Jump to content

Lemadas

Nariai
  • Pranešimai

    16
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    Lemadas reacted to admin in Sėklos - Perku / Parduodu   
    Tema skirta ieškantiems įvairių kultūrų sėklų ir jas parduodantiems. Kadangi atskirose forumo temose nuolat atsiranda pranešimai su sėklų paieškomis, talpinkim juos čia, bus papraščiau visiems atrasti tai ko ieško.
    Kad visiems būtų aiškiau, pateikite išsamią informaciją apie paruodamas sėklas. Turimas kiekis, dagumas, kaina, rajonas, telefonas arba nurodyti, kad susisiekti asmenine žinute.
  2. Patinka
    Lemadas reacted to ūkininkas in Dirvos idirbimo budai ir seja   
    Per šventes nors žemės ūkio rūpesčius palikit už durų pavasaris dar toli išsiaiškint spėsit kas geriausiai. Su Šventėmis Visus kolegos.
  3. Patinka
    Lemadas reacted to Povilas in Kaip pritraukti gerus darbuotojus ?   
    Pirmu punktu, tai laikyčiau pagarbą darbuotojui. Juk jie uždirba jums pinigus, o ne traktoriai kuriuos jie vairuoja.
    Antru jau galima laikyti atlyginimą. Geriausia pastovų visus metus, ar bent žiemą mokėt minimumą, kad žmogus turėtų iš ko gyventi ir būtų socialiai draustas. O ne kad vasarą gavai savo 2-3 tūkstančius, žiemą dantis ant lentynos dėk.
    Po to atsiranda darbuotojo pagarba darbdaviui ir technikos priežiūra.
  4. Patinka
    Lemadas reacted to Koledzas in Ruloniniai presai   
    tas kur ukmergej pardavineja tai gan normalus ten stovi, pirkom du krone greblius is ten bedu su savuoju neturiu, draugo tai elektrohidrauliniai vostuvai nelaike, tai saviskius atidaviau, nes pats iskart perdariau ant mechaniniu traukiu, vargo maziau ir nebera kam gest. del presu visi claasai be uzraktu, jei uzraktu reikia imi velgeri, claasams suspaudimo vostuvas stovi, kuri pakeisti netaip ir daug kainuoja agrotaka pardavineja, keiciau 46 atitinka viskas tai rulonai iskart kietesni tapo galo neatidarineja, po poros metu turi ji paverst nes spyruokle viduje esanti silpneja. kas del to kad jei per viduri pradalges vaizuosi ir ale bugninis graziai susuks skiedalai cia, jei siaura pradalge vaziuok per viduri gausi kiausini tenka gyvatele vazineti, turi pradalges buti placios del to tam pirkau centrinio grebimo grebli, bedu neturiu visad dailus, iki tol kol buvo dobilas tai vienas grazus tai kitas ne kiek isvingiudavau taip turejau, dabar nauji su jutikliais rodo kaip vaziuoti i kuria puse sukt. manau 250 to nera o 255 jau gal. 250 ir 255 nelabai matau kad daug skirtusi, ant tokio naudojimo pirmasis apsimoka labiau, daliu yra jiems. O jei reikia kabliu imi velgeri ir nesuki galvos, as matau uz kaina tik siuos du pasirinkimus. egzotiku ir lenku nesiulau imti. Turejau 46rc tas pats galima sakyti 250 bedu nebuvo, paseno pasikeiciau dabar i krone comprima su kabliais rulonai daug tvirtesni tanis daug didesnis lyginant su bugniniu. 130% jei susuki tai mchalui ir velgeriui ir tam sunku lygintis. turi salia ir mchale ir velgeri taip susukus vyrai sako reiktu mum letai vaziuot kad su bugniniu taip sustrambuot, ju beda kad ne nuo pradzios suka, del ko anie pagal visa egzistuojancia fizika netures tokio tankio kaip dirzinio ar  elevatorinio. Haters gona hate
  5. Patinka
    Lemadas reacted to caper in ar reikia kam atkurti pievas   
    tai nesvarbu kada tu suarsi pavasari ar rudeni, svarbu ka uždeklaruosi kitais metais. O dėl šiu deklaracijos metu tai tikrai dabar jau gali arti , nes kaip pavizdys buvo uždeklaruoti kviečiai, o dabar jau auga rapsas.
  6. Patinka
    Lemadas reacted to Dzūkija in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Negaliu atsakyt už visus savo kolegas. Nes visi dirba skirtingai. Vieni paprasčiausiai ėmėsi tik garantuotų projektų (90-100 balų), kad pasikelt savo reitingus. Kitiems giliai dzin į tai buvo ir ėmė visus, vertėsi per galvas, galbūt dirbo naktimis, kad tik "paimt pinigus". Net susidūriau su tokiais, kurie gyvenime nei vieno projekto žemės ūkiui neruošė, o dabar sako - ai kaip nors.
    Pati perkalbėjau bent 5. Na ir ką? Vienas paklausė, o kiti 4 susirado kitus, kurie nematė problemos jų 45 baluose. 
    Na vaikinai ir mergicos, būkim ne tik biedni ir teisingi, bet dar ir savikritiški - nevarė gi jūsų varu pas konsultantus. Ir kiek iš jūsų būtų paklausę patarimo, kad nebrisk tu ten su savo 60-70 balų.??? Bent jau patys sau sąžiningai atsakykit. 
    Paskaitykit temą nuo pradžių. Kiek ten kartų buvo parašyta - "rizikuosiu". Įdomu būtų atidžiai pasižiūrėt ar ne tie patys dabar bėdavoja, kad negaus. 
  7. Patinka
    Lemadas reacted to Juozukas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    o leisk paklausti is kur jau tu cia susidarei tokia nuomone,kad skiriama parama ne tam kam reikia,jei butu tau skyre,tai jau tada but tam kam reikia? as su 9ha einu darzininkyste ir manau cia pradziai yra gan normalu,kaip neturint reikalingos technikos.
  8. Patinka
    Lemadas reacted to coupas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Nesuprantu,dejuojat, kad skriaudžia pradedančiius, o norit per augalininkyste eit....tai kaip nuo nulio galit į augalininkyste eit?juk su 50 000 tik traktorių nusipirksite, o kur visa kita technika??? Tikrieji besikuriantys daržininkyste,ar sodininkystė eina, nes mažiau tehnikos reikia ir automatiskai renka aukštesnius balus.tai kur čia jūsų Parama didiesiems ūkininkams ir t.t.??????? Patys kuriates ant tėvu,seneliu bagažo ir ant kitu dar varto....
  9. Patinka
    Lemadas reacted to Bitute in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Nepainiokit, augalininkystė - javai, sodininkystė ir daržininkystė - sodai ir daržai.
    Skaitant jūsų pasisakymus kartais susidaro nuomonė, kad be karvių ir javų daugiau nėra jokių ūkių
    Teisingai paminėjo Vaivada, dar yra mėsinė gyvulininkystė. Aš dar pridėsiu, kad yra daržininkai ir sodininkai. Taip, jie irgi ūkininkai.
    Gal gana verkšlenti, praeitą sezoną didžiąją dalį paramos gavo būtent javų augintojai. Dabar daugiau paims kitos ūkio šakos, normalu.
  10. Patinka
    Lemadas reacted to renatele in šienapjoves   
    Dotnuvos projektai 
  11. Patinka
    Lemadas reacted to stirnas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    KKU >>>>  jei jau deklaravai zeme ir esi jaunasis ukininkas, tai tau priklauso 70 % intensyvumas, tai yra pakankamai gerai, siuo atveju ir pats technikos ar irangos pirkejas (paramos gavejas) racionaliai sieks isnaudoti paramos lesas ir technikos pardavejai uzsides mazesnius antkainius bei vadybininkai vaikscios mazesniais pagurkliais.. sitas intensyvumas misriam ukiui, gyvulininkystei ir kitom sakoms, isskyrus augalininkyste. Jei butu mano valia, augalininkystei reiktu palikti tik 30 % paramos intensyvuma, nes augalininkystes saka kuria maziausiai darbo vietu zemes ukyje, ko pasekoje jaunimas emigruoja, kaimas mirsta, ir augalininkysteje lengviausia isitvirtinti, tad paramos intensyvuma reikia dar mazinti, ir tikiuos kad ministerija susiprotes bei sumazins tuos procentus. Nes visi atvirai mato kas nutiko kaimui bei jaunimui kai kaimuose pradejo plestis stambus zemvaldziai, turintys virs 300 ha, reikia plesti specializuotus ukius, kurie kuria darbo vietas seimai bei kaimo gyventojams, o ne remti grudininkus, kurie produkcija ne perdirba o isveza i uzsieni, taip nekurdami pridetines vertes..
     
    Plugiokas >>> Del minimalaus zemes nuosavybes kiekio, labai klaidingi pasiulymai, tikiuosiu neatsizvelgs i tokius nesamoningus siulymus. Pritariu, kad butu taikomas 10 balu uz 5 ha nuosavybe pirmumas. Taciau nelogiska skirti papildomus balus uz daugiau turimu ha, juk skatinami prioritetu tvarka mirsrus, gyvuliu, uogu ir kiti specializuoti ukiai, kuriems hektaru skaicius dideles reiksmes neturi, nes is mazo zemes kiekio galima sukurti didele pridetine verte. Tarkim pasodink 1 ha avieciu ir is to hektaro galesi parduoti  netoli 20 tonu avieciu. O cia augalininkystes sakos atstovai kaip matau siekia vel parama pasidaryti kad galetu is teveliu reikiamu hektaru kieki sau uzsirasyti ir pasiimti maksimuma. Paimkit kad ir Danija, kur daugybe specializuotu ukiui, ten zemes ukis aukstame lygyje ir sukuria didele pridetine verte salies biudzetui, nes ten valstybe remia specializuotus ukius ir paramos intensyvumas jiems didesnis, nes investicijos reikalingos didesnes ju ikurimui.
     
    Tad pilnai sutinku su ministerija, kad paramos butu siejama su standartine produkcija, o ne su turimu zemes kiekiu. Tikiuos kad taip ir bus.
     
    Toliau, palikti pirmenybinius balus uz jaunesni pareiskeja. Kaip kitaip sulaikysite jaunima, kuris turi planuoti gyvenima kaime  o ne vaziuoti i uzsieny, kad uzsidirbtu pinigu 25 ha zemes, kuriuos siulo ukininku sajunga kaip prioritetinius taip isaukstinant augalininkyste (nes tarkim darzoviu, sodo, ar uogu srityje toks kiekis jau butu vieni didziausiu lietuvoje, tarkim pasikartosiu, kad ir tu avieciu).
  12. Patinka
    Lemadas reacted to Miguelis in šienapjoves   
    Čia žmonės ieško informacijos apie šienapjoves, o ne stumdomas tarkas. Beja kaip suprantu, už savo įmonės reklamą susimokėti reikėtų ir su administratoriais šnekėtis. Nes kiek pastebėjau tik "gringrasas yra pati geriausia firma lietuvoje prekiaujanti 1 m pločio samapalais ir traktorių dalimis"....
×
×
  • Create New...