Jump to content

ponis kandziojasi


Debora

Recommended Posts

Na tikrai ne visur rašei, ten kur kviečiau prisijungti neapsilankei, na bet ok, jei nenori, prievartos tikrai nėra :D

Einat teisinga linkme, morkų ir visokių skanėstų iš rankų davimą reikia griežtai užbaigt, atidžiai stebėt elgesį ir neleist kad stumdytų žmogų, vedant kad nelėktų pirmas ir turėtų apsiramint.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Gal kas buvo susidure su kandanciu arkliuku? Ar tai isgydoma? Kaip reiketu teisingai dresuoti? O mokyti musu setlanda reikia butinai, nes yra tikras chuliganas, jis prie keliuko priristas ant grandines ganesi viso kaimo praeiviams po ranka. Dabar kruopsciai tikrina kisenes ir nerades ko nori kanda.

O kam perauklėti, juk galima iš to išspaust naudos - pvz pririškit jį prie būdos...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

Pirmiausia reikia suprasti, jog tai yra kova dėl aukštesnio hierarchijos laiptelio. Labai padeda, kai kam gal žiaurokai nuskambėsiantis auklėjmo būdas - mušimas. Reikia tik žinoti kada ir kad nei per daug nei per mažai. Jei pradeda tik kibintis ir švelniai žnaibytis (taip arkliai tikrina iki kokio lygio jiems leidžiama „išsidirbinėti“. Negavę atsako jie žengia sekantį žingsnį - kanda ir vis stipriau. tad kuo greičiau užkertamas kelias jų „lyderystei“ žmogaus atžvilgiu, tuo geresni rezultatai pasiekiami. Pirmiausia, jei arklys ar ponis tik žnaibosi, užtenka jiems gero sprigto į jų labai jautrią vietą - lūpas. Jei tuojaus vėl bando kąsti, nesidrovėkit trinktelėti stipresnio antausio per tas pačias lūpas. ir reaguoti būtina greitai, iškarto po prasižengimo. kitaip arklys gali nesuprasti kas nutiko ir bus pasiektas priešingas rezultatas - arklys gali tapti bailus. Bijoti kiekvieno staigesnio rankos mosto. Tokiu būdu perauklėjau porą jaunų ponių. Dabar jie jabai drausmingi ir gražiai besielgiantys.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Auklėti kandančius galima ir kitaip, mušimo griebiamasi kai jau ir taip pridaryta daug klaidų kasdieniniam bendravime. Jeigu už įkandimą mušim ir tuo pačiu nesuprasim, kokius dar dominavimo metodus arklys naudoja ir nemokėsim į juos teisingai reaguot, vis tiek išlieka didelė rizika būti arklio sužalotam.Yra ir kitokie auklėjimo metodai. Gilinantis į arklių psichologiją, aiškinantis kada ir kodėl ir kaip jie elgiasi galima sakyčiau kur kas įdomiau su jais bendraut ir juos suprast :) Ypač jeigu arklys auginamas ne kaip ūkinis gyvulys, o norima iš jo turėt kitokios naudos - laisvalaikio praleidimui, grožiui, pasibendravimui ir pan.

Pavyzdžiui, vienas straipsnis būtent šia tema http://zmklubas.wordpress.com/2012/04/1 ... -kandimas/

Čia apie įvairius agresijos pasireiškimo atvejus http://zmklubas.wordpress.com/2012/04/0 ... riezastys/

Na ir dar daugiau ten yra straipsnių panašiomis temomis.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...