Jump to content

Apsaugos zona


mtz-05

Recommended Posts

:( Papole namu valdos sklypas i vandens apsaugos zona,tai yra pres 10 metu pirkau fundamenta,(visi sovetmecio leidimai buvi isdoti)ant upes(Merkio)kranto,nuo vandens iki sklypo ribu buvo 20 metru,iki fundamento 22 metrai.Zemetvarkininkas pasake-vandens apsaugos zona.Ka galima daryti?Ka patarsit?

Vandens telkinių apsaugos zonose draudžiama: statyti naujus gyvenamuosius namus, vasarnamius, ūkininko ūkio ir kitus pastatus paviršinio vandens telkinio pakrantės juostoje ir 50 metrų už jos ribų, išskyrus miestų, miestelių ir kompaktiškai užstatytų kaimų (didesnė kaip 3 hektarų užstatyta teritorija, kurioje atstumas tarp pastatų ne didesnis kaip 50 metrų) (bet visais atvejais – potvynio metu neužliejamoje teritorijoje).

Pastatus taip pat draudžiama statyti pakrančių šlaituose, kurių nuolydis didesnis kaip 10 laipsnių.

Pirmiausia pažiūrėkit ar pamatai užregistruoti registrų centre, sklypo registro pažymėjime turėtų būti parašyta. Jei bus užregistruoti - reikės daryti namo projektą ir gauti statybos leidimą. Jei pamatai neužregistruoti galioja aukščiau aprašyti apribojimai, statyba galima tik jų laikantis.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...