00

    avizu auginimas

    Sie metai tinka avizu augimui. Tiek paties pasetos labai grazios, gult net nori, tiek aplinkiniu kas turi pasejes, grazios.
  18. Kaip tik lietaus siandien gavom neblogai. Tai taip ir darysiu, salietra dar pamaitinsiu. O ka kaupimas jiem duoda? As ne ant vagu auginu juos, tai tiesiog tarpvagius papurenu ir tiek. Auga tai graziai. Cia pries kelias dienas dar foto daryta. Dabar tai beveik tarpvagiu nesimato.
  19. valdasbal00

    Miežių auginimas

    Priedo velnio tuzina varpu nurove, tai kaip bausme isguls jam mieziai. O jei rimciau, man su mieziais prastai siemet gavos. Buvo uzmerkti vietom, tai dryzlige taip suvalge, kad ojojoj..
  20. Kokia karbamido koncentracija pernesa runkeliai, kad neapdegint?
  21. valdasbal00

    Miežių auginimas

    Viliau, kada seti? Gražūs.
  22. valdasbal00

    Miežių auginimas

    Miezius purksiu su cycoceliu. Galima kokius 25 karbamido dadet? Ar su ccc karbamidas negerai?
  23. Cia pneumatine bus? Ir gal pati dozatoriaus dantrati ikelt galetumet?
×
×
  • Create New...