Jump to content

Arklys apgraužtas


Bedarbis

Recommended Posts

Būtų įdomu bent nuotrauką pamatyt. Apgraužta - tai tik kailis nuplikęs, ar ir oda žaizdota? Niekada nematėt, kaip jis kasosi? Jeigu kailio parazitai, tai ir sprandą, kumpius, uodegą  į sienas ar kur trintųsi  :eusa-think: Seniai jis pas jus? Ar vienas gyvena? Vaistų nuo kirminų kada nors gavęs?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Būtų įdomu bent nuotrauką pamatyt. Apgraužta - tai tik kailis nuplikęs, ar ir oda žaizdota? Niekada nematėt, kaip jis kasosi? Jeigu kailio parazitai, tai ir sprandą, kumpius, uodegą į sienas ar kur trintųsi :eusa-think: Seniai jis pas jus? Ar vienas gyvena? Vaistų nuo kirminų kada nors gavęs?

Arkly pirkau 2006 metais jauna nemokintas išmokinau kai ganydavau dažnai į stulpus kasydavos spranda tvarte buvo su kiaulėm bet tvartas didelis erdvus vietos dauk žaizdų nėra atvirų tik kailis atrodo kaip nuskustas gryna oda švari vaistų negavęs nuo kirmelių tik nesenai pradėjau duoti runkelių pagraužti ir poto pamačiau apgraužimus yra tik trys nedideli apgraužimai du nt kumpių vienas po pilvu ant šono.
Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

variantas su metais kailis tankeja, ir tiesiog nesvarumu jame daug, ypac dulkiu galimai del to negti gali apsigrauzt. ranku neturi pasikasyt negali. dar klausimas ar arklys svariai yra, ta prasme nera sonai kakais apkibe??

Sausas arklys matomai kasosi į betonius stulpus tvarte ir atsirado lyg apkandžiojimai matysiu kas bus toliau
Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Pradžiai du variantus spėju - kailio parazitai (erkutės, plaukagraužis) arba kirminai. Jeigu yra daug kirminų, jų išskiriami toksinai gali sukelti alerginę odos reakciją, o kadangi niekada negavęs, tai BŪTINAI nupirkit Bimectin pastos švirkštuose (vienas švirkštas maždaug 640 kg svoriui, tad jeigu arklys didesnis, reikės kažkiek ir iš antro švirkšto sušert - būna sužymėta ant švirkšto, kokiam svoriui kokie kiekiai). Prieš pirmą dozę svarbu, kad žirgas nebūtų nusilpęs, tada mažesnė komplikacijų tikimybė, jeigu būtų milžiniškas kiekis kirminų. Gaišti gali nuo sudavimo, jeigu nusilpęs neatlaiko toksinų, kurie atsiranda nužudžius kirminus, taip pat žuvę kirminai susisuka į rutulius, kurie gali užkimšti žarnas, kraujagysles ir tt. Todėl geriausia nuo pat mažens ir periodiškai dehelmintizuoti. Visi arkliai turi kirminų, tad rekomenduojama  rudenį ir pavasarį suduot vaistus. Kirminai alina arklio organizmą, gali sukelti dieglius ar net širdies nepakankamumą, aklumą ir kitokius susirgimus, nuo ypač didelio kiekio gali praplyšti žarnos.Čia pasigrožėjimui, kokių gyvių būna https://www.google.lt/search?q=horses+wormes&biw=1024&bih=691&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiX0ovYip7RAhVDEiwKHSZVAeIQ_AUIBigB#tbm=isch&q=horses+worms   

Gerą parą - pusantros stebėkit, ar daug kirminų išmeta, jeigu labai daug - bus būtina kasmet  2 kartus sušert, nes pas jus  ir pievos, ir tvartas bus smarkiai užkrėsti kirminų kiaušinėliais ir lervomis.

 

Nuo kailio parazitų nusipirkit Neostomosan ampulių (1 ampulę į 1 litrą vandens) ir visą išpurškit, ištrinkit gerai, kad būtų šlapia oda. Taip pat tuo tirpalu išdezinfekuokit tvartą. Po 10 dienų viską pakartokit. 

 

 

 

Kas dėl neramumo ir kandžiojimosi, tai gali būti dar viena priežastis. Arkliai yra iš tų gyvūnų, kuriems labai reikalinga kompanija ir judėjimas. Kai arklys nuolat gyvena vienas (kiaulės vis šiokia tokia kompanija, bet kito arklio neatstoja), arba būna ilgai uždarytas, pririštas tvarte, su metais jautresnio būdo arkliui gali išsivystyt įvairūs psichikos sutrikimai. Žirgynuose jautresniems arkliams, kurie nuolat stovi garduose, išsivysto tokie psichikos sutrikimai, kaip meškaligė, priekandžiavimas arba vaikščiojimas ratu. Meškaligė - kai stovėdamas arklys siūbuoja į šonus, priekandžiavimas - kai įsikanda tvorą ir siurbia, ryja orą. Kai kuriems arkliams dėl netinkamų laikymo sąlygų gali išsivystyti agresija (jeigu jūsiškis dabar pasidarė neramus, piktas - vienas iš variantų, kad darosi agresyvus dėl ilgo stovėjimo tvarte metai iš metų). Tad jeigu yra kur, padarykit lauke aptvarą, bent 15x20 m ir žiemą kasdien išleiskit iš tvarto pasivaikščiot. Kadangi jūsiškis pripratęs žiemot tvarte, tai esant blogesnėms oro sąlygoms neveskit. Ramią, pliusinės temperatūros dieną galima laikyt ilgai. Mano dviems arkliams yra padarytas 15x30m aptvaras, kur kasdien visai dienai išleidžiami, o šalia pievoje piemeniu užtvertas dar vienas didelis aptvaras, į kurį išleidžiu kai sausa ar pašalę. Grynas oras ir judėjimas gerai veikia ir psichiką, ir sveikatai labai gerai.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

On ‎2016‎-‎12‎-‎31 at 02:08, Maj said:

Būtų įdomu bent nuotrauką pamatyt. Apgraužta - tai tik kailis nuplikęs, ar ir oda žaizdota? Niekada nematėt, kaip jis kasosi? Jeigu kailio parazitai, tai ir sprandą, kumpius, uodegą į sienas ar kur trintųsi :eusa-think: Seniai jis pas jus? Ar vienas gyvena? Vaistų nuo kirminų kada nors gavęs?

Parazitų neturi tikrinau kaka ir kaily kaip foto sukelti čia .

WP_20170101_14_35_55_Pro.jpg

 

WP_20170101_14_37_22_Pro.jpg

WP_20170101_14_38_59_Pro.jpg

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sudavet vaistus nuo kirminu? Nes tik nugaise su meslu pasisalina. Kol gyvi, nepamatysit mesle nei vieno. Ir kirminu turi visi arkliai, tad ir taip aisku, kad turi jusiskis, klausimas tik kokiu ir ar toki kieki, kad sukele alergija. Kailio parazitai mikroskopinio dydzio, plika akim neiziuresit.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 mėnesių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...