Jump to content

mėsinių galvijų auginimo modelis


aidukas

Recommended Posts

Labas vakaras, kolegos,

 

Greičiausiai forume mano klausimas bus jau aptarinėtas, bet norėčiau paklausti, pagal kokias schemas auginami mėsiniai galvijai?

t.y. laikote tik motinas ir veršelius atjunkytus parduodat, ar laikote jau kelis metus ir penite jautukus iki didžiausio svorio? ką renkatės, auginti veislei ar mėsai?

 

Suprantu, kad kiekvienas renkasi verso modelį, kuris jam yra efektyviausias, bet pats tik balandį parsivešių veršingų angusų bandą ir neįsivaizduoju, kuria linkme pasukt.

 

Kiek suprantu auginti veislei sudėtingiau, nes daugiau reikalavimų yra, procesas kitoks, nei mėsai. Bet jei teisingai suprantu, kaina irgi jau kitokia gaunasi. Gal galėtumėt aprašyt ir patart? Nes nesu per daug patyręs šiuo klausimu, taip pat reikia susipirkti įrangą, laikysiu lauke gyvulius. Taip pat verčiamės ir augalininkyste, todėl su pašarais lengviau.

 

Bet kitas klausimas yra ir dėl ekologijos. Iš esmės ekologiški gyvuliai brangesni parduodant, atseit kaip susiduriu su liaudiškais paaiškinimais, kad mėsiniams nedaug reikia pašaru, žolė yra žolė, jei netręši, tai kaip ir taip jau vos ne ekologiškai viskas ir telieka tik sertifikatą gauti. Bet... yra neekologinė augalininkystė, technika naudojama ta pati, pastatai ir sandėliai irgi bendri, pasėliai irgi. Tai gaunasi, kad reikėtų vos ne skelti tą ūkį, atskirinėt sandėlius ir pan, pasėlius vėl atskirai augint ekologiškai... Ypač jei norėsi penėt bulius, tai jiem grūdų daugiau jau reikia, o neauginant ekologiškai, pirkt reikės. Kažkaip man susipynė viskas ir gal kas gali patart, pakonsultuot? mielai apsilankyčiau ir ūkyje, jei kas pakviestų.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...