Jump to content

Smidrai


HESTUKAS

Recommended Posts

  • po 5 mėnesių...

Aha augintojų nelabai nėra...Kažkur beje, Lietuvoje yra nemažas vienas ūkis, bent jau teko apie jį skaityti kažkada. Pati šiemet jau lauksiu pirmo derliaus (pasodinau prieš tris metus), bet aš kolkas tik pasibandymui, žiūrėsiu kas iš po sniego šiemet išlįs.

O pats augini, ar dar tik galvoji pradėti?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Labas teko su jai turėti reikalu turiu galvoje šparagus. Lietuvoje kursenu parapijoj yra toks Amerikonu ukis Auksuciu ukis. Jie bande ten su tais sparagais terliotis beje ir dabar besiterlioja, bet beda ta kad ten jiems nelabai rupi ka uzauginti,svarbu pasireklamuoti bet jie naudos jokios neturi. Rimtesnis ukis yra visai salia Gruzdziu parapijoj ten kiek zinau rimtčiau žiūri i ta sparagu reikala. Faktas tas kad jie musu zemeje gan gerai auga ir žiemoja puikiai. Pas mus auga žalieji ir rausvieji po to dar eina porūšiai jų. Balta šparaga užauginti truputi sudetingiau nes juos reikia dengti juoda plevele kad negautu šviesos(ten jau vėl kt technologija bet jie yra vertingiausi ir brangiausi) Faktas tas kultūra verta dėmesio nes kilogramas ju apie 30lt kainuoja, bet juos reikia greitai relizuoti antraip virsta "malkomis" .as pats turiu lysvę tai delikatesas nerealus.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai čia tas Krištopaičių ūkis, radau kelis straipsnius apie juos, labai jau ten viskas gražiai aprašoma. Būtų įdomu daugiau sužinoti, kaip jie ten sukasi, beje manau, kad gal yra ir daugiau augintojų, kurie pasidalins savo patirtimi. Beje kur perkat sodinamąją medžiagą.

As iš auksučiu gavau, geriau yra šaknis sodinti, nes iš sėklos labai ilgai reikia rezultatu laukti.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 mėnesių...
  • po 3 mėnesių...

Galima pirkti iš Olandų, jeigu norite apsisodinti bent kokia 20 arų. Šiaip paskutiniu metu vyksta vykdomas projektas apie smidru auginima, sekite informacija zur.lt žemės ūkio rūmų tinklalapyje), ten būna info apie smidru auginimo seminarus ir lauko dienas. Šiuo metu labai padaugėjo smidrų augintojų, o jų poreikis tikrai yra. Smidrus augina Ukmergės ūkininkė Sakalauskienė ir 20 arų plantaciją turi Aleksandro Stulginkio univeritete Žemės ūkio ir maisto mokslų institutas (jei turite klausimų kreipkitėsį A, Žebrauskienę). manau, kad greitu laiku Lietuvoje atsiras atstovas, parduodantis smidrų sodinamąją medžiagą pigiau nei 6 lt.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 mėnesių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...