Jump to content

Mindaugas..

Nariai
  • Pranešimai

    1876
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    11

Atsakymai kurių autorius Mindaugas..

  1. Prieš 20 valandų, Raimis45 pranešimas:

    Sveiki. Dėdė 2023 rudenio gale nusipirko kombainą. Su juo dar nedirbo. Bet tik dabar pastebėjo, kad  su variklio defektu. Dingsta antifryzas. Servisas nustatė kad reikia ardyti variklį.

    Pinigai sumokėti. Kaina nemaža, kažkas apie 100k.

    Skambino pardavėjui, tas kaltės nepripažįsta.  Sako viskas buvo gerai. 

    Gal kas turit patirties, ar galima kažkaip apskųsti pardavėją? Grąžinti kombainą, ar reikalauti kompensacijos už remontą?

     

     

    Buvo pirkta is privatininko ar imones?

  2. Prieš 3 valandas, Amber pranešimas:

    Pas mane 460 su c9 cat 660 pjaunama. Nu arba nesugebu arba  visiškai nemoku apkraut. Seip neskubinu, po manes ir po aplinkinių pas mane reliai pabirų nėra. Pabandziau 6,5kmh prie 7tonu dvylikta nakties jau rasa. Tai neregavo variklis y toky stresa🤔

    Tai gal neveikia😂

  3. On 2024-01-17 at 18:35, vrimvydas pranešimas:

    Neiskenciau . Ar jus zmones bent suvokiat ka kalbat . PS pesimistams pakartosiu kad ivedes pries 6 metus biologija , sejomaina ir tarpinius bei seklu dirbima ( visos salygos butinos) sei dienai nenaudoju PK , tik vienas purskimas nuo ligu , jokiu augimo reguliatoriu , N 120-160 . Likutis P pdvigubejo . Kuliu min 8 t . Man graudu girdeti kai laukiama rezultato po metu ar tryju ir dar netaikat pilnos technologijos .  Geriau nefilosofotumet jei nesuprantat , protingesni atroditumet . 

    Pastebėjimas, jei produktas neveikia einamaisiais metais, kodėl turi veikti po trijų metų ar daugiau? Ypač kai bakterijos trumpaamžės, jų vekimo laikas iki 3 mėn

  4. Prieš 4 valandas, Algis... pranešimas:

     augalai augo milijonus metu o tresti pradeta tik pries 70 metu ... , kad trasos atsirado is karines pramones atlieku... , gal ir PK isvys nereikalingos jei tinkama sejomaina , tarpiniai augalai , dirva paliekant ramybej , augalu suderinamumas ... 

    Milijonus metų niekas neveždavo lauk tų augalų subrandinto derliaus. Esminis faktorius

  5. prieš 2 minutes , Vilius pranešimas:

    Crosslot-labai brangu, tai analogas novag-brangu ;) kogero iš no till kokybiškiau nelabai ir yra taip sėjančiu tik klausimas ar vidutinio sunkumo- juodžemio žemėje tikrai reikia to novago? 

    Esmė ne dirvos struktūra, o į ką ruošiesi sėti.

  6. Prieš 4 valandas, Duncia pranešimas:

    Del tu DGP, mano nuomone tokia, kad tas reikalavimas tureti DGP pagal  ES reikalaujama proc., turetu buti taikomas kiekvienam ukiui Lietuvoje, su visiems bendra procentine dalimi. Aišku , ūkiai neturintys tu DGP, tam smarkiai priestarautu. Bet kodel buve gyvulininkai ar prastesniu zemiu ūkininkai, kurių plotuose nuo seno buvo paplitusi gyvulininkystė turi atsakyti uz visos Lietuvos isipareigojimus? Kaip speju didzioji dalis tu DGP ir bus tose prastesnese zemese.

    Pas mane situacija tokia, kad jei tik noriu plestis, tai pagrinde tik deka to, kad smulkus pienininkai laike iki 10 karviu, sulaukia garbaus amziaus ir atsisako tu gyvuliu. O pievos pas juos dazniausiai DGP. 

    O kodėl visiems turi būti taikoma tokia prievolė? Mano supratimu, tai turėtu buti laisvas žmonių pasirinkimas. Kad ūkininkai tai įgyvendintu, turi būti motyvuoti, žinoma išmokomis. Vieną iš išeičių įvardinčiau didesnėmis išmokomis būtent už atkurtas dgp. Manau atsirastu ukininku, kurie turi tikrai nenasiu plotu ir optimalus sprendimas juos apsėti žole.

  7. prieš valandą, vrimvydas pranešimas:

    Tada destik savo mintis nor sunku tai padaryti nezinant viso vaizdo . Pvz vienas vadybininkas apziurinedamas paraudusi rapsa ramiu veidu deste kad cia problemos del uzmirkimo plutos ir maistiniu medziagu trukumo o realybeje ukininkas prie +9laipsniu su Orijusu parasisuko ir viska uzblokavo . 

    Priešsėlio herbicido žala pasireiškia sulėtėjusiu vystymu, arba jaunų, augimo kugelyje esančių lapų spalvos pakitimu. Išsivysčiusių lapų spalvos pakitimai- maisto trūkumas. 

  8. prieš 27 minutes , linas78s pranešimas:

    Nes paaukoji 2/3 tų liekanų į orą.

    IMG_20210124_195943.jpg

    O palikus paviršiuje kažkas pasikeičia, ar rezultatas tas pats, tik laiko atžvilgiu tai trunka ilgiau? Momentinis anglies išskyrimas didesnis, bet ta patį šiaudų kiekį “suvirškinus” bendra anglies išeiga turėtų būti tokia pat.

  9. prieš 7 minutes , vrimvydas pranešimas:

    Ka ir norejau pasakyti kad musu gamtinem salygom nera butinumo tureti ant pavirsiaus vien angalines liekanas nes neturime super ekstremaliu kaitru ar liuciu . O mulcas tai galima tureti ir 3cm  liekanu ir zemiu misinuka . Su vienu momentu sutinku kad priverstinai suaktivinus augaliu liekanu irima yra perkraunama tuo procesu zeme ...

    Mūsų gamtinės salygos dar blogesnės, nei kituos regionuos.  Nebeturime pastovumo. Turime arba mėnesį alinančios kaitros, arba besitesiančius lietus. Orų reiškiniai praktiškai kraštutinumai,  nežinome ko tykėtis sekantį sezoną. Kai tuo tarpu žemyninėj dalį, kaitra ir sausra įsišaknijusi nuo seno.

  10. Prieš 3 valandas, vrimvydas pranešimas:

    Mazinti idejimus nes gamta savo pasiima ka bedaritum ir vadybininku itikinejimai pasiteisina vis reciau . Savo rankomis nemazinti derliaus bereikalingais purskinejimams . Optimizuoti technika . Daugiau dometis naujauseis pasauliniu agronomu patarimais . Cia pirmai pradziai .

    Ir ką duoda pasauliniai/globalūs  naujausi agronomų patarimai, kai situacija laukuose yra lokali? 

  11. Prieš 4 valandas, Ukius_bulvinskis pranešimas:

    Kaunas kažkiek gavo, o mes šalia špygą, bet  dar nėra pas mus taip blogai, važiuoju šiandien per Lietuvą, tai apie Kėdainius tragiškiausia padėtis, pupos jau rudos, kukurūzai pusiau išdžiūvę, žirniams irgi jau amen, geltoni, tik žieminiai dar dar, bet irgi dar neaišku ar ten kas nors tose varpose yra. 

      Pavažiavus link Radviliškio situacija kiek geresnė, žieminiai rapsai neblogai atrodo, vasariniai kviečiai dar žaliuoja. 

    O sako kukurūzai sausringų zonų augalas, nė velnio.

  12. prieš 29 minutes , Vilius pranešimas:

    Dantuku fėjom irgi tiki. Pasidomėk yra moksliniu tyrimu tiek anglu tiek lietuviu.. Fungicidas neefektyvus prieš fuzariozę

    O jei straipsnius dar karta paskaitytum, gal pastebetum, kad fuzarioze sukeliantys grybai yra keliu rusiu. Skirtingos veiklios medziagos turi skirtinga veiksminguma kiekvienai rusiai. Tam paciam tebukonazolui yra atspariu rusiu, taciau yra ir jautriu. O jei dar labiau pagooglintum, rastum ir atskiru rusiu paplytima Lietuvoje. Taip ir veiklia medziaga pasirinkti gali

×
×
  • Create New...