Jump to content

PASTATAI: Skerdykla


Lambyland

Recommended Posts

Kiek žinau, ūkininkams formaliai neleidžiama turėti savo skerdyklų, bet vieną kapitalinę įsiregnė Prakapavičius Inturkėje, investavęs l. daug pinigų.

Vet tarnyboje teiravausi,a r gali skerdyklėlę įsirengti smulkus ūkininkas. Man išaiškino skerdyklos principus ir reikalavimus, aptarėme, kas yra minimaliai reikalinga mažos apimties skerdyklėlei, nes smulkus investuoti daug negali. Vet tarnyba sako, darykite, mes pakonsultuosime, gar ir gautųsi rasti optimalų mažos apimties skerdyklėlės variantą.

Jau pabandžiau Rietavui atiduoti skerdenos atliekas (kaip reikalaujama) (tik skūrą ir išvalytus vidurius - fui, kiek daug vozonės su tais šūdais, bet daug sveria - ir visvien nemažai svėrė), specialiai pirkome atskirą šaldiklį, kad būtų kur kaupti maišus su atliekom - juk dėl vieno ėriuko atliekų (apie 10 kg) nešauksi.

Gavosi brangokai - maždaug 12 ėriukų atliekų - 180 lt, o jeigu per metus viršysi 200 kg, tai mokėsi dvigubai. Valstybė dotuoja tik gaišenų pašalinimą, o ne skerdenos atliekų.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki,

Tiesiog tema,kuria visi lenkiam.Aš asmeniskai pasikrykstijau avininku garaže.Tai nėra higieniskai ir patogu.todėl jei reiktų tai daryti kiekviena ketvirtadieni,taptu problematiska.Jūsų nuomone patirtis padėtų surasti optimalu sprendima...

Kodėl nėra higieniška, jeigu viskas tvarkingai atliekama, visi paviršiai švarūs ir pan.? Tik reikia, kad būtų gana vėsūs orai, kad musės nelįstų, kad mėsai nieko neatsitiktų, kad būtų kur ją padėti, kad atvėstų ir t.t.

Bet vietos tai įsivaizduoju turėtų būti mažoka :icon-rolleyes:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Mačiau vieną ūkininko dabar įrenginėjamą avių skerdyklą. Manau, kad pinigų tai oj-oj-oj kiek reikia, kad viskas būtų pagal reikalavimus, ne kiekvienas tai gali sau leisti... Tik tas ūkininkas taip pat sakė, kad iš veterinarijos tarnybos praktiškai jokios pagalbos nesulaukė. Sako, skaičiau ir domėjausi pats, pateikdavau pasiūlymus tarnybai, o ji tik pritardavo...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...

gal kas domėjotės kritusių avių (tame tarpe ir skerdienos atlikų) kompostavimo galimybėmis? Ar turi šiuo klausimu nuomonę mūsų vet priežiūra?

Manau jog toks būdas būtų kur kas priimtinesnis nedideliems ūkiams, nei laidojimas ar gabenimas Rietavan?

http://www.sheepandgoat.com/articles/compostsheep.html

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Šiek tiek panaršiau, pasirodo yra toks reglamentas:(EB) Nr. 1069/2009 13, 14 straipsniai, pagal juos kiek supratau leidžiama kompostuoti tiek kritusius gyvūnus (jei jie nesirgo užkrečiamomis ligomis), tiek skerdienos atliekos. Tiesa neradau kokie reikalavimai keliami kompostavimo įrenginiui. Panašu kad mūsų valdininkai mulkina, norėdami užtikrinti garantuotas pajamas monopolistui

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 11 mėnesių...
  • po 1 mėnesio...

Skerdimas ir užmušimas ne skerdyklose

9 straipsnis

1. Jeigu 5 straipsnio 1 dalyje minimi gyvūnai skerdžiami ne skerdyklose, taikomos 5 straipsnio 1 dalies (B), © ir (d) punktų nuostatos.

2. Valstybės narės gali leisti nukrypti nuo 1 dalies reikalavimų, jei paukščius, triušius, kiaules, avis ir ožkas skerdžia arba užmuša ne skerdyklose jų savininkas savo poreikiams tenkinti, bet tik tuo atveju, jeigu laikomasi 3 straipsnio reikalavimų ir kiaulės, avys ir ožkos prieš skerdžiant yra apsvaiginamos.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Priėmus sprendimą avių augintojams leisti skersti gyvulius pačių įsirengtose skerdyklose, keisti teisės aktų nereikės, užteks Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos parengtų supaprastintos skerdyklos reikalavimų. Jie bus minimalūs - turėti atskirtą nedidelę patalpą, kurios grindys būtų išklotos plytelėmis, įvestas vanduo, sumontuoti du kabliai. Įrengti tokią skerdyklą brangiai nekainuos, o čia papjautas avis ar ėriukus teks surašyti į žurnalą.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 9 mėnesių...
  • po 2 savaičių...
  • po 4 savaičių...

Sveiki visi.Taigi temos kaip ir nera , tai nutariau aptarti sį reikala.. Ka manote? gal turite? ar verta? Mano nuomone, jejgu investicijos nera labai dideles , vistik cia yra supaprastinta skerdykla su tais paciais higienos reikalavimais ir pan. Tik va informacijos nera daug , Noretusi tokia skerdyklele isvysti gyvai. Mintys, patarimai, nuomones, Dekui visiems .

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...