Jump to content

Sodinukai miško įveisimui.


justas_ar

Recommended Posts

Sveiki,

turiu leidimą sodinti mišką žemės ūkio paskirties žemėje, kuri šiuo metu jau yra apžėlusi savaiminukais, neapžėlusius plotus apsodinčiau pernešdamas tuos pačius savaiminukus iš tankesnių vietų. Norėčiau pasinaudoti ES teikiama parama miško įveisimui, bet ar tai įmanoma, jeigu nepateikčiau sodinukų įsigijimo bei kokybės sertifikatų? Ar Valstybinė miškų tarnyba išduotų man sertifikatą?

Esu girdėjęs nuomonių, kad sodinukų pirkimas nėra būtinas, tačiau norėtųsi tikslumo.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Cituoju

"9.8. pareiškėjas/paramos gavėjas privalo turėti želdinamų medžių rūšių, nurodytų Miško dauginamosios medžiagos nuostatų, patvirtintų Lietuvos Respublikos aplinkos ministro 2003 m. spalio 29 d. įsakymu Nr. 521 (Žin., 2003, Nr. 108-4841; 2007, Nr. 128-5240), 1 priede, Pagrindinį miško dauginamosios medžiagos kilmės sertifikatą. Taip pat privaloma turėti visų želdinamų medžių ir krūmų įsigijimo dokumentus (jei pareiškėjas/paramos gavėjas miško sodmenų nepirko, jis privalo pateikti jų krovinio važtaraštį ar perdavimo–priėmimo aktą);".

Placiau ce t.y. visos sios priemones igyvendinimo taisykles http://www.infolex.lt/ta/22617

Pries pradedant siulyciau visas taisykles perskaityti ir viskas bus tikrai aisku.

Sekmes darbuose.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...

Sodinukų pirkimas nebūtinas, tik tada, kai juos augini pats, bet tada turi būti įsiregistravęs miško sodmenų augintoju, kurių sąrašas skelbiamas viešai Valstybinės miškų tarnybos puslapyje (kitu atveju NMA nepatikės, kad auginat), tada reikia pateikti krovinio važtaraštį, o kilmės dokumentus pateikti reikia visais atvejais.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...